Latterlige oprør- politikere!

Latterlige oprør- politikere! mok
De demonstrerer, men danmark har det bedre nu end nogensind.

alle har arbejde, osv.VI HAR VELFÆRD LIGE nu!

og ved at holde igen... anders_engberg
så kan vi også have det i mange år forud...

;o)
A

Holde igen med hvad deseje
Du mener holde igen med de skattelettelser som kommunerne er blevet tvunget af staten til at give.

Det har du helt ret i, hvis vi holdt igen med dem og i stedet investerede i vores velfærdssamfund så vil det kunne holde i mange år endnu.

Misforstå mig ikke, jeg ved at vi har et fantastisk velfærdssamfund. Men kan nogle forklare mig hvorfor de demokratisk valgte byrådspolitikere ikke selv må bestemme om deres penge skal gå til børnehaver eller skattelettelser?

De bestemmer selv MedLem
hvad deres penge skal gå til, men da vi har et skattestop, kan de ikke lige umiddelbart sænke skatterne. En skatte lettelse vil på længere sigt også skade det overskud vi har på finanserne lige nu. Vi ved ikke helt hvad morgendagen bringer af udgifter, og derfor har vi en slags garanti i det overskud.

Der er vel ingen der forbyder kommunerne at bruge pengene på børnehaver eller lignende.

Hvis du tænker på de strejker som var blandt pædagoger for kort tid siden, kunne du se det mærkelige fatum, at kommunerne sjovt nok ikke havde penge til pædagogerne, men der manglede ikek penge til prestigeprojekter som nye rådhuse, sportsanlæg, som endelig skulle bygges inden kommune sammenlægningerne trådte helt i kraft, så man slap for at skulle dele med den kommune man blev lagt sammen med. Der mangler sjovt nok heller ikke penge når de skal på "oplysningsrejser" til langbortistan med alt betalt og på første klasse.

Kort sagt, så bestemmer kommunal politikerne i stor grad hvad de ønsker at bruge deres penge til, men det er sjældent de rette steder pengene bliver brugt, da det oftest er områder der ikke er prestige i at støtte.

Løgn og Latin deseje
Nej, kommunerne bestemmer ikke selv hvad deres penge skal gå til.

Hvis du havde fulgt lidt med i diskussionerne ville du vide at en stor del af de penge som staten siger kommunerne har fået ekstra er blevet brugt til skattelettelser.

Hvorfor? Fordi staten har krævet det. I en kommune som Randers endte man vist nærmest med at have færre penge efter udligningsreformen (selvom man var en af de fattige kommuner), fordi pengene skulle gå til skattelettelser. Kommunerne har overhovedet ikke selv bestemt hvad pengene skulle gå til, det er jo netop det mange har brokket sig over, at det kommunale selvstyre ikke fungerer.