Lungekræft hos kvinder stiger massivt

Lungekræft hos kvinder stiger massivt hallodu
"Der tidligere faldende incidens for mænd siden midten af 80-erne er stagneret,
hvorimod incidensen fortsat er stigende for kvinder.
Niveauet for kvinder er ca. 4/5 af niveauet for mænd, men kønsforskellen
indsnævres fortsat.
Over de seneste 25 år er antallet af nye tilfælde hos kvinder næsten fordoblet
– fra 936 til 1776 tilfælde/5-års periode."

http://www.sst.dk/Nyheder/Seneste_nyheder/Nyetal_CAR0506_okt08.aspx?lang=da

De nye tal fra Cancerregistret for 2005 og 2006 viser klart at nu rammer kvindernes rygning dem på lungekræft. Der er de sidste 25 år sket en fordobling af antallet af lungekræfttilfælde. I går aftes var der gallashow til fordel for kampen mod brytskæft, hvor 4.000 kvinder hvert år får konstateret den sygdom. Langt de fleste overleve dog heldigvis den sygdom. Omvendt med lungekræft hvor stort set alle dør hurtigt og næsten ingen lever efter få år. Trods massiv forskning indenfor lungekræft er udsigten for patienter med lungekræft stort set uændret de sidste 30-40 år og der kommer heller ikke en pille indenfor de næste 10-20 år.

Man skal bemærke at lungekræft kan tage lang tid at udvikle og at der er på til 15 års forsinkelse mellem rygestop og normalisering af risikoen for at få lungekræft. Vi må derfor formode at antallet der får lungekræft vil fortsætte at stige de næste mange år, da cigaretforbruget først toppede i 2004.

Ikke destomindre er det endnu et bevis på hvor slap den danske rygepolitik har været og nu skal vi alle være med til at betale for en stort set udsigtløs behandling af rygecancerpatienter.[:(][:(][:(]

Rygning, alkohol + solbadning Rygeren
du glemmer hele tiden med vilje de andre faktorer der spiller ind, du glemmer at det hele skal tages med forbehold sst glemmer den stigende trafik i storbyer der også giver sorte lunger + det er gamle menesker der dør.
P.S har du ingen at være sammen med eller skal du aldrig ha`frisk luft, hvis du bor i Kbhvn skal du også langt væk.

IGNORER trunte musen
IDIOTEN[:(]

Stadig et bevis manden1
På at du har hjernesvulst.

genopvarmning af grønlangkål halløjdu
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=27&posting=863910

Hvad er det for noget sludder du kommer med? Anonym
Mener du, at det er trafikken der er skyld i at flere rygere end ikke rygere får lungekræft?

Hvorfor er der så ikke også en stigning blandt ikke rygere?

Ja sådan er der så meget Rygeren
Også det Luftforurening gør børn dummere
Trafikos nedsætter børns intelligens, indlæringsevne og hukommelse, viser en ny amerikansk undersøgelse, der fokuserer på sort kulstof.

Af Andreas Antoni Lund , mandag 18. feb 2008 kl. 16:43


Partikler fra biler ser ud til at nedsætte børns IK. Vokser dine børn op i byen, bliver de dummere, end hvis de vokser op på landet. Børn, der bor i områder med høj luftforurening fra trafik, klarer sig dårligere i intelligensprøver og husker dårligere end børn, der trækker renere luft, viser ny undersøgelse.

Dr. Shakira Franco Suglia fra Harvard School of Public Health i Boston har sammen med sine kollegaer undersøgt 202 børn i alderen fra 8 til 11 år i Boston. Forskerne sammenholdt flere parametre for kognitive funktioner med mængden af luftforurening, som det enkelte barn blev vurderet til at være blevet udsat for.

Forskerne kiggede især efter sort kulstof, der er en komponent som biler og lastbiler udleder, hovedsagligt fra diesel-køretøjer. Jo mere sort kulstof børnene havde været udsat for, jo lavere scorede de i flere intelligensprøver.

Shakira Franco Suglia vurderer, at den lavere intelligens kan skyldes, at luftforureningen forårsager inflammationer og oxidative skader på hjernen.

Skaderne på hjernen minder om dem, man ser på fostre hos mødre, der ryger 10 cigaretter om dagen, eller børn, der har været udsat for bly. I gennemsnit lå børnene, der havde været udsat for sort kulstof, 3,4 point lavere på intelligenstesten og klarede sig også dårligere i tests af ordforråd, hukommelse og indlæring.

Shakira Franco Suglia efterlyser undersøgelser af kognitiv tilbagegang for andre aldersgrupper, herunder om luftforurening kan udløse Alzheimers og Parkinsons.

Over for nyhedsbureauet Reuters pointerer hun, at luftforurening er blevet kædet sammen med en lang række skadelige effekter, og at der ikke er meget, folk kan gøre for at begrænse, hvor udsat de er over for den – bortset fra at flytte væk fra stærkt trafikerede områder.

Undersøgelsen bliver offentliggjort i American Journal of Epidemiology.

Udskriv Send til en ven Læs også
Nasa: Luftforurening får det til at regne mest midt på ugen (6/2 2008)
Den danske luft er Europas næstmest beskidte (4/1 2008)
Eksterne links

Er 'bilos' farligt? hallodu
Eller er det en hetz mod billisterne?[;)]

Hvordan tror du at smøgerne kommer frem til rygerne? I bil eller på hestevogn ? [:D]

Underligt som nogen rygere altid skal pege på andre forureningskilder end dem selv. Meget morsomt. Måske de alle sammen tager cyklen eller går. [;)]

Nu skal man ikke underdrive forureningen fra biler eller brændovne osv. Der er da heldigvis også stigende krav om renere biler, renere motorer osv., ligesom der i mange år har været krav om katalysatorer på biler. Der er dog endnu ikke indført krav om katalysatorer på rygere i byerne, selvom det var en mulighed. De ville sikkert jamre, men sådan er det jo når det ikke går ud over bilisterne, men dem selv [:D][:D].

90 % af lungecancertilfældene skyldes rygning hallodu
Sådan er det i Danmark. Andre steder som Califonien er det måske lidt mindre, ca. 80 %. Det skyldes at man der har ført en stærk politik mod rygning og antallet af rygere er faldet stærkt.

Der er således også folk der ikke har røget som får lungecancer. For nogen skyldes det passiv rygning, for andre kan det være asbest, radon eller netop luftforurening. For alle de tre sidstnævnte kilder betyder de dog ekstra meget for dem der ryger. Således vil radon være langt farligere for en der ryger, end en der ikke ryger. Rygere er måske derfor meget bange for luftforurening. Men de burde hellere stoppe med at ryge, da det er langt værre end luftforureninge [;)].

Når rygerne med tiden dør ud vil der desværre stadig være folk der får lungekræft, men i Danmark vil det så være omnkring 300 så det vil blive en af de mere sjældne kræftformer.

Du har fået rigeligt med bilos Rygeren
det er ikke mig der har skrevet artiklen, du skriver " er det en hetz mod bilisterne" nej da det er blot en artikel som hverken har med tobaksindustrien eller Kræftens B. at gøre som alle dine kopierede indlæg fra KB.