Løgn og latin

Løgn og latin Zigu
Tidligere på ugen meldte fiskeindustrien i Hirtshals ud med at de havde 100 ledige jobs som de ikke kunne få besat. - Underforstået- de ledige gider ikke arbejde- stor skandale i alle medier- for et par dage siden meldte lederen af AOF daghøjskole i Hjørring ud at det fattede han ikke en skid af for hos dem er der 19 tidligere fiskeindustriarbejdere på kursus- de 12 havde søgt job igen, men ikke hørt fra virksomhederne. Svaret på hans henvendelse var at der var så travlt at der ikke var tid til oplæring!!! ikke nødvendigt - de er fuldbefarne indenfor industrien-så den undskyldning holdt ikke - så prøvede man med at der var sproglige problemer?? - hvorfor var der så ikke sproglige problemer tidligere- mange har været ansat i rigtig mange år i fiskeindustrien....
Jeg synes der er nogen arbejdsgivere - ikke kun i fiskeindustrien, der skylder de ledige en undskyldning- jeg kender masser af eksempler på ledige der har søgt flere hundrede jobs- ofret masser af frimærker- brugt oceaner af tid og benzin på at være opsøgende for at få et job, men mange gange end ikke har fået svar på deres ansøgning. Jeg synes simpelthen ikke I kan være den arrogance bekendt. Personligt kunne jeg ikke drømme om at udføre bare 1 minuts arbejde for så fattig en arbejdsgiver, der ikke engang har råd til at bruge et frimærke eller en telefon opringning på att sige tak for ansøgningen. Det er altså ligesom om de har glemt at de ansatte blandt andet tjener penge hjem til dem.

billig arbejdskraft umknown
de skal jo bruge en god undskyldning for at skaffe billig arbejdskraft hertil fra de tidliger østlande

Jeg har en skummel mistanke komododragon
om at der er gået lidt mode i at sige at man mangler arbejdskraft.

Et firma der siger at de mangler arbejdskraft giver indtryk af at ordrene vælter ind og de er superdynamiske og i voldsom vækst. Jeg synes sågar jeg hørte en historie om, at LEGO manglede arbejdskraft...øhhh, ja men de kunne vel starte med genansætte nogle af de over tusinde medarbejdere de har fyret under deres krise!

Noget andet der er endnu mere skræmmende med alle de her sensationshistorier om, at firmaer ikke kan få arbejdskraft men "de ledige gider ikke" er, at firmaerne prøver at gøde jorden, for at de kan få lov at importere billige østarbejdere i store mængder.

Apropos historien med de sproglige problemer i dit indlæg. Jeg så et indslag hvor man havde ansat nogle polakker på et slagteri (selvfølgelig også med påstanden om at de danske ledige "ikke gad"). Journalisten måtte interviewe dem på polsk. Så de sproglige problemer kan åbenbart godt gå an, blot lønnen er lav nok!

Krativiteten Zigu
kender åbenbart ingen grænser når det gælder om at finde gode undskyldninger for at der skal importeres billig arbejdskraft-og hvor er for øvrigt vores højtråbende "venner" fra højrefløjen henne i den sag?
En ny snedig måde at finde en god undskyldning på: et slagteri i sammen område opsiger alle akkorder og indfører nye strammere akkorder, med det resultat at medarbejderne flygter fra firmaet- og prøv lige og gæt om de kan få folk!!- snedigt ikke?- endnu en god grund til at Danish Crown flytter slagtninger til udlandet.- Må sgu tilstå at de er kommet ikke så lidt langt væk fra andelstanken- undtagen når det gælder skattebegunstigelse.

Lidt skræmmende komododragon
Men på et eller andet tidspunkt begynder østarbejderne vel også at kræve tålelige arbejdsforhold og en rimelig løn.

Takker!!*SSSSS* kiksemor
Hvor er det dog sødt at der er nogle der tager mit og andre lediges parti. Vi er mange der har prøvet alt også at søge de stillinger som skulle være ledige...Uden held!! Du har fuldstendig ret. Jeg takker så inderligt for din forståelse og dit indlæg. Det varmer.

Jeps! Bimmlermann
Der er ingen tvivl om, at det er lige nøjagtig dét der foregår i dagens Danmark! ;-)

Vi har mange associale firmaer, der uden blusel vil gradbøje sandheden, så den passer i deres kram!

"Vi skal ikke være socialkontor for hele Danmark" - er deres standartbemærkning. Nej det skal de bestemt ikke, men det fritager dem ikke for et socialt ansvar og den holdning de fremviser pt., den er direkte samfundsskadelig, for det vil uværligt fører til endnu flere på samfundets bund, der kæmper med at dagligdagen til at hænge sammen. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.


/Bimmlermann