Må jeg sige at hun er blevet for tyk?

Må jeg sige at hun er blevet for tyk? Bekymret veninde
Jeg har en veninde jeg har kendt længe. De sidste par år har hun taget mere og mere på. I starten lagde jeg ikke rigtig mærke til det, men jeg synes at det er blevet slemt det sidste halve år.
Kan jeg godt tillade mig at sige til hende at jeg synes hun er ved at blive for tyk?
Hun gør ikke noget specielt for at skjule det og hun taler ikke om det selv. Er det for for tarveligt at sige noget? Hvad nu hvis hun ikke har et problem med det? Eller hvad hvis hun bliver rigtig ked af det?

Jeps elway
Det kan du sagtens tillade dig, du kan jo sige det på en pæn måde.. Du er jo hendes ven.. Kan endda være lige præcis dit spark i røven, som kan hjælpe hende på rette vej ! :) Hun vil jo også få mere selvtillid hvis hun tabte sig, så jeg synes godt du kan sige det..

Der er forskel på at sige.. Hvaa.. Er du ikke blevet en lille fed prop..?

Eller : Hmm.. Har du ikke fået lidt mere sul på sidebenene, med et smil på læberne :)

ja - men pas på måden! Anonym
Du kan godt tillade dig at sige noget. Det er måden, du siger det på, der er afgørende.
Det er jo lidt svært at hjælpe, når man ikke kender personen. Men hvad med at spørge på en pæn måde, om hun har nogle problemer, da du kan se, at hun har taget lidt på og du gerne vil hjælpe hende. Og du tænker at det måske hænger lidt sammen.
Sig endelig ikke - at du synes, hun er blevet for tyk.!!

Det skal nok komme indefra.... Lone H.
Jeg har selv en veninde, der bare bliver større og større. For ca. 2 år siden, sagde jeg til hende, at jeg var ved at være bekymret for hendes heldbred og at jeg nødigt ville miste hende. Det virkede ikke. En aften faldt samtalen på Merethe Kasten og hendes sejr, det prellede også af, da min veninde sagde, at hun jo ikke havde psykiske problmer som Merethe. Nu går jeg og overvejer om, jeg simpelthen skal spørge hende, hvor tyk hun vil være?
Jeg tror, det er svært at hjælpe dem, sålænge de ikke selv ser deres vægt som et problem. Desværre.

Nej... a-9
Jeg synes ikke det er dit bord.

Hun er da udemærket klar over det selv og har ikke brug for at hendes veninde gennem mange år tvære hendes næse rundt i det. Hvis hun har et problem komer hun til dig hvis hun har behov.

Heldigvis er alle mennesker ikke lige tykke eller lige tynde og der er altid nogen der kan lide os for dem vi er.

Hvis du har lyst til at sige noget til hende er det nok nærmere dig der har et problem end hende. Hun har ikke brug for endnu een der dømmer hende men een der holder af hende for den hun er indeni. Vær du den istedet og vær der for hende hvis hun selv vil tale om "problemet".

Hilsen

Anni.

Sport mig selv
Du kunne jo spørge hende om I ikke skulle begynde at træne i et fitnesscenter sammen. Dyrke noget aerobic eller lign. På den måde får I begge velvære og samtidig begynder hun at få en sundere livsstil.

Netter

ja du kan godt sige fede. billisten.
hver gang jeg møder en fed pige på gaden, sniger jeg mig langsomt op bag hende, og tuder kraftigt i hornet, hun får naturligvis et mindre chock, men jeg peger bagud, og hun kan se et skilt, hvor der står, se min FEDE bil.

jeg blev træt af de åndsvage billister som altid ligger i røven, så jeg fik lavet et skilt, OVERHAL bare, jeg er BEDEMAND, det stopper dem, og de lærer at holde afstand.

Kommer an på... Anonym Q
Hvis du selv er tyk, kan du godt kalde hende fede, hvis ikke nej.

-Altså fuldstændig ligesom N-ordet, som kun sorte må bruge *GGG*

tør man spørge moster grethe
hvad du ligger i ordet 'veninde' og hvad I ellers bruger hinanden til?
Hvis Jeres samvær og den aktivitet i udfolder sammen er betinget af at hun er slank, kan du selvfølgelig spørge hende om hun ikke har lyst til det mere jf. hendes vægtøgning!

Ellers kan det vel ikke rage dig, hvor tyk hun er medmindre hun selv taler om det og beder om din opbakning på en evt. slankekur.

Hvis det kun er din egen forfængelighed, du ønsker at pleje, - og du er flov over at lade dig se sammen med overvægtige personer, kan du da selvfølgelig ikke forsvare at omgås hende mere. Find dig en anorektiker; - dem er der mange af!

Svar og kommentar Bekymret veninde
Jeg er selv almindeligt rund, synes jeg.
Det er ikke fordi jeg er flov over min veninde. Men jeg er bare bekymret for hende. Det kan jo godt give mange helbredsproblemer at være for tyk.
Hun bliver forpustet, når vi skal op på 2. sal og hun er heller ikke så aktiv mere. Jeg er 28 og hun er 27. Jeg vil tro hun vejer 20-25 kilo for meget.

Jeg har læst at når kiloene først har sat sig, kan det være rigtig, rigtig svært at komme ned i vægt igen og blive der og at man skal se at komme af med dem i tide.

Som flere af jer har skrevet er det med vægt jo et emne, man skal passe på med, men er jeg ikke også en dårlig veninde, hvis jeg bare lader som ingenting?
Jeg synes det var en god idé at foreslå hende at gå i træningscenter sammen. Det tror jeg i hvert fald jeg vil prøve.