Måske sygdom efter piercing!

Måske sygdom efter piercing! amvk
Hej!
Jeg er en pige på 15 år og jeg piercet ved en ny åbnet piercer. Har ikke hørt om stedet før og vidste ikke at den var ny åbnet.
Så idag d. 26 september går jeg ind og søger på piercer butikken på google, også finder jeg to links som ikke er så gode.
Syens lige i skal læse dem, så du kan forstå hvorfor jeg er bange.

http://www.fyens.dk/article/1065512:Odense--Piercer-oevede-sig-p--unge-piger

http://www.fyens.dk/article/1065518:Odense--Hvis-du-skal-pierces

Sådan foregik min navlepiercing:

En veninde og mig kom ind og vi ventede i ca 10 minutter, fordi piercerne ikke var der. Pludselig kom der så 3 mennesker ind, 2 piger og en mand. Manden havde en stor kasse med.
Så spørger den ældste dame om hvem der skal have navlepiercing, og det er så mig.
Det skal lige siges at der var to andre der lå og blev tattoveret i det samme rum som jeg blev piercet i.
Så tog hun handsker på fra en papkasse som faktisk lignede de der hospitals nogen. Handskerne var ihvertfald rå hvide. Så tog hun en klemme og sagde jeg skulle trække maven ind og ud. Hun åbnede nålen fra en steril pose siger min veninde, for jeg kiggede ikke. Jeg blev bare lidt nervøs, for da jeg fik piercingen var den ved at falde ud inden hun skruede det nederste på og det blødte helt vildt!

Men nu da jeg læser at man kan være smittet med HIV og Hepatitis hvis man er i samme rum som dem der bliver tattoveret, så bliver jeg altså lidt bange! og som der står i artiklen, så er jeg sikker på at der også er nikkel i min piercing.

Hvad skal jeg gøre? For jeg må ikke få en piercing for min mor og far og de må ikke vide at jeg har været ved en piercer.
Skal jeg gå til læge eller hvad skal jeg? Er virkelig bange, og håber virkelig du/i kan hjælpe mig!:(

så vidt jeg er informeret elisapigen
og har da haft min del af piercings. (altid lavet hos en prof).

først og fremmest. der skal have sket mere end at i bare har været i samme rum. de skal have brugt en kanyle der ikke var steril (hvilket din veninde har nævnt at den var.)
vedkommende der skulle lave piercingen, skulle have rørt såret ved ham/hende der fik en tus, også derefter have rørt dig ved din piercing, så der var blevet blandet blod.

men hvis du er blevet så bange, kan du jo gå til lægen og få taget en blodprøve for at se om der skal have sket noget. men jeg tvivler.

ps. elisapigen
hvis du har en begrundet mistanke om der er nikkel i den piercing du har fået lavet, så tag den straks ud.

og med henhold til det med blodet der sprøjter. tror chancen er ufattelig lille. blod sprøjter ikke rigtig når man bliver tattoveret. har selv to på ryggen.

men som jeg sagde tidligