Må julen starte den 25. november..?

Må julen starte den 25. november..? Anonym
Der skal holdes jul i min lejlighed for første gang... Og jeg glæder mig!
Så meget at jeg allerede har båret kassen med den smule pynt jeg ejer op fra kælderrummet. Men må jeg sætte det op i den kommende weekend? På den ene skulder sidder der én og siger at det er alt for tidligt, at nu må jeg lige tage mig sammen, det er stadig 12 grader udenfor, og den anden skulder er allerede helt nede i kassen og i gang med at rode stadset frem..

Hvad syntes I andre ude i jule-landet?

lad den bedste skulder vinde naturelsker
dermed mener jeg... gør hvad du lyster.. God jul:)

Du skal sætte det op... miss-mee
...lige når du har lyst. Basta!

Jeg plejer at sætte julepynt op i den weekend hvor 1. søndag i advent ligger eller weekenden lige før 1. dec...alt efter hvad der kommer først.

Den regl er nu mest pga. af mine børn. Stod det til dem, pyntede vi op i slutningen af september*gg*

Glædelig jul til dig:-)

...mee:-)

Det er en uge for tidligt. Julemand
Vent til den 1. el. 2. december.

julefrokost og arbejde Anonym
har sat kryds i kalenderen den weekend, så kan det først blive den 9/12 og det er jo næsten for sent. Det skal jo være nede igen inden den 1/1?!

Pynt, pynt, pynt julepigen
Jeg har allerede pyntet lidt op. Dog ikke over det hele, men har gjort mit kalenderlys dekoration klar og planlagt hvor resten skal være.

Jeg spreder glæden ved at pynte op over flere dag og sætter en ting mere frem hver dag. Jeg kan slet ikke vente.

Normalt venter jeg også til første advent eller første december, men i år har jeg så travlt i december at jeg tager glæderne lidt på forskud.

Glædelig jul og godt nytår når vi når så langt.

Jeg venter harriet-
D. 1. December,så kommer nisserne frem.
abc

julepynt Baddabing
Hjemme hos os pynter jeg altid op til jul 1. søndag i advent eller d. 1. december... hvad der end måtte komme først. Så i år bliver det altså på næste fredag d. 1. december .. og tro mig; jeg glæder mig.

Men jeg synes egenligt sagtens at du kan pynte op allerede i dag.. lad det være din tradition at du pynter op hvert år d. 24. november.

God jul til dig og dine

Baddabing

Jeg har jaws1
allerede pyntet op---og det eeeeeer så hyggeligt...
Kunne ikke vente...og er hamrende ligeglad med hvad andre syntes...

Mine unger og jeg selv syns det er kanoooon hyggeligt....og kigger gerne på de fine sager til først i januar.

Skulle vi vente kunne vi kun nyde synet en lille måneds tid...og er aaaaaaalt for lidt.

Vent til jul ;O) hellemuzz
Jeg venter til 1. december!

Jeg har små tvillinger på 21 mdr. og derfor har jeg besluttet at pynte op allerede fra 1. december og vide dem hvad julekalender i TV er for noget så de ogsp kan nyde jule måneden som noget særligt.

Før i tiden ventede jeg til midt december. Men tror jeg fremover vil pynte op 1. december eller weekenden op til. Min mand og jeg har bryllupsdag 2. december så det kan være vi lige venter til efter det ;O)

Det er også 1. dec. vi tænder op i lyskæderne udenfor som hænger over flere træer.

Men juletræ inden for kommer ikke op før 23. dec. for dte er jo en del af klimaxen.
Til gængæld er alt julepynt pakket væk igen efter juldagene, men før nytårs aften!!!

Men lyskæderne udenfor bliver hænge´ne så længe det er mørkt udenfor.

God jul til alle!

Venligst hellemuzz

Glade jul, dejlige jul, engle daler ned i skjul !! cassiopaya
Ja du må godt pynte til jul her i weekenden!! Så sæt alt det julemusik på, som du har.

Før i tiden pyntede jeg til jul første søndag i advent, når den faldt i november måned, fordi min søn har fødselsdag den 2. december så var der pyntet til fødselsdagen.

I år skal jeg til Sverige og besøge ham, derfor pynter jeg ikke hjemme, men skal så hygge os i Sverige med en Dansk jul.

