Må man spise blod?

Må man spise blod? sebl
Den sædvanlige debat om JV's forhold til blod har affødt lidt debat om, hvad Bibelen egentligt siger om blod. Så jeg tænkte jeg lige ville ridse nogle centrale pointer fra Bibelen op, desangående:

1) Før syndfloden spiste mennesket iflg. Bibelen ikke kød (1. Mos 1:29)

2) Efter syndfloden blev det tilladt at spise kød - dog uden blodet (1. Mos 9:3-4)

3) Senere kom moseloven med specifikke regler om, hvordan man skulle undgå blod (3. Mos 16-17)

4a) Med kristendommen blev moselovens regler afskaffet, men de jøder der var blevet kristne fortsatte med at leve efter moseloven.

4b) Men de ikke-jøder der blev kristne (det Bibelen kalder hedningekristne), efterlevede ikke moselovens regler - dog måtte de i starten ikke spise blod (ApG 15:20-21, 28-29). Teksten forklarer, at dette skete for at tækkes jøderne.

5) Senere opgav man dog helt modstanden imod at spise blod, idet det nu blev tilladt at spise kød ofret til afguderne (som indeholdt blod) - 1. Kor 10:25-33)

Det der er specielt ved JV er, at de ikke prøver at efterleve blodforbudet i moseloven. De mener selv de prøver at efterleve blodforbudet givet til Noa og hans efterkommere. Derfor har de ingen problemer med at spise almindeligt kød med blod. Men de tolker det somom man ikke må få blodtransfusioner.

Det giver naturligvis ingen mening for almindelige mennesker. Hvis man skal se kristent på det, fortalte Jesus jo, at det var i orden at bryde sabbatreglerne for at redde et dyr (Luk 14:5), så det er naturligvis vanvid ikke at ville bryde et eller andet blodforbud for at redde et menneskeliv. Men JV kan ikke forstås - de lever i deres egne verdensfjerne virkelighed, hvor det ikke handler om logik men om Vagttårnets påfund.

Nu fordrejer du skrifterne. ---
Det er jeg ked af at høre.

-jamen så kom da med dit JV bavl... jensenk2
... bare skriv "blod" i din CD's søgevindue - og så kan du garanteret copy-paste et par A4 sider uden besvær.

JensenK

Gør jeg? sebl
Det er jeg ked af at høre. Så må du jo fortælle mig og resten af den bibeltolkende verden, hvorledes det hænger sammen - du må jo have gode argumenter, siden du mener alle andre tager fejl....

Er der overhovedet grænser for storhedsvanviddet hos JV?

Det kan du råde bod på. ---
Du kan bare lade være med at fordreje skrifterne.

Nej kun et spørgsmål om - Hvor lydig man er ... jalmar
´


... Deri ligger storhedsvanviddet -
alle JV'ere svarer med en mund = JW/WTS's!


er man ikke lydig nok,
svarer den Jordiske selvbestaltede Guddommelighed JW/WTS ikke for følgerne ...
MH
jalmar

Skrifterne SKAL fordrejes... jensenk2
... for ellers får JV ingen penge i kassen.

Hvis ikke et lillebitte ligegyldigt skrifsted om "Harmageddon" var blevet blæst op til det vigtigste overhovedet - så ville JV ikke have haft nogen "betaling" til deres sælgere som går rundt og hverver nye medlemmer.

Ledelsen selv tror jo netop IKKE på Harmageddon - for så ville man jo ikke sætte alle sine milliarder af dollars i fast ejendom - for Harmageddon-myten siger jo NETOP at "al satan-djævelens infrastruktur i den gamle verden vil forgå".

Så ALLE JV-medlemmer i Danmark og andre steder er TOTALT TIL GRIN. [:D][:D][:D]

Harmageddon i den JV'ske betydning er i stedet den AFMAGT medlemmerne vil stå tilbage med den dag ledelsen smutter med pengekassen. Den dag griner vi endnu højere end i dag.

Hvis der nu - godt nok mod forventning - skulle være en JV'er som TØR begive sig ud i debat om disse forhold om sektens interne forhold, så lad os kigge lidt mere på det.

JensenK

Bodshandlinger er noget den katolske kirke tror på sebl
Vi protestanter tror ikke på bodshandlinger. Forøvrigt er jeg ked af at høre, at du sådan lyver om Gud.

Man spiser ikke blod ligesom man ikke spiser vin Dracool
man drikker begge dele, hvis man altså er til det.

Spookey sebl
I stand corrected LOOL

Internetbibelkursus... MalteFnalte
Oplys os da, min ædle ven, thi vi er åbentbart blinde tåber, der ikke har set det nye lys[:D].

MalteFnalte