Larmende motorcykler

Larmende motorcykler Stella
Så kommer man hjem fra ferie og opdager at Christian Wedell-Neergaard (konservative), har stillet forslag om at motorcykler der lamer mere en 80 decibel skal have en bøde der er ti gange så stor som hidtil (5000 kr).
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-4582983.html

Hvad er nu det for noget pjat.

For det første er han miljø ordfører og ikke trafik minister. Så skulle han ikke holde sig til det område han hører til.

For det andet mener jeg at det er godt at motorcykler larmer. Det er et spørgsmål om sikker hed både for motorcyklisten og for de andre billister. Kommer man kørende på em motorcykel er det en fordel at de andre billister kan høre at det er en motorcykel og ikke en knallert der kommer kørende. Motorcykler bliver ofte forvekslet med knallerter i trafikken, og af den grund bliver den hastighed som motorcyklen kommer med også fejlbedømt. Derfor sker det alt for ofte at billister kører ud foran motorcykler, fordi de ikke forventer at de kommer kørende så hurtigt. Ikke fordi motorcyklen kører for hurtigt men fordi de bliver forvekslet med en knallert.

Jeg håber virkeligt at forslaget bliver nedstemt.

passer ikke iampersson
At det skulle have en sikkerhedsmæssig stor effekt at en motorcykel larmer er noget vås i hvertfald i din argumentation.
Man kan hævde at det hjælper i forhold til dyr, at det sandsynligvis skræmmer rådyr, harer og andre dyr . Det kan være at fodgængere bliver advaret lidt før men bilister registrerer næppe på lyden før det er for sent.
At du så har ret i at det er urimeligt voldsomt at idømme en bøde på 5000.- "spir" for en "bagatel" som lidt larm trods alt er, kan jeg kun give dig ret i. Der er dog helt sikkert en del MC`ere der larmer alt for meget, det er selvfølgelig ikke rimeligt. Hvor grænsen skal gå og hvordan man skal måle det er jo forhåbentligt noget man finder ud af. Jeg ved eksempelvis ikke om min MC larmer for meget.. Hvor/hvordan skal man måle det ? Hvem skal måle det ? Jeg har købt "kværnen" med den udstødning på, den er synet med den, er den mon så OK ? det virker i hvert fald urimeligt at jeg eksempelvis skulle betale en bøde på så stort et beløb når jeg er i god tro.

??? D1nis
Jeg har lige købt en kawazaki 636 og der står på mærkepladen at den larmer 96db... Er det så ikk lovligt at køre med den udstødning ?? Det kan sku da ikk passe, når den er registreret i Danmark, og er efter dansk lovgivnig

80 db Stella
Ja din nye mc larmer for meget. Motrocykler må kun larme med 80 db. Det er meget normalt at nye mc'er er udstyret med en ulovlig lydpotte.

http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Andet/2006/07/31/101745.htm

Her kan du være med i underskriftsindsamlingen mod lovforslaget ;o)

http://www.mclarm.skrivunder.dk/

Jo det gør.. ;o) Stella
Jeg kører med hørepropper fordi min mc larmer en del, og jeg er ikke i tvivl om at andre billister er klar over det når jeg kommer forbi ;o) Så jeg mener stadig at mit argument holder.

Det er alment kendt at de fleste nye mcér bliver solgt med en lydpotte som larmer for meget (over 80 db) Derfor tror jeg ikke at politiet vil godtage din undskyldining med god tro. ;o)