lidt interessant læsning...

lidt interessant læsning... abcd&e
til blandt andre de forældre som havde så travlt med blokader af institutioner for et par måneder side.

Her kan i bl.a se hvor de penge som kommunerne sagde de manglede er blevet af. http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/10/28/052422.htm

Og for dem som ikke gider åbne links:

Mange kommuner der skal sammenlægges med andre kommuner til nytår, er i fuld gang med at planlægge fester for de ansatte, skriver BT.


For eksempel har Skovbo Kommune på Sjælland afsat en halv million til en afslutningsfest for 1.500 af kommunens ansatte og samarbejdspartnere.

Også i Langå, Helsinge og Holmsland kommuner er der planlagt store fester i hundredtusind-kroners klassen.

Brønderslev sagde nej
I Nordjylland er holdningen en anden.

I Brønderslev Kommune nedstemte et enigt byråd Venstre-borgmesteren Jens Arne Hedegaards forslag om en afslutningsfest til 700.000 kr.

- Det var uansvarligt at bruge så mange skattekroner på en fest, siger byrådsmedlem Birgitte Josefsen, der er fra samme parti som borgmesteren.

Så i bør spørge jeres kommunal politikere om hvor de penge var gemt henne da I fik at vide kommunen ingen penge havde, og skød skylden på regeringen.

Ja, det er det store egotrip Holger
lige som foregående indslag handler om.

det er godt icarus
du ved så meget om hvordan det er i institutionerne....

nu ved jeg ikke hvordan det lige er i de pågældende institutioner...men mange steder skal forældrene udovre at betale for pladsen også selv betale for alt hvad barnet ellers skal have.

dvs. skal de på tur skal forældrene betale, skal de have frugt skal forældrene betale, skal de have mælk/andet skal forældrene betale...går hen og bliver halv pebret at have barn.

vil ikke udelukke nogle institutioner sikkert har det bedre end andre.... men andre skal spare helt sindssygt.

en af dem jeg er i har i forvejen ik for mange penge men skal spare 3000kr pr barn pr år...de har så 40 børn.er en hel stilling der skal spares væk.... men med alle de børn er det nødvendige, de der er der

Hvad i alverden er der galt med at irene54
det er forældrene der betaler for deres børns ture, frugt, mad, m.m.?

Det kan da aldrig være "samfundets opgave" at brødføde og underholde folks børn.

Dengang min datter gik i børnehave måtte vi også selv betale for alle ekstra ydelser, hvilket jeg opfattede kun som et rimeligt krav.
Så hvorfor er det nu så anderledes at forældre kræver at betaling sker af kommunen?

Ved sidste kommunesammenlægning kaiogkaren
tømte man også kasserne, og det offentlige har som resultat heraf en enorm gæld. Det lader imidlertid til at man nu kommunerne vil omprioritere så der bliver flere penge til forsømte områder.

Ved den forrige kaiogkaren
kommunesammenlægning tømte man også kasserne med det resultat, at man efterlod Det Offentlige med en enorm gæld

bare lidt må der komme icarus
ik?? kan da ikke være rigtig man skal fyre personalet også??

Husker du ikke forkert? dulkis
Mit ældste barn er 30 og min yngste 23 - der er aldrig blevet betalt separat for hverken underholdning, ture eller kost i de daginstutioner de gik i.

Der var nogle "ekstra-ture" som man financierede ved forskellige aktiviteter. F.eks havde børnehaven fået stillet et jordstykke til rådighed af et forældrepar. Et andet forældrepar forærede dem en skurvogn, som blev placeret på jordstykket og så var transport dertil et problem, men det løstes ved at direktøren for bybusselskabet, som også var forældre i børnehaven forærede instutionen et årskort - engang imellem.

Der var morgenmad (af hensyn sti de "tidlige" børn - og de der kom for sent op) og der var frugt hver dag. Madpakker medbragte vi selv, undtaget en dag om ugen, hvor ungerne på skift bestemte, hvad der skulle spises og så deltog de i tilberedningen deraf.

Den årlige sommerlejr på fire dage, betalte vi heller ikke separat til.

Hvad der er galt med? Hvis der er for mange selvbetaleraktiviteter, så kan det være et problem i de familier, hvor man måske oven i købet har flere børn, som jo alle skal deltage.

Er det så svært at forstå at nogle har mindre til rådighed end du har? Det ved du da vist alt om Irene.

Der er det galt pædagoggen
at serviceniveauet er sænket og sænket og prisen er steget og steget.

Tidligere fik børnehavebørn morgenmad, et varmt måltid midt på dagen og frugt om eftermiddagen. Børnehaven planlagde udførte og betalte udflugter ud af huset. Og hele "komceptet" er indregnet i forældrebetalingen.

Så det er vel galt, når man betaler for den samme ydelse to gange.

ja hvis icarus
der komer så meget selvbetaling på så er jeg i hvert tilfælde ikke den der hjælper med at hive det danske befolkningstal op, for det har jeg dælme ikke råd til.