Må fremmede tage billeder af dit barn?

Må fremmede tage billeder af dit barn? Missemor
Jeg sad i bussen på vej hjem fra arbjede i dag. Foran mit sæde sad to udenlandske mænd i slutningen af 20erne, foran dem sad en ung mor med hendes søn(max 6mdr. gammel) på skødet. Den ene af de unge mænd, sad og vinkede til den lille dreng foran,- det syntes drengen jo var sjovt og jeg blev helt glad af at se drengens glade ansigt, men lidt efter tog fyren sin mobiltelefon frem og tog et par billeder af drengen. Moren til drengen sad jo med ryggen til, så jeg er ret sikker på at hun ikke lagde mærke til det.
Jeg blev faktisk lidt vred, og overvejede meget om jeg skulle gøre hende opmærksom på at der var taget billeder af hendes søn, uden hendes viden, og til og med af en fremmet mand.
Hvad mener I,- er det bare helt i orden, at fremmede tager billeder af dit barn, eller ville I føgle jer krænket ?

Nej anonym
Det er ikke i orden at fremmede tager billeder af mine børn.

Jeg forstår godt du blev vred og du skulle have gjort moderen opmærksom på det.

Hvis du ser hende i bussen igen, synes jeg du skal fortælle hende det.

Hvad går det ud på? dulkis
- Hvad mener du? Han har vel bare syntes det var en skøn unge og taget et billed. Jeg forstår slet ikke hvor du vil hen.

japanske turister elsker mit lyshårede barn Anonym
så barnet er vant til at få et kæmpe kamera lige i snotten..

Det er faktisk lidt uhøfligt..

Nej det må man ikke Anonym
Nej det er selvfølgelig ikke i orden at de bare tager billeder uden at sprøge moderen om lov. Billeder kan jo bruges i mange sammanhænge og jeg vil personligt ikke lægge billeder på nettet, f.eks på min egen hjemmeside, fordi man ved aldrig hvad folk bruger dem til.

Så jeg synes helt klart de skulle have spurgt moderen først.

billeder Bassam
HHHvad så hvorfor tage det allvorlige mand ,det er bare billeder din POT NAK

Hvad skal det bruges til Missemor
Det er da for det første uhøffeligt, bare sådan at tage billeder af folks børn uden de ved det, og for det andet, så er min pointe at sådanne billeder jo kan lægges ud alle mulige steder og det er man måske heller ikke interesseret i.
ja det kan meget vel tænkes at han bare syntes det var en sød lille dreng,- men igen,- hvad fanden skal man med et billede af et fremmet barn. ?

Not bad The Ocean
Jeg ved godt hvor hun vil hen. Hun vil tage til USA, fordi sådan noget er forbudt i USA [:)] men som anonym skrev passe også godt. At man skal spørge først om man må taget billedet af barnet. Men så slemt er det heller ikke. Hvis DK have været USA så vil jeg gik amok, hvis jeg ved det, men tjaaa nu er det DK så det med kidnapning sket sjældent hehe.

ja.. anonym
når folk ikke interesserer sig for jeres børn er det galt, når de så gør det, er det også galt.
Det er sgu ikke nemt.
Husk på, at japanere ikke er så snæversynet som os danskere.

Du har fuldstændig ret Sorthvid
Nej, det må man ikke, - i denne situation. Hvis man er i en situation, hvor man kan være i pressens og det offentliges søgelys, som feks. demonstrationer eller lignende gælder andre regler, hvis det kan være af oplysende eller alment orienterende art. "Pressen" har andre normkodeks end vi andre.