Ligesom fluer tiltrækkes af lort

Ligesom fluer tiltrækkes af lort Anonym
EUs patruljer i Middelhavet skræmmer ikke illegale indvandrere væk - tværtimod, de tiltrækker dem! Sådan lyder det fra chefen for EUs kontor til bekæmpelse af illegal indvandring, Frontex.

Tilstrømningen til den italienske ø Lampedusa er de første seks måneder af i år steget med 190 procent i forhold til sidste år. Menneskesmuglerne dumper simpelthen deres last lige foran EU's skibe, siger en frustreret Frontex-chef.

Alarm!
- Situationen bliver mere og mere alarmerende, siger lederen af Frontex, den EU-organisation der skal koordinere landenes forsøg på at bremse den illegale indvandring, i et interview med Times of Malta.

EU-landene har godt nok optrappet patruljeringen ved Italien, Grækenland og Malta, men det har ikke stoppet strømmen af illegale indvandrere, tværtimod tiltrækker patruljebådene illegale indvandrere:

Ifølge Frontex-chefen Ilkka Laitinen tvinger menneskesmuglerne indvandrerne til at sænke deres faldefærdige skuder lige foran patruljebådene. Så er de sikre på at blive samlet op og bragt i sikkerhed.

Stigning på 190%
Tallene afspejler sig tydeligt i Frontex' statistikker: Den italienske ø Lampedusa har i år fået 190 procent flere illegale indvandrere, mens Malta har oplevet en vækst på over 30 procent i forhold til sidste år.

Langt de fleste står til søs fra Libyens kyst, fortæller Hans Lucht, forsker i illegal immigration på Institut for Antropologi ved Københavns Universitet::

- De rejser fra det vestlige Afrika tværs over Sahara til Libyens kyst. Det er pt den åbne rute til EU, fordi Libyen ikke har styr på sin lange grænse.

Der var ellers håb om en opbremsning, da Libyen og Italien for nylig blev forsonede, og Italien betalte en stor kompensation for udbytningen af de libyske folk i kolonitiden:

- Men nu her mere end en måned efter er der ikke sket noget. Tværtimod er de to lande kommet op at skændes, siger Hans Lucht.

Symbolpolitik
Thomas Gammeltoft-Hansen skriver phd om EUs immigrationspolitik og befinder sig i øjeblikket i Firence i Italien. Han er enig i, at Libyen har en nøglerolle:

- Op imod 80 procent af de illegale indvandrere fra Afrika kommer i øjeblikket via Libyen.

Han er skeptisk overfor, om den italienske ledelse i virkeligheden gerne vil standse indvandringen:

- Lige nu er olivenhøsten i gang hernede, og der er masser af illegale indvandrere indblandet i den proces.

Thomas Gammeltoft-Hansen mener, der i høj grad er tale om symbolpolitik, når europæiske politikere hælder den ene million efter den anden i projekter, der skal bremse den illegale indvandring:

- Jeg er i tvivl, om økonomier som den italienske overhovedet kan klare sig uden.

EU behandler problemerne med illegal indvandring på et

UD AF EU
UD AF EU
UD AF EU
UD AF EU
UD AF EU
UD AF EU

RED HVAD REDDES KAN.....

Mere EU tak rodvad
Fjern de primitiv forbehold

du syntes en underlig snegl
at hele afrika skal forsørges af dette utopi?

Jada...... tuttelut
.....rodvads blåøjethed er legendarisk.

Enig ! iampersson
for en gangs skyld er vi fuldstændigt enige ! [:D]

Hvad iampersson
kommer det sagen ved, de skal bare lære at håndtere problemerne, dvs. returnere dem til afrejselandet og sætte dem i land på stranden.

det skib er sejlet biker4ever ilp
tror aldrig vi kommer ud af det igen,vi er et for lille land,så simpelt er det.

Passer ikke rodvad
For det første, vi har levet længe på Afrika, for det andet, skaf afrikanerne levevilkår i hjemlandet, så vil ingen flygte fra fattigdomme vi har på ført dem.

Utopi? er det EU du kalder utopi? Så har isolationisterne fået overbevist dig om at vi kan leve meget bedre i isolation.

Problemet er lige så rodvad
stort som da borgere fra jerntæppelandene ville flygte fra "paradiset".

Det ender jo med En ægte dansker
Vi allesammen bliver enige.:)

hold dig til sandheden rodvad anonym
Du vil give de vestlige lande skyldenfor den fattigdom der er i Afrika, det er ikke rigtigt. Det største problem der er dernede er at lige så snart der opstår en konflikt så er der med det samme nogen der skal ind og blande sig militært. Det koster enorme summer til våben, denne enorme sum penge og her tales der om mange mia. kunne bruges til at bekæmpe fattigdommen, så fattigdomsproblemet er delviis selvforskyldt, prøv da at følge lidt med i hvad der foregår i stedet for at leve i fortiden

Fortidens rodvad
synder er dem der dukker frem nu. Vi i Europa har næsten tappet Afrika for ressourcer, og vi har sat op nogle kunstige grænser der passer os i Europa, i stedet for de naturlige grænser afrikanerne havde.

"lige så snart der opstår en konflikt så er der med det samme nogen der skal ind og blande sig militært" Også der er vi gode til at fyre op, særligt vor krigsindustri.

"Det koster enorme summer til våben, denne enorme sum penge og her tales der om mange mia. kunne bruges til at bekæmpe fattigdommen, så fattigdomsproblemet er delviis selvforskyldt, prøv da at følge lidt med i hvad der foregår i stedet for at leve i fortiden"
Rigtig, følg hellere med i hvad det er der foregår, i stedet for at vaske hænder. Og når vi laver udviklingsstøtte til fattige afrikanske lande, ødelægger vi samtidigt deres egne produkter.

Næsten alle kolonier Danmark har besat, har vi brugt slaver fra Afrika til at producere hvad der skulle produceres i disse lande,plus at vore forfædre har tjent mange penge på slavehandel.

du lever stadig anonym
i forrige århundrede. Velkommen til virkelighedens verden

Spørg de amerikanske negere som nedstammer Skipper Skræk
fra slaver om de vil tilbage hvor deres forfædre kommer fra eller om de vil blive i deres nye fædreland, hvor de kan blive generaler og senatorer,
ja hvem ved måske endda Præsidenter

Jeg lever i 2008 rodvad
Men dem der lukker øjnene lever i 1930 - 1945, hvor man også lukkede øjnene for fortiden og hvilken betydning den har.

Netop rodvad
de kom som slaver. De fattige negere vil måske hellere tilbage til der deres forfædre kommer fra, men de har ingen mulighed.
Dem der har klaret sig godt, har bevist at negre ikke står tilbage intellektuelt, som racisterne tror.