Lidt nuancer :)

Lidt nuancer :) modild
FRA LUFTSKIBET Information

Kvindesag er en vanskelig sag

af Martin Selsøe Sørensen

Tyrkiet kan i denne uge fejre, at det er 72 år siden, landets kvinder fik stemmeret. Det er der grund til at fejre, og det har landets kvindeorganisationer også gjort, men med måde for der er så afgjort plads til forbedring. I 1934 var for eksempel 4,6 procent af
parlamentsmedlemmerne kvinder, i dag er tallet 4,4.

For den enkelte kvinde kan familie og kultur være stærkt begrænsende på mulighederne for uddannelse og for retten til selv at vælge sin mand og sit familieliv.
Men i modsætning til den gængse opfattelse i Europa, har den form for kvindeundertrykkelse ikke ret meget at gøre med islam. Kvinderne bliver behandlet forfærdeligt og til tider middelalderligt, men det sker ikke fordi, nogen mener, at have læst det i Koranen. Det viser både akademiske undersøgelser og journalistiske
iagttagelser.

Selv om Tyrkiet i vestlig forstand ikke er noget
mønsterland på ligestillingsområdet er landet kommet meget længere end sine mellemøstlige naboer. I Iran optager kvinderne ganske vist over halvdelen af pladserne på universiteterne, men i arbejdslivet er diskriminationen udbredt og kvinder udgør kun 15 procent af det arbejdende folk. Og så er der alle de religiøse begrænsninger.

I den arabiske verden er det mange steder endnu
værre, viser den store rapport fra FN’s
Udviklingsprogram, der udkom i går. I sin artikel om rapporten citerede Informations Hans-Henrik Fafner rapporten for at sige, at den »fremherskende mandskultur og maskuline værdier betragter kvinden som afhængig af mænd«.
Rapporten viser imidlertid også, at store flertal i lande som Marokko, Jordan, Libanon og Egypten gerne så kvinder og mænd ligestillet på områder som uddannelse, arbejde og ejendomsret. Man skal dog være klar over, at der ofte er forskel på det folk siger, de vil, og det de gør.
Samtidig er det også de færreste steder i den arabiske verden, at regimerne gør som folket vil (eller siger, de vil).
Men det er en helt anden historie.

http://luftskibet.information.dk/mellemosten_mellem_linjerne/kvindesag_er_en_vanskelig_sag_ikke_mindst_i_mellemosten


Dette kunne være begyndelsen til enden for de enfoldige udsagn om islam og kvinder, eller hur? :)

V.H. Modild

Det passer jo ikke. claespedersen
Selvfølgelig har kvinder ringe stilling noget at gøre med den verdens forestilling, som de monotonistiske religioner har.

Når der direkte står at kvinde er under manden fremmer de jo direkte en undertrykkelse af kvinder og det er faktum i Persien før jødedommen kristendommen og Islam havde kvinder meget større indflydelse og det samme her i Skandinavien.

Men at mange kvinder så kan have store vanskeligheder med at kunne klare at være selvstændig og derfor opbygger et romantisk syn på religioner er en anden diskution.

Men personligt kunne jg godt tænke mig at kristne kvinder læste lidt mere i biblen, om at gøre sig til for mandens hjerte og tide i mænds nærvær da nogle kvinder til tider kan snakke lidt for meget.

Efter deres opfattelse er disse tekster direkte skrevet igennem gud og jeg tror næppe vi haft det kaos i Irak i dag hvis mennesker lærte at hengive sig til deres sunde fornuft og logi.

Mvh

Tyrkisk grønthandler på slap line? smilodon
Her viderebringer ”Modild” et rent vidunder af fortrængning fra sin grønthandler:

”Hvis fakta er Islam's undertrykkelse af kvinder, så benægter jeg fakta”!

Det lykkes atter for den karismatiske grønthandler at få ”Modild” til at fremstå beklageligt infantil!

Du har vist modild
som sædvanligt ikke fattet en skid, men nu er det jo også lidt tricky, da artiklen er nuanceret, det er jo ikke lige mad for en knaldperle.:)

V.H. Modild