Liv i rummet vs. religion.

Liv i rummet vs. religion. piglet45
Efter at have set "Contact" i går aftes, med Jodie Foster, melder sig tanken om den slags "dilemma", her på debatten. Tanken om at universet ikke blev skabt af Gud....ej heller jorden.

For hvad ER egentlig tanken om liv på andre planeter og i rummet, for de religiøse? Er det en trussel for deres tro og skabelsesberetningen, eller er det en velkommen nyhed om at vi ikke er alene i universet.

Det skulle være spændende at høre hvad religiøse mennesker gør sig af tanker om liv i rummet. [;)]

umiddelbart multani
har jeg det sådan med det meste at det ene ikke udelukker det andet.

Jeg tror helt ærligt ikke på andet intelligent liv i universet, men jeg ser ikke muligheden som værende en trussel mod min kristne tro.

Der er så mange ting vi mennesker ikke forstår, men der er en mening med det hele og var der rumvæsner og des lige så var de der nok af en grund.

Det er blot ikke et emne jeg har brugt mange timer på at spekulere i.

mvh multani

Som der bliver sagt i filmen.... piglet45
Hvis vi var de eneste "intelligente" [;)], ville det så ikke være en forfærdelig spild af plads og resurser......? [:)]

tja nu er det svært multani
at definere spild.

Mange ting her i livet er ulogiske og kan virke som spild, men nogle gange er tingene bare sådan.

Men jeg kan godt se din pointe, men det er også noget som er en pinsel for mennesket, man kan have svært ved at acceptere at nogle gange er der tingene bare ikke mere komplekse eller komplicerede.

mvh multani

spild af plads? Ven af Sandheden
Hej kajsa,

du skriver: "hvis vi var de eneste "intelligente" ville det så ikke være forfærdelig spild af plads og resurser?

Svar:

Ja, ja kajsa, jeg ved snart ikke.

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

Jeg er troende sebl
men kan ikke se, hvad spørgsmålet om liv andre steder i rummet skulle have med troen på Gud at gøre. Det er vel ikke anderledes end da man opdagede, at der også var mennesker i "den nye verden" (Amerika, Australien osv).

Så jeg må sige, at jeg ikke forstår spørgsmålet. Forøvrigt er jeg da tilbøjelig til at tro, at der findes liv andre steder i universet.

Ja ja, "ven af sandheden" piglet45
Hvorfor bruger du overhovedet tid på at svare, når du ikke har noget på hjertet, udover, "jeg ved ikke"?

Jeg er ikke i tvivl - For mange år siden ... jalmar
[s]´


(Jeg mener det var som nedenstående - håber andre også har set den udsendelse, og måke husker den lidt bedre, - men nedenstående er hvad jeg husker)

... var der en Astronom, der havde stavlet en masse 1kg's sukkerposer op i TV studiet og fortalte at der sandsynligvis var ligeså mange kloder/planeter/sole, som der var sukkerkrystaller i poserne - Jeg mener at huske, at han havde taget to poser fra, og heri, fortsatte han, er det antal sukkerkrystaller der svarer til det forventede antal beboelige planeter i samtlige solsystemer - Og tilføjede vi skulle være ualmindelige indbilske for at tro, at vi mennesker var de klogeste af alle -[:)]En anden Astronom sagde engang, at hvis han var observatør på en rumekspedition, ville han på det kraftigste fraråde sine overordnede at kontakte de ualmindelige krigeriske væsner der beboede den blå planet -


Og heri tror jeg han desværre har alt for ret.[:|]


Mange hilsner
[:)]
jalmar

Ikke forstået....? piglet45
Jeg ville nu sige at spørgsmålet var essensiellt, specielt hvis vi en dag fik besøg udfra...... [;)] Ville ikke hele spørgmålet om religion så blive stillet på hovedet?

Jeg mener at have set udtrykkelige religiøse meninger om livet i universet, og at det er forfordelt os mennesker. [:)]

Tja du Jalmar..... piglet45
Jeg ville skam også blive gevaldig forbavset hvis vi var alene.... [;)] Det ville, for mig, miste hele betydingen med rummet. [;)] Og hvor ville det være kedeligt og.....ensomt... [:$]

ja, ja, ja kajsa Ven af Sandheden
Kære kajsa,

du må ikke misforstå mig. Jeg synes det er gode tanker du lægger på bordet i dit indlæg, altså det første her i denne tråd.

Jeg har jo selv skrevet hundrede af indlæg med tilsvarende tanker.

Venlig hilsen

Ven af Sandheden.

geocentrisk sebl
Altså, dengang i middelalderen da kirken forkyndte et geocentrisk verdensbillede, ville det have været et problem. Men sådan opfattede man jo verden, dengang.

Hvis man tror sol, måne og stjerner er nogle små klatter på himlen - med jorden som centrum, ville det naturligvis være et chok at opdage, at stjernerne er gigantiske solsystemer med deres egne kloder og måske liv. Men i dag, hvor vi ved at jorden ikke er universets centrum, kan jeg virkeligt ikke se, at det skulle være et religiøst problem at opdage liv udenfor jorden.