lange ventetider på hospitalerne

lange ventetider på hospitalerne julius1307
Hvor længe er det acceptabelt at vente på at få en tid til enopfølgningssamtale efter en stor operation ?
Den 5 juni i år blev jeg opereret for femte gang for den samme ryglidelse ¨på Rigshospitalet (RH). De forudgående fire gange havde de kludret i det, eller hvad man nu skal kalde det, for det, de havde lavet, skulle gøres om, ´fordi det ikke kunne holde.
Kort fortalt drejer det sig om en aftivning af min rygsøjle, dels fordi den er ødelagt af knogleskørjhed og dels på grund af en spinalstenose. En kedelig kombination, men lægerne valgte alligevel at operere, så de må jo have syntes, det var forsvarligt. Ved den tredje operation blev der indsat et implantat af titanium, dr skulle stive min ryg af og støtte den, deet var i slut´ningen af 2007. Dette inplantat gik løs og blev udvidet og sat fast igen i begyndelsen af 2008, men endnu en gang gik det løs og jeg blev derefter opereret for femte gang i juni i år, hvor implantatet atter blev udvidet og nu går 'fra skulder til røv' som kirurgen så smukt udtrykte det.
Det er denne femte operation, som jeg går og venter på at høre om. Jeg aner intet om hvad der er gjort eller hvorda jeg skla gebærde mig. Samtidig med den lægesamtale jeg går og venter på skulle der foretages en røntgenundersøgelse, der kunne afklare om det var lykkedes denne gang. Jeg rykker og rykker for en tid, mend der sker ikke noget som helst.
Jeg må jo regne med,at de kære læger ved hvad de gør, og at denne syltnig ikke kan forværre min situation, for ellers på drager de sig jo et stort ansvar med et efterfølgende stort erstatningskrav. Men jeg er træt af at vente.
Hvor længe synes I det rimeligt at vente ?

Der er flere nightnurse
elementer i dit indlæg.

Mht. hvad der er gjort osv., vil jeg foreslå dig at få en kopi af journalen - tag denne til din praktiserende læge og gennemgå journalen med ham. På denne måde får du klarhed over det nøjagtige forløb.

Mht. din ventetid - nu skriver du ikke noget om hvorvidt det er en almindelig rtg. undersøgelse eller en med kontrast, eller hvorvidt du skal scannes og om det skal være en CT eller en MR scanning.
Bedømmelse af ventetiden afhænger af hvilken undersøgelse det er.

Hvad evt. erstatning angår, den kan du kigge i vejviseren efter. Du har formentlig skrevet under på operationerne, og havde du læst operationstilladelsen, ville du vide, at ventetid på rtg. ikke udløser nogen form for erstatning.

Er det en ganske almindelig rtg. undersøgelse uden kontrast, kan din egen læge henvise dig til en privat rtg. klinik - der koster rtg. billeder ca. 500 kr., som du vil få refunderet, så længere er den ikke.
Så spørgsmålet er, hvad dit indlæg egentlig handler om andet end at forsøge at få erstatning for noget, du højst sandsynligt ikke er berettiget til.

Tror du ikke mere det handler om almindelig frustration dulkis
- som ofte kommer af manglende viden om f.eks hvad han skal og ikke skal foretage sig? Det kunne jeg godt sætte mig ind i er uholdbart. Til gengæld synes jeg det er en rigtig god løsning, du giver ham med at henvende sig til egen læge. Det er bare de færreste der ved, det kan gøres på den måde. Så mon ikke han er ret taknemmelig nu?

Det er da nightnurse
enerverende at skulle vente på noget uden at vide præcist hvad man venter på og hvor længe - herom ingen tvivl.

Ingen grund til at være taknemmelig - jeg ved at mange patienter ikke kender de muligheder der findes, hvilket er efter min opfattelse lidt synd, for mange frustrationer kan undgås, hvis man kender den rigtige sammenhæng.

