Lejere kan (endnu) ikke sættes på gaden for at ryge

Lejere kan (endnu) ikke sættes på gaden for at ryge hallodu
Er rygerne herinde så ikke tilfredse? (Artikel fra 2005)

http://www.metroxpress.dk/dk/article/2007/12/05/07/2454-66/index.xml

Selvom der i en lejekontrakt står at det er ulovligt at ryge, kan en lejer skodde den bestemmelse og pulse løs. Anderledes er det med husdyrhold eller lejere der holder af høj musik. Her er ingen kære mor, de kan i princippet strides ud.

Så er det jo godt at man ikke bor et sted med fanatiske rygere der damper løs og kan være både til stor gene for naboerne eller endda fare. [:D][:D]

God ide... dommeren
Det vil da være fornuftigt med røgfrie ejendomme...

Alle de ejendomme hvor det står i lejekontrakterne at der er rygning forbudt bør holdes røgfrie!
De lejere som tilflytter har jo en forventning om at der ikke bliver røget i ejendommen.


Ligeså naturligt må det derfor også være at i de ejendomme hvor det ikke står noget om rygning forbudt i kontrakterne, der må der ryges efter forgodtbefindende bag egen dørterskel!

På den måde vil loven være lige for alle!


Det bliver først goddagmandøkseskaft, hvis man påstår at de lejere som har sagt ja til en rygerejendom ikke var klar over forholdene!
Vil man ride paragraffer, så må det vel gælde alle steder!Jeg tror at det vil stoppe problematikken i leje-ejendomme en gang for alle!
Systemet er simpelt... LÆS DIN KONTRAKT og indordn dig, ryger eller ikke ryger!

Kan du høre at jeg ryger....? piglet45
..selv om jeg ikke gør det? Hvor vil du drikke din næste bajer.....? Forhåbentlig en sted hvor ingen ser dig pisse på naboens grund, mens du spiller højt på anlægget.Du er sgu da for langt ude....!! [:O][:O]

Det hallodu mener... dommeren
Er at man burde kunne forbyde rygning i de ejendomme hvor der fra boligforeningens side er lejet lejligheder ud til folk med et løfte om at ejendommen er røgfri og det er vel fair nok!


Hvis man tænker denne tanke videre, så ville man derfor heller ikke kunne forbyde rygning i en ejendom hvor bare en enkelt lejer har en oprindelig kontrakt, hvor rygning ikke er forbudt. Ikke engang ved simpelt flertal iblandt lejerne, da det jo er tilkendegivet i lovgivningen at kontrakten står til troende!

Kun sådan er loven lige for alle og det er jo grundstenen i grundloven!


Derfor er den gode nyhed i hallodu's indlæg at debattøren tilsyneladende er begyndt at se problematikken fra to sider!
Dette indlæg er det første der forsvarer rygernes rettigheder, ganske vidst igennem ikke-ryger rettigheder og grundlovens grundsten!Så hvis vi forestiller os hallodu's glimrende forslag vedtaget, så vil enhver ryger i de formodentlig over 95% af ejendomme i DK hvor der ikke er indskrevet i de originale kontrakter at rygning er forbudt, være fredet i klasse A, eller ihvertfald deres bo/levetid ud!
Og iøvrigt hvis ikke at en ny ryger når at flytte ind i et lejemål andetsteds i bebyggelsen, da man jo ikke kan skrive, ikke-ryger i en ejendom hvor der bor en enkelt!Så Kajsa, du burde faktisk rose Hallodu får hans ualmindeligt hensynsfulde forslag!

Tja..... piglet45
Hvis jeg nu ikke kendte din debatteknik, og din retorik, så ville jeg sandsynligvis juble....på rygernes frihed. Men hvorfor skulle jag dog det? Jeg er jo ikke-ryger, og vil gerne have så mange ikke-rygende ejendomme som muligt rundt om i landet.

Men på den anden side, så skal vi jo have frihed til at gøre hvad der passer os, indenfor rimelighedens grænser, i vores bolig, ikke....?

Så i det store hele.....så roser jeg ikke nogen af jer, da ingen af jer gører et seriøst forsøg på at løse denne konflikt.

Du Dommeren, gør hvad du plejer at gøre. Du trækker den altid over i den anden grøftekant hvor du føler dig mere sikker, og du Hallodu, du hetzer og prøver på at lege den helbredende engel, uden vinger. Ingen af jer lykkes, da I er alt for bredspektrede i jeres forsøg på at fange debattørerne.

