lugt i kælder

lugt i kælder tilde 25
Jeg kommer hos en ældre mand, som bor i et ældre hus fra 40´ne,-cirka. Hans kælder ikke bare lugter, men stinker fælt af jordslåethed. Ligemeget hvor tit jeg lufter ud,-ikke gennemtræk, for det kan m,an ikke af praktiske grunde,-men jeg slår kælderdøren helt op i 1 time af gangen,-og det hjælper ikke. Nu har jeg set folk skrive om skimmelsvamp herinde,-men det ser ikke ud som om der er svamp hos min bekendte. SÅ mit spørgsmål er, når der lugter fælt i en kælder, er der så altid noget galt???? Eller kan det skyldes opbevaring af gamle bøger, kasser med ting og sager, som aldrig bliver rørt??? Der er badeværelse i hans kælder, og et toilet, som han sjældent bruger. Han sparer lidt på varmen, så der er lidt fugt,- men fugt alene kan vel ikke lugte så grimt? Hilsen hjemmehjælperen[:O]

fugt og toilet gubbi_the_great
Når der er køligt og fugtigt kan der meget hurtigt opstå skimmelsvamp. Der er forskellige måder at affugte på. Spørg i et byggemarked.
Toilettet: Hvis et toilet ikke bliver brugt i længere tid kan afløbet godt begynde at lugte fælt, pga bakterier i afløbet. Klorin klorin og endnu mere klorin, og så vendt nogle dage.
Det hjalp i hvert fald mig da jeg flyttede ind i en lejlighed der ikke var blevet brugt længe.

prøv denne firdumdik
skimmel.dk

Har du vandet vandlåsen? ;-) why.king
Ja det lyder som en syg joke, men er der afløb med vandlås kan de med tiden stå og tørre ud. - Hvis dette er tilfældet kan det afhjælpe problemet ved at hælde noget vand i samtlige afløb i kælderen, og få fyldt vandlåsene igen.

lugt i kælder søren
Har med held opstillet en el- affugter (koster ca 500)
men husk at lukke vinduer m.m

kdkfjd Kuk KUK
Vandlåsen har altså ikke noget med fugt-problemer at gøre lille ven.. men for at komme tilbage til sagen, så er det oprindelige ler-dræn nok stoppet til efter mange år i jorden, hvis der i det hele taget er sådan et, og uanset hvad der er eller ikke, suger fundamentet og vægene i fællesskab, vand fra jorden som så giver et dårligt indeklima/div. skimmel/ våde/sorte vægge som i det hele bunder ud i vådt og fugtigt indeklima med en rigtig kedelig dunst til følge.. Den eneste måde at komme det til livs, ud fra hvad du skriver, er at få lagt et omfangsdræn rundt om kælderen, med dertil hørende isolering og plast-beskyttelse, det opvarmer og tørrer fundament og væggene nedefra og leder vandet udefra videre til brønd. Håber det svar var det du manglede.. :)

vægge ikke sorte tilde 25
hej kuk kuk,tak for svar, men hans vægge er ikke sorte og der er kun fugt på fliserne i badet. De er så godt nok lidt sortplettedem,-men resten af kælderen,ialt 3 rum, har ok vægge uden fugt. Men mener du, at fugt alene kan gi dårlig lugt..?[:)]

hej gubbi tilde 25
tak for dit svar,-måske er der noget om det. Han bruger måske toilettet 1 x ugl, ellers bruger han det andet ovenpå. Så det vil jeg da sige til ham. Men tror nu ikke kun det er det...[;)]

Bøgerne NoBody
kan ihvertfald give en "mærkelig" lugt da de suger fugt til sig og især hvis de står tæt på væggen.. Prøv om de kan flyttes lidt ud evt op på et eller andet så der kan komme luft cirkulation rundt om og mht det med klorin så er det nok lidt for skrapt at bruge dels forurener det og dels er det usundt at indeånde især hvis der skulle være en eller anden form for syre så kan det udvikle gasser, så brug Rodalon i stedet da det dræber de bakterier der giver dårlig lugt og fugt fjerner som kan købes for en billig penge i byggemarkeder (omkring 100.-)Og jo træk ud i toilettet hver gang du er dernede og lad vandet løbe i hånd vasken og gulv afløbet da vandet i vand låsen kan fordampe eller blive suget ud når det blæser meget..

Det er måske Alfred Hitchcok
han's kone der ligger under kældergulvet? det kan godt stinke indtil kødet er rådnet væk.

Hilsen Alfred H