mange tak julius1307
Jeg siger dig mange tak for et meget oplysende svar.
Dyu har ret i at jeg har skrevet under på et eller andet før hver operation, men hvad det var har jeg jo ikke en kinamands chance for at vide. Jeg ved kun, at jeg lå halvvejs bedøvet af det, de giver før operationen og blev bedt om at læse noget igennem og skrive det under. Selvom jeg havde været mindre omtåget, havde jeg jo nok alligevel ikke kunnet forstå det.
Det jeg var sur over, var nu mest, at det skulle vare en måned og en klage til hospitalsdirektionen før der kom et svar. Jeg skrev en klag til direktionen i lørdags, og der var svar fra afdelingen i dag, det er da et besynderligt sammentræf, ikke ? - mendet var jo nok ikke helt tilfældigt.
Mit indlæg handler ikke om at få erstatning, det var bare en bisætning. Det handler om den frustration, der opstår af de lange ventetider. Jeg synes en måned er lang tid, når det bare drejer sig om at finde et tidspunkt i en kalender. Der er jo en hærskare af dygtige og effektive sekretærer, så det er vanskeligt at forstå, hvorfor noget så simpelt som en dato og et kryds i en kalender, skal være så svært.
Jeg ved af erfaring at der kan være lang ventetid på en CT-scanning, men det er jo et planlægningsspørgsmål og ikke et scanningsspørgsmål at finde et tidspunkt for scanningen.

Men endnu en gang tak for dit gode og oplysende svar

jo da julius1307
naturligvis handler det da også om frustration, det er da naturligt, at jeg er noget utålmodig efter det forløb, jeg skitserede. Jeg vil gerne afsluttes , så jegg kan komme videre med fysioterapi o.lign, og ikke mindst en ordentlig smertedækning. Det sidste kan de først gå i gang med, når jeg er fuldstændig afkuttet hos kirurgerne, har man oplyst mig om. Jeg har ikke lyst til at tage så meget morfin som de har ordineret, det er da uholdbart i længden, og jeg er sgu også søvning hele døgnet, - undskyld eden !

Det var så lidt nightnurse
- altså at takke for.

M.h.t. hvad du har skrevet under på, fremgår disse papirer af din journal og vil blive udleveret sammen med kopien af journalen, så du har mulighed for at gennemse det hele. Jeg vil på det varmeste anbefale dig at få din journal gennemgået inden næste operation.
På denne måde får du mulighed for at udspørge operatøren om alle de ting, du tænker på.

M.h.t. ventetid på scanning - selve scanningen kan sagtens planlægges bedre og hurtigere, men oftest ligger problemet ikke i selve apparatet, men at der skal være en læge (specialist) der kan beskrive billederne.
Kirurgerne har ikke viden nok til at kunne nærlæse scanner billeder - de er afhængige af, at specialisten i mindste detalje beskriver de faktuelle forhold. Kirurgerne bruger beskrivelsen som grundlag for planlægning og udførelse af operationen.

Jeg skal ikke her trætte dig med forklaringer på hvorfor de scanningsbeskrivende specialister ikke vokser på træerne og hvorfor din ventetid kan være så lang, som den er - for det får du det ikke bedre af.
Jeg vil blot sige at en af årsagerne til at ventetiden er så lang er, at alle de akutte og livsnødvendige scanninger der foregår i døgnets 24 timer har den konsekvens, at alt hvad der ikke er akut (selv om det føles sådan for patienten), det bliver udsat.

Hvis du har en ventetid på scanningen på en måned, er det stadigvæk indenfor behandlingsgarantien, hvorfor der desværre ikke er ret meget at komme efter.

"Sammentræf sker", ligesom "shit happens" ............ [;)]

Rigtig god bedring til dig og held og lykke med operationen.

P.S. Har du brug for at vide noget mere, skriv bare igen - hvis jeg kan svare, gør jeg det gerne.

Venlig hilsen
NN

så kom den julius1307
Ja, så kom den, den længe ventede tid. Jeg skrev en klage til hospitalsdiektionen i lørdags, og der var svar mandag ved 12-tiden. Svaret lød på både CT-scanning og røntgen samt den vigtige lægesamtale torsdag, altså i morgen. Det var da besynderligt, ikke ?

Næh, det var det nu ikke, for sekretæren havde venligst ladet sin besked være kædet sammen med min klage og direktionens svar på den med pålæg om hurtig handling i samme e-mail. Sådan går det, når man går til hovedet og ikke til halen, men det skulle jo ikke være nødvendigt.

Det var så forhåbentlig slutningen på den historie. En stor tak til især nightnurse

Ønsker dig nightnurse
held og lykke idag - forhåbentlig går det altsammen, som du håber på.

Venlig hilsen
NN