Du tager fejl, Kajsa... dommeren
Jeg trækker ikke noget over i den anden grøftekant, men jeg vil da indrømme at tryk avler modtryk!
De fleste af mine indlæg tager derfor ofte udgangspunkt i indlægsholderens synspunkt, men istedet for at kikke på det konkrete tilfælde, så tillader jeg mig at forklare betydningen for mange andre tilfælde. Ofte er det jo sådan at man ved at hjælpe nogle få, meget hurtigt kommer til at skabe nogle uoverskuelige konsekvenser for mange!Grunden til at jeg roser hallobu's forslag er følgende:

"Ifølge historien skulle Ikaros' far, Dædalus (eller Daedalus), have bygget labyrinten til Minotauren. For at undgå at Dædalus afslørede labyrintens hemmelighed, holdt kongen Minos Dædalus og Ikaros fanget på Kreta i Grækenland. Der var ikke mulighed for at stikke af fra øen, idet Minos tjekkede hver eneste båd der afgik. Derfor udtænkte Daedalus at kunne flyve fra øen; så han bandt fjer sammen med voks og tråd, så der blev dannet et sæt vinger til dem hver af voks, så de kunne flygte.

Dædalus havde advaret sønnen om ikke at flyve for højt eller for lavt. Ikaros fløj alligevel for højt så solen smeltede vokset mellem fjerene, så han styrtede i havet og døde. Faderen, Dædalus var meget ulykkelig over hans barns død, men det lykkedes ham alligevel at flyve sikkert til en anden ø."Jeg har indtil nu set hallodu som rygerdebattens Ikaros...
Denne sagnfigur der ikke kendte til den gyldne middelvej, hverken for højt eller for lavt, og hvis liv/budskab derfor gik op i "røg" [;)]

Nu har denne debattør så smidt et forslag der en gang for alle vil gøre op med hvor at rygning bør være tilladt og som så ovenikøbet gør det på en måde der bygger på alle de hensynsfulde rygere!
For der er trods alt markant flere ikke-rygere end ejendomme med rygning forbudt!


Jeg kan derfor ikke følge dig i at jeg er i den anden grøft!Jeg håber at jeg har redegjort for mine gode intentioner, ellers har du i det mindste fået en lille godnathistorie med en dybere debatmorale. [:)][:)][:)]

Ved du hvad....? piglet45
Dit indlæg er langt.....jeg er træt. Nogen af os er nød til at sove. Jeg læser dit indlæg i morgen. Godnat.

kom igang hallodu mig selv
Du har stadigvæk ikke fundet den videnskablige rapport der beviser at passiv rygning er farlig. Det kan så hermed konstateres at dine indlæg er spil for galleriet uden spor dokumentation der kan bevise dine fanatiske påstande altså hetz for hetzens skyld.

Kender alt til problemet Anonym
Har et par underboer der er storrygere, og der lugter ofte af røg i min lejlighed. Røvirriterende, men jeg kan intet gøre.

Håber bare på at min boligforening finder på at oprette totalt røgfri afdelinger, så jeg kan få en lejlighed der istedet.

Tobaksrøg er ikke kun irriterende, det er møjhamrende giftigt. Jeg gør hvad jeg kan for at leve så rent som muligt, og syntes på ingen måde at det er OK at andre har ret til at forgifte luft i min bolig.

Tag hensyn til naboerne hallodu
HVis man bpr i en tæt bebyggelse skal man tage hensyn til naboerne. Derfor er der regler i de fleste bebyggelser, om det er lejer eller ejer. Toelrance er godt, men det skal ikke overdrives.

Min opgang stinker Overboen
af underboens madlavning osen er så ulækker af underlige krydderier tit åbner de døren og det bliver ekstra stærkt,føj for den.

Hov hov overboen ernst_kolding
dit indlæg er useriøs, det peger jo på noget som hallodu og andre af samme kaliber slet ikke kan forholde sig til, deres hjerner kan kun beskæftgive sig med tobaksrøg [:D]

Jeg har samme problem, mine naboer på begge side spiser ofte pizza og hvis der er noget der kan få mig til at finde wc'et og kaste op, er det stanken af pizza, men jeg har nu engang sagt ja til at bo her med de gener der er i en stor beboelsesejendom og derfor klager jeg ikke, jeg kan jo bare flytte hvis ikke jeg kan klare lugten i bageriet [:D]

Røg eller ikke røg, danskere er ved at blive en nation af topegoister og brokhoveder der brokker sig for brokkeriets skyld og for at synliggøre sig selv.

Normalt gider jeg ikke bruge mit krudt på denne kategori, da mange af indlæggene vidner om extrem lav intelligens og skulle der endelig komme et indlæg som virkelig tyder på tankevirksomhed, ja så kommer der straks nogle anonyme som med al djævelens vold og magt vil afspore tråden fra det oprindelige emne, igen blot for at få den opmærksomhed de ikke kan få i det virkelige liv.

Med hæslig ildelugtende tobaksåndehilsen

Ernst

jeg tror anonym
simpelthen ikke på det sludder, med at du kan lugte det!
Er du sikker på det ikke er bilos eller det nærliggende parcelhuskvarters brændeovne??

Tak for godnathistorien. piglet45
For andet var det jo sådan set ikke. Jeg plejer ikke at lægge fingre imellem når jeg er utilfreds med noget, og det gør jeg heller ikke her. At du så er ligeglad med det, er jo ikke noget at gøre ved. [;)]

Problemet med dine indlæg, i mine øjne, er at du altid skal trække diverse variabler ind i problematikken. Sidste gang vi snakked rygning, snakkede du helt pludselig fedme OG udlændingepolitik, og det er, stadig i mine øjne, fuldstændig unødvendigt, og distraherende. Det trække fokus væk fra noget som sagtens kunne være en god debat.