Vi har da bagt Anonym
brunkager. Så gå du igang nu. Jeg er også igang, er alene med min datter på 10, så i aftes lejede vi Peddersen og Findus Nissemakinen. Vi har set The Julekalender og så længe du ikke går så vidt som Gertrud, så pynt løs, det er da nu det er hyggeligt. Husk julen er lysets fest, derfor alle de dejlige indehyggeting.

Ja det er jo bare jul engang i året!

Glædelig jul

Hulla

Ja seævfølgelig må du da det. Troldemusen
Der er ingen regler der siger hvornår man må og ikke må pynte op til jul.

Jeg plejer at sige jeg skal være færdig til den 1. december eller 1. søndag i advendt alt efter hvad der falder først.

Så også hos os står denne weekend på julepyntning af jul og have. Vi tyvstartede godt nok i sidste weekend for mine forældre kommer på besøg i denne weekend. Vi bor langt fra hinanden og får ikke hinanden at se før i juledagene så for for at vores datter på knap 2 år også skal kunne julehygge lidt med mormor og morfar i december måned er vi altså allerede begyndt.

Jeg synes bare du skal gøre som du har lyst til og så glæde dig over det og så ellers ikke tænke så meget over hvad andre siger man må og ikke må.

Glædelig jul fra
Maier

Bare gå igang :) maja-soendergaard
Hvis man er i julehumør, skal man pynte op.. Dog bør man tænke sig om hvis det er midt i august.. Hvis du har slæbt papkasserne op af kælderen så er det bare at gå igang.. Bag nogle vaniljekranse osv.

Glædelig jul :)

Snúrlemand Hakan
ja, nyder også i www.radioholger.dk i julen. masser af god underholding..

Hmmm... maggie22
Jeg MENER at på Grønland er der absolut "pynte-forbud" i butikkerne FØR d 1. dec. (Natten til d. 1. pyntes der for VILDT!!!!!!)

Det burde de også gøre i Dk, så man ikke bliver juletræt.... Jeg venter selv på d. 1. og pynter sammen med ungerne, for så er det DAGEN hvor vi starter på "MUMSE"-kalenderen, oppyntning og julemusik og jullekalenderen i tv.

Juletræet købes først d. 15, ellers drysser det.
Vi bager julebag hele måndeden igennem.
Så det er en RIGGTIG hyggemåned...

Mvh: Fam Pedersen

Starter i weekenden... Mig selv
Simpelthen for min søns skyld da de i dagplejen allerede har fundet pynten frem igår... og imorgen tændes også juletræet i Odense, så jeg regner med at vi får lavet dokorationer og pyntet op på søndag... Specielt også fordi vi er væk hele næste weekend....

Så gå du bare igang ;o)

Julen begynder nu Potterline
Mine julekasser kom ned fra loftet sidste weekend,
jeg kan ikke vente længere, godt nok er der lunt udenfor men... i dag er der en måned til juleaften og mit julehumør spirer frem sammen med julerosen, jeg har købt de første nisser, gaver, det første julemad, så nu kommer mit pynt op i denne weekend. Da jeg kørte på arbejde i morges kl 0600 blev jeg helt glad for der var flere haver hvor julelysene var tændt. I min by vækkes julemanden i morgen d. 25 nov så julen er begyndt. Pynt du bare op og glæd dig. Glædelig jul.

1 Dec elway
Og ikke et sekundt før ! :)

Klar til 1. søndag i advent g-l
Jeg plejer at pynte til jul 1. søndag i advent, men i år er det lidt problematisk. Dem jeg spørger, siger at d. 24. er 4. søndag i advent, hvis den falder på en søndag (hvad den som bekendt gør i år), men samtidig har jeg en kalender, der siger at det er 1. søndag i advent d. 26. nov.

Julepynten hænger i hvert tilfælde til efter Hellig Tre Konger, men selve juletræet pyntes lillejuleaften og afpyntes som regel inden nytår (pladshensyn).

Da jeg var barn/ung, blev der først pyntet i forretningerne i midten af november (det kan jeg huske fordi jeg har fødselsdag i midten af november), men som det er nu, bliver jeg i julehumør i oktober og så er det altså væk til jul. Det er ærgeligt synes jeg!

Hvornår den enkelte vil pynte op, må man da fuldstændig selv bestemme, men lysene udenfor bliver der længe hos os pga. mørket.

