Ligninger

Ligninger Hjælp
Nu er det et stykke tid siden sidst jeg har lavet ligninger og nu har jeg fuldstændig glemt hvad man gør nogle der kan hjælpe....

Det mest elementære pirat_dk ikke logget
Nu skriver du jo ikke hvad det specifikt drejer sig om, men den mest grundlæggende regel er: Du skal bare udføre den samme handling på begge sider af lighedstegnet( = ).
Eks.

5a = 3a + b - bestem b.
5a - 3a = 3a - 3a + b - 3a trækkes fra på begge sider af lighedstegnet.
2a = b - b har altså en værdi der er 2 gange værdien af a.

Eks. 2

D*E+3F = V - Hvad er E?
D*E+3F - 3F = V-3F
D*E = V-3F
(D*E)/D = (V-3F)/D
E = (V-3F)/D

Bare udfør den samme handling på begge sider af lighedstegnet( = ).

næ men... P.O.T.
du kan få en gåde:
Der var engang en Konge der var så glad for sin datter x at han ville gøre alt for ikke at gifte hende væk. Men snart var hun i den giftemodne alder og 2 af nabolandenes Prinser
søgte hendes hånd. Kongen Sagde" kan i se det træ der ude hvor horisonden ender? det træ skal i runde og den hvis hest kommer sidst ind af slottes port kan ægte min datter og få det halve kongerige."
De to Prinser hoppede op på sine heste og travede så langsomt som de kunne afsted. Efter en dag var de knapt nået uden for porten og de begyndte at diskutere med hinanden. En gammel mand siddende ved vejkanten hørte deres diskution. Hvis vinderen giver mig det halve af det halve kongerige vil jeg give jer svaret på hvordan i hurtigt kan komme afsted. De to Prinser sagde ja, og den gamle mand viskede svaret til dem i øret.
De to Prinser piskede op på deres heste og drønede afsted.

Så er gåden, hvad sagde den gamle mand?

Nøøøj Half-bine
gad godt ha dig til matematiklærer! xD

svar P.O.T.
Byt hest