Nu bliver det en debat der kører på personhetz (ikke så meget fra din side) og den kører også af sporet. At vi så ikke er enige om det, er en anden ting. Dette er din måde at debattere på, og jeg kan bare ikke lide den. Lignelser er fint, hvis man snakker religion, og det er ingen skam i at være intellektuel, bare man lader være med at prale med det. [;)]

Jo da men føj for den lede Overboen
en arbejdskollega har et lignende problem, hun bor i ejerlejlighed hvor de må ha katte, hendes gamle søde nabo har en stor hankat der pisser lige uden for opgangen og nok også strinter på måtten --jeg siger dig den stank er f..... speciel, hvad ska`vi gøre ???? klage klage og atter klage.

Få fat.... guldfinn6340
i noget af det spray der holder katte væk. :-)

Så du er generet af madlavning en gang om dagen? hallodu
Hvad med naboer der pulser løs så det rammer naboerne - dem har du måske ikke det fjerneste imod ?

Du tror forkert Anonym
Jeg er jo i besiddelse af min fulde lugtesans, og kan sagtens lugte forskel på brænde, disel og tobak.

Mon lugten af paprika Anonym
er sundhedsskadelig?

Du er så dum, at man kun kan le af dig. At du i ramme alvor mener det er lige så alvorligt et problem at der lugter af mad, som at der lugter af tobaksrøg... Din stakkel. Og din stakkels familie, at de må trækkes med dig. Søg dog hjælp. Du har brug for det.

Er du så kong Minos? Anonym
Du agerer ofte sådan. Du vil så gerne holde os alle fanget i dine røgtåger.

Lad os flyve. Vi er kvikke nok til ikke at flyve for tæt på solen.

Hvis din nabo Havaje
Kan lugte at du ryger.
vil jeg råde dig til at flytte,
for så er det nemlig pisse utæt,
det er meget usundt for din økønomi.
nu her efter jeg har læst denne tråd
har jeg sat mit tobaksforbrug op,
og har snart pulset 20 smøger ind mod væggen
til naboen.
Jeg har så efterfølgende været inde og spørge min nabo
kan du ikke lugte noget men nej det kunne han godt nok ikke.
Jeg har så fået lavet en aftale med ham
at han komme ind med det samme han kan lugte tobak.
Det er squ da skide ærgeligt at det ikke engang
stinker inde hos ham når jeg nu er stemplet
som en stinkende morder æv altså

Lugten bliver Overboen
det er ulækkert og ubehageligt, så heller en god cigar selv om jeg ikke ryger

Forkalkede gamle mænd og koner hallodu
Det er de samme sure rygeropstød de kommer med hver dag og som er genbrug fra 70'erne. Man må da erkende at disse storrygere trods deres fremskredne alder 70-80 år har holdt sig godt.

Uanset deres nicks, finn, gammel sund ryger, biker, Havaje osv så er der ikke meget variation i deres retorik.

"Bevis det", "Der er ingen beviser", "Bevis dine tal" osv. Gamle vanemennesker der ikke har vænnet sig til at samfundet imodsætning til dem selv har udviklet sig siden 70'erne hvor de var yngre/midaldrende. Endeløse beskyldninger mod Kræftens Bekæmpelse, som om det var dem der havde fundet på at rygning og passiv rygning bringer død og generer. Læg dertil at de prøver at begå afspore debatten, som om man mener at rygning er årsagen til alle ulykker.

Disse hardcore rygere identificerer sig som rygere og har åbenbart ikke meget andet i deres liv end deres røgpinde. Heldigvis ser og lugter man mindre og mindre til dem. Måske er de bange for at blive alene, efterhånden som de uddør og er derfor så pirlige? [:D][:D]

Er din undskyldning nu dulkis
- din unge alder? En byld i røven er du i hvert fald, så det skulle da ikke undre mig om det er sammenhængen...[:D]

Problemet... dommeren
Er vel at meget få debatter rent faktisk kan debatteres isoleret!
derfor har jeg ofte vinkler der prøver at åbne for en mere nuaceret debat...

Det nemmeste på denne jord er vel at forbyde sig ud af alt!
Nazisme, rygning, Scientology osv...
Jeg forstår godt din og andres harme i debatter om ovenstående, men jeg forstår ikke at i mener at målet helliger midlet. Som udgangspunkt vil et forbud nemlig ramme en masse som det ikke er tiltænkt og ligeså ofte vil dem som forbudet er tiltænkt fortsætte i det skjulte. Derfor mener jeg også at der er brug for andre vinkler og stof til eftertanke!

Når du nu selv nævner at jeg blander fedme og udlændingepolitik ind i en rygerdebat og syntes at det er unødvendigt og distraherende...


Dit første indlæg i denne debat er følgende:

"Hvor vil du drikke din næste bajer.....? "


Hvad har det med rygerdebatten at gøre?