For min skyld må du .. Sidsel
Hej!
Altså, for min skyld, så må du 'jule' hele året hjemme hos dig selv, det syns jeg personligt ikke der er eller bør være regler for :) .. Har du lyst til a 'jule' nu, jamen så gør du da da !! Det er jo din lejlighed - dig der er 'herren' der !
Det eneste jeg ikke kan li ved at julen starter før tid, det er i offentligheden! Kan ikke lide det starter i starten af november med julepynt og sang i stor centrere og reklamer osv. Men altså, når du spørger om du må 'jule' hjemme hos dig selv har jeg kun én ting af sige til det ..
GO FOR IT !!!

Mvh. Sidsel

Boycot Julen Dræb Anonym
En NISSE

Det er op til en selv.............................. paddy
Hej!

Det er helt op til en selv hvornår man har lyst til at pynte op til jul. Butikkererne starter sidst i oktober , det synes jeg er for tidlig. Selv starter jeg den 1 december med julemusik, og hygge så kan man mærke at julen er her igen. Det med kulden kan vi jo ikke rigtig bestemme selv.

God jul til jer allesammen.

Weekenden før..... Amagerpigen
Weekenden før 1. søndag i advendt begynder jeg, da jeg er sikker på, at jeg ikke når det før den 1. december.

Så pynt du bare op. Det skal jo snart ned igen (det går så hurtigt).

Mette

Det må den julemandens-lille-skat
Vi har allerede haft travlt på vores værksted længe, men nu starter det rigtige ræs fra i
dag og det er tilladt at pynte op fra nu hvis det behager den enkelte.
Lad blot hyggen flytte ind i alle de små stuer og hjem rundt i det ganske land.

Hilsen fra min chef: Han tænkte i alle heller måtte få en Ho ho ho og en reminder om,
at huske og sende juleposten i god tid og gerne overfrankeret med julemærker.
Husk vi jo også skal hjælpe vore egen kære.

Må i alle få en dejlig måned op til dagen og ikke stresse.
Med ro i sjæl og krop vil i nå det hele til tiden. Og for alt i verden!

Vær god ved jer selv og ikke mindst andre og HUSK gamle Tante Olga, også vil
blive glad for et besøg i julen.

Link om tidsfrist for posten findes på profilen.

1. søndag i advent er den 3. dec. Anonym
der er en fejl i en af de der husomdelte kalendere. Så det blev gjort meget klart en dag i nyhederne at det er den 3. dec..

Hellig tre konger Anonym
Hvem siger, julepynten skal være pillet ned igen den 1. januar? Julen har efterhånden flyttet sig mere og mere til før den 24. december, og så skal den ellers være forbi hurtigt derefter. I min familie har der været tradition for at juletræ og julepynt blev stående og hængende indtil Hellig tre kongers dag, den 6. januar (12 dage efter jul).

Det er på mange måder lettere at slappe af og julehygge efter gaveræset er forbi. Man må da hænge julepynt op, så tidligt som man nu har lyst til det. Men skal man have så travlt med at få det ned igen, så hverdagen kan begynde?

du_er_ynkelig du_er_ynkelig
du er ynkelig. Har du ikke noget bedre at gøre end at spørge ANDRE mennesker om hvornår DIN jul må starte?

Julen er en tid med familien, med kærlighed og sammenhold. Så hold dog om med at være så usikker på dig selv, taber

Hvor er det herligt Anonym
Ja, hvor er det herligt, at du skal holde den første jul i din lejlighed.
Jeg kan godt forstå, at du ikke kan vente.

Gå du bare i gang! Jeg håber, du får en rigtig dejlig jul!!

Hvem er.... En anden anonym
Hvem er ynkelig her???

Ja, jeg spørger bare.

Den, der svarer et andet menneske på den måde er da selv ynkelig.

Ifølge kalenderen laddyladdy
starter julen d.1 december. Jeg har altid holdt mig til børnekalenderen hvor man åbner 1 låge d. 1 december, som tegn på at nu er julemåneden startet og man godt må begynde at pynte op :0)

har pyntet op linda1210
jeg sys det er dejligt med jule pynt, så vi hang vores op tidligt i år. ca. sammen med de første juleting kom i butikkerne. vi sat væres op i starten af november.

jeg er ligeglad om folk siger det er for tidligt. for det er det ikke hos os.
når butikkerne kan kan vi også. sådan er det bare. :)

uhhh jeg ved det er fristende, men 1. december dulkis
er altid startskuddet her. Andre gør det anderledes, men nogle år oplever jeg at være som en galophest, der har været lukket inde og så kommer hele molevitten op den første weekend, andre år kommer der lidt hver weekend og så ærger jeg mig over at der først var færdigpyntet den 20 - så er tiden så kort, hvor man nyder al pynten.

