Ledighedsproblemet i en nøddeskal

Ledighedsproblemet i en nøddeskal M35Kbh
Nu har jeg selv midtvejs i et jobsøgningskursus hos akademikernes jobservice i kbh. Nok det bedste sted, jeg kan forestille mig, fordi der ikke er mødepligt og det hele bygger på frivillighed, uden kontrol og frivillig sparring med en række vidt forskellige typer af konsulenter.

Det gør at folk tør fortælle om deres situation uden at frygte at blive trukket i dagpenge etc. så man hurtigst muligt kan få dem i job. og det virker!

Men selv om det er et rigtig godt sted så lider det af samme problem som resten af ledighedssystemet: Stedet formidler ikke kontakter i tilstrækkeligt omfang, direkte eller indirekte..

Det er virkelig godt at folk får lært at lave en salgstale om dem selv, finder ud af hvad de vil og kan, men derfra så stopper festen..

Og mange positivt motiverede lediges problem er jo at de ikke aner, hvor der er brug for dem henne. Meget godt at vide, hvad man skal sige og hvad man er god til, men hvor skal man søge mere konkret?

Der mangler rådgivning på dette punkt - det er her at AF og deres private aktører burde se på de private vikarbureauer/rekrrutteringsbureauer. Det gælder jo om at folk placeres det bedst mulige sted for alle parter hurtigst muligt.

Personlige netværk og uopfordrede ansøgninger er den nemmeste genvej til et job lærer man på kurserne, men når man ikke ved, hvilke steder man skal søge og hvordan man finder dem, så kan det være svært. Og alderen er ikke altid et hit, jeg sidder sammen med dygtige folk på 50-60 år der stadig har krudt i røven og ikke har antydningen af demens, men unge chefer tør ofte ikke give dem chancen.

Visse mennesker vil naturligvis i mangel på indsigt og forståelse i mange lediges logik foreslog at man bare skal søge opslåede stillinger, men når man har modtaget afslag nok, så skal man da være ualmindelig stivnakket, hvis man fortsætter med noget som ikke dur og som bare styrker følelsen af nederlag på nederlag.

Igen: AF og de private aktører burde lade sig inspirere af de private vikarbureauer, men det gør de kun i beskeden grad..

fordi...

Der ikke er jobs til alle, der er ca. 800.000 i den arbejdsdygtige alder på overførselsindkomst, så selv om naive journalister skriver spalte op og spalte ned om faldende ledighed så er der en stor bunke af mennesker som ikke lige er klar til at overtage de ledige jobs, fordi de ikke har den rigtige uddannelse og kompetence, herunder naturligvis for nogles vedkommende - nogle temmelig urealistiske forventninger til løn og arbejsforhold.

Tak fordi du læste indlægget...

samme her Anonym
jeg har samme problem/klage, arbejdsformidlingen formidler ikke arbejde! hvad fanden eksisterer de så for?

alle de "andre aktører" jeg har været i kontakt med har jeg bedt om af finde jobtræning e.l. til mig, gennem de forbindelser de jo burde have, men ikke een eneste af dem har kunnet/villet, det har jeg så klaget over til AF, der i et "dejligt" standardbrev svarede at der ikke var noget problem, altså at hverken anden aktør eller AF skal hjælpe mig med at finde arbejde.

IMO kunne langt de meste af det såkaldte arbejdsløshedsproblem fjernes ved at kræve af anden aktør, at de skulle tilbyde de ledige at privet løntilskudsjob, for hvis de ikke har forbindelserne til det, så burde de overhoved ikke have mulighed for at vinde en kontrakt.

Aldersproblemet M51
Jeg kan følge dig i det du skriver. Når Fup-regeringen proklamerer lav arbejdsløshed og job til alle, så ER det naturligvis fup. Underforstået altså - at job til alle betyder job til alle der vil arbejde for en skål ris og 10 piskeslag om dagen.
Og det var jo ikke lige sådan at velfærdssamfundet blev skabt.

Jeg er selv arbejdssøgende - dog kun på 3. måned og med 25 års erhvervserfaring i jobs til 35-50.000. Og jeg er i mange henseender bedre rustet end 90% af de unge på samme jobmarked.

Alligevel oplever jeg, at disse nye, kortsigtede HR-folk i firmaerne med deres kassesyn på job og kvalifikationer foretrækker en yngre person trods dennes totale mangel på f.eks. social forståelse og erfaring.

Det er meget frustrerende, men jeg kan jo kun ræssonere, at firmaerne har besluttet, at de gerne vil betale for alle deres fejltagelser, som med sikerhed vil blive resultatet af denne kortsigtede politik.

At man i min alder kan betragtes som "for gammel" siger mere om betragteren end om mig, men det får man jo ikke mad på bordet af.

Det bedste indlæg jeg har læst på sol.dk Anonym 417
Tak for dit utroligt velformulerede indlæg.

Det er som talt ud af min mund.

M.v.h.

Klage over AF. , vil have et tilskuds job. mandaabenraa
http://www.job-guide.dk/?partnerid=sol

I Aabenraa er der mange ledige stillinger , det har givet mange mennesker fra Tyskland et arbejde ( Kilde : 3F de har fået mange flere medlemmer ).

Sådanne tilstande er der sikkert i mange byer efterhånden.

Man kan ikke se skoven for bare træer.

til aabenråmanden anonym
du skriver hele tiden der mange job i Åbenrå, hvor i Åbenrå er de job??? kom med nogle adresser, det kan jo ikke være så svært når der er så mange job, bor selv i Åbenrå så derfor bevis nu du er værdig til alle dine dumme indlæg ellers luk og få dig et liv, helst ikke i Åbenrå.Venter spændt på svar.

Formidler ikke kontakter... larskrogholt
Jeg er selv akademiker, men har måttet søge ind i en helt anden boldgade fordi det bare var for svært at få job. Jeg blev postbud, hvilket var et godt job. I den sidste tid har jeg arbejdet noget med at få en indtægt via internetsalg.. fordi jeg har brug for noget, der kan køres på deltid. Jeg vil gerne formidle kontakter!
For det er mit indtryk, at de muligheder der er på nettet, ikke er særlig kendt af danskere. Det er ellers mangfoldinge muligheder der er for salg og informationsarbejde, på meget kreative måder. Kontakt mig gerne for flere oplysninger.

Forstår din frustration! larskrogholt
Åh, hvor jeg forstår din frustration. Det er nemlig rigtigt med den kassetænkning. Så snart man er over 50 (jeg er 51) er ens hjerne så degenereret og forkalket, at man ikke skønnes at have den forventede omstillingsparathed og man pønser jo nok på at gå på efterløn. At de fleste så ikke længere har hjemmeboende børn i den pasninskrævende alder, glemmer man osse.
Jeg vil ikke undlade at give et godt råd: hvad med internetmarketing? Her er næsten ubegrænsede muligheder for den, der kan engelsk og har lidt flair for computere (det er dog ingen betingelse). Netmarkedet vokser hele tiden, og salg over internettet har alle fordele i sig: intet varelager, ikke noget med kontanttransaktioner, hvis du sælger for en anden virksomhed, tager de sig af at sende varen til kunden. Du skal bare skaffe besøgende til din hjemmeside, eller til det link du har til en salgsside. Der er mange kreative muligheder derude.
Se min profil.