Lavement - skidegodt

Lavement - skidegodt linnegade
Længe fik danskerne hønsemås i begge ender, når talen faldt på lavement. Heldigvis er det ved at vende. Marilyn Monroes og prinsesse Dianas flittige brug heraf har nok bidraget til større accept. http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=15&conference=208&posting=212590#212590 er et link, der viser et glimt af interessen. Der spørges bl.a. om det er farligt. Lad mig som lægmand bidrage med følgende:
Jeg har fået langt over 6.000 af slagsen uden at nogen af enderne har taget skade, me... mener je... jeg. Hvorfor? Dels fordi jeg seksuelt er voldsomt påvirkelig på den måde, dels fordi fornemmelsen bagefter af at være helt tom i Søndermarken er ubeskrivelig skøn.
Alene forberedelserne, når hjælperen hælder op og trækker gummihandskerne på, uhadada.
Lavement er ikke farligt, når visse forholds-regler iagttages: Indfør aldrig spidsen eller sonden med magt. Den skal lirkes ind. Brug aldrig vædske med en temperatur højere end 38-39 grader. Allerede ved 44 grader kan der indtræde forbrændinger i tyktarmen, så brug et termometer. Kontrollér indhældningshastigheden, ikke for hurtigt (af samme grund er bruserslangen ikke en god idé). Folk med smerter i underlivet, hjerte- eller nyreproblemer, tarmbetændelse samt aids eller sklerose må ikke få hjemmelavede lavement-er. Heller ikke dem, der har kongenit megacolon (Hirschsprungs sygdom) må tages under behandling.
Alle kan klare at få 1 liter, næsten alle 2-3 liter og enkelte 4 liter, men så må man også regne med at få stritører. Det største lavement bedst efter en indledende udrensning, som kan bestå af isotonisk saltvand (9 gr. salt pr. liter vand) eller en svag sæbeopløsning (sæbespåner eller brun sæbe, aldrig sulfo). Mest kendt er 1 liters lavementet med saltvand. Mange tror, det udtømmer grundigt, men det gør det ikke. I bedste fald tømmes endetarmen. I værste fald er staklen stadig fyldt op med afføring. 1 liter saltvand er ganske enkelt for lidt. Derimod sætter sæbevand gang i peristaltikken og tømmer bedst ud.
Selv plejer jeg at ligge på venstre side med bøjede ben, få indført en kort slangespids og få 1 liter sæbevand, som jeg så skal holde i mig en 5-6 minutters tid. Den indførte butt plug gør holdetiden lettere. Stillingen og indhældnings-metoden er optimal til sæbevandslavement.
I næste omgang ligger jeg foroverbøjet på knæ med panden i madrassen. Sådan er det nemmest at tage imod de 4 liter saltvand, jeg langsomt får for at skylle sæben ud. Butt plug'en sikrer mod grimme ulykker undervejs til toilettet. Men prøv dig frem.

Nej, hvor " spændene" Enya
Zzzzzzzzzz..... Find din opmærksomhed et andet sted...Zzzzz

Ja, altså... Yle
... Jeg siger tak for dit informative indlæg. Tak fordi du gad at dele ud af dine gode erfaringer :)

Tak for god information Tullebølle
Jeg synes det er rigtig godt at få ordentlig information om emnet. Det er ellers så svært.