Så mærk efter dit humør. Det er jo det væsentligste.

self. muhkoen
selvfølgelig

d.1.december icarus
starter julen altid ved mig...det er den dag jeg finder julepynten frem, laver juledekorationer osv. og så begynder julekalenderen i tv og man har en chokoladekalender til den bette og en skrab til sig selv ;)

er træt af julen rundt i byerne/butikkerne starter så tidlig...er alleree træt af nisser når vi når d.1 dec. for der har de været rundt omkring den sidste måned hvis ikke to. synes folk starter alt for tidligt.

men weekenden op til den første synes jeg er fin...og så plejer den at vare lige til påske :) (næsten)

Selvfølgelig ikke.....!!!!!! Willy Nielsen
Selvfølgelig skal der ikke pytes op til Jul før den 1 december. December er julemåneden, og starten på nedtællingen til Juleaften d. 24 december.
Jeg er (som mange andre) imod at starte før, da jeg med den alt for tidlige juleoppyntning i byerne har erfaret, at jeg ikke kan finde julestemning i december, fordi alt den tidligt ophængte julepynt i byerne gør det, der skulle være specielt ved julemåneden til noget, som man er vant til er der. Og derved forsvinder julestemningen, før end december måned starter....... -og hvor er det specielle så ved december måned, eller Juleaften for den sags skyld.
Det specielle, som der skulle være ved den tid, er væk fordi oppyntningen, som skulle give denne gode stemning er blevet sat op for tidligt, og inden man ser sig om, så er det en del af hverdagen, og så er det at julenstemningen og det specielle ved julemåneden forsvinder.
Derfor har jeg ikke selv følt den store julestemning de sidste mange år, og det er jeg ked af, for det gør julen til en hverdagsagtig og lidt kedelig ting, der bare skal overstås den ene gang om året.
Men for her til sidst at fatte mig i korthed, så lad mig udtrykke mig således :

At pynte op til jul før den 1 december, er en grov fuldbyrdet voldtægt imod Julen, og mod alle Julens glæder, samt julemåneden december måned.

Så er det sagt (gid andre ville høre efter, og rette sig efter det, så kunne vi alle nyde Julen, komme i julestemning i december og glæde os til Juleaften.)

Med venlig hilsen :

Willy Nielsen
E-mail : wiwewa6@hotmail.dk

Julen starter i december eller 1. søndag i advent ! Anonym
Der er en grund til at man begynder at 'fejre' julen 1. søndag i advent, eller 1. december - alt efter hvad der falder først - så derfor skal julekasserne ned fra loftet en af de dage !
Der er en af mine venners mor, der allerede pynter op ny ! det hører virkelig ingen steder hjemme synes jeg. man kan virkelig os blive træt af den hvis den skal vare lige til påske !

den 3. december ??? Anonym
Jamen, jeg synger i en kirke. og der er det 1. søndag i advent på søndag, d. 26/11 !!

Tiden før jul er den kommercielle del, hvor folk skal plukkes for penge. Julemand
Derefter kommer den rigtige del, og den varer faktisk lige til påske, som vi synger i den gode gamle sang "Nu erdet Jul igen".

Ikke starte for tidligt Den Blodrøde Korsfarer
Jeg plejer først at pynte op 2. eller 3. søndag i advent alt efter hvor tidligt/sent de falder. I år falder de jo sent, så det bliver nok weekeend med 2. søndag i advent, der bliver pyntet.

1 dec janni
man skal helt klart vente til 1 dec,det er jo først der julen starter.jeg har også fundet julepynten frem+musik. men det kommer først igang 1 dec....

julen kommer efter vi har meenerskerettigheder 60 yrs i USSR,15 YRS nazism
i danmark:

http://www.dci.dk/?side=kommentar&artikel_nr=708&id=1018

23 december krism
jeg synes at man skal pynte op den 23 december

Når muslimer er ude af Danmark. bignegerkaep
Så er der lang tid endnu

pynt nu hvis du vil julelover
du kan pynte nu hvis du vil, jeg har allerede pyntet

Julepynt guller1
Tillykke med din lejlighed - og pynt så op alt det du lyster lige så tidligt du ønsker - det er jo DIN lejlighed ikke?
Rigtig god jul - selvom det kun er november!!
mvh.guller1

Koncentrer julen Putlimut
Du må gøre hvad du vil i dit eget hjem, men for meget juleri i det offentlige rum er en uskik før 1. søndag i advent

har pyntet folly
til jul
kender ingen regler selvfølgelig er det ikke smart i jule måned

men gjorde det i sidste weekdend

det er da noget pjat folly
der er inegn regler om at julen først starter den 1 december i nogle år har 1. søndag i advind faldet uden for decmeber måned

og min jul startede i sidste weekend :-) glædelig jul

23. 23.
Hørt!, og tages ned igen senest 28.

Hørt Hørt
...Eller måske:

"Du må gøre hvad du vil i dit eget hjem, men for meget juleri i det offentlige rum er en uskik"

eller endda

"for meget juleri ... er en uskik"

1. december er passende signethiemer
Det gør vi altid, men tilgengæld rygger det også ned igen dagen efter juleaften. Jeg elsker december og julen, men har fået nok af julepynt allerede 1. juledag.

når du har tid! Ane
Man pynter til jul, fordi man derfor kan gå og glæde sig over at se på noget kønt. Jeg pynter op når jeg har tid, sammen med mine børn, og der er ikke andre der skal bestemme hvornår den bedste tid for sådanne ting er. Det handler om at glæde sig selv og andre - kan der sættes tid på det?

Hvilken kirke? deseje
Det kunne da blive til en ret fed historie i medierne hvis der virkelig er en kirke der har taget fejl af deres eget kirkeår.

Det er den 3. december, der er første advent, søndagen før kaldes sidste søndag i kirkeåret (da d. 1. advent er begyndelsen på det nye kirkeår).

YEAAHH ullabrandt
Jeg elsker også jul. For ikke at trætte min mand, plejer jeg først at starte den sidste weekend i november, for ikke at sige adventslørdag.
I år er jeg pisseheldig. Min mand skal på kursus i en hel uge fra imorgen, så går jeg AMOK.
Når han kommer hjem på fredag er alt klart til advent og december måned´s pynt, så vi kan slappe af med hjemmebag, gaver og juleslik. Det tror jeg på, at han vil synes, det er dejligt. Han har tendens til at kalde mig elegante Gertrud i december måned

P.S: ullabrandt
Så må du jo fuldstændig selv bestemme, hvad du vil. Næste weekwnd er det jo allerede advent, så skal stadset jo op, ikke?

Vil gerne udenlands Kathrine M
D. 23 dec ?? så skal det kun være en enkelt stjerne.

Jeg venter altid med at hænge pynt op den 24, også at pynte juletræet! Almindeligvis bliver det hele pakket ned igen d. 26. dec, men kan godt strække mig en dag ekstra, hvis børnene vil. Jeg pynter op, mens anden steger.

JUL MÅ HÆNGE OP NÅ MAN TYNDES spacerat
Jeg siger vær dag er Jul så længe det er en glad dag så sådan set må du også have i juni vis du gider . ;)

Pynt bare nu Katwomen
Jeg har her i weekenden fundet alle mine julenisser frem, og fået stillet på plads, traditionen hos os er nemlig at det hele skal være klar til den 1. dec.
Og da jeg ikke lige har tid til det her i løbet af hverdagene, så blev det weekenden inden.
Juletræet er da også købt, men skal først ind i varmen lille juleaften.

Til gengæld bliver alt pynten fjenet inden nytår. Da vi ikke gider at kigge på nisser til den tid.

først den første! juleelskeren!
Julen starter den 1. december, hverken en dag før eller senere. Jeg ville vente med at pynte op til på fredag! Så har du jo også noget at glæde dig til. Jeg elsker julen og er ved at gå til at spænding. Jeg har en regel der lyder: ingen æbleskiver, pebernødder, julemusik, julepynt eller anden form for jul før den første. Dog har jeg snydt lidt i år med et par pebernødder og nogle æbleskiver, kunne bare ikke vente! men ellers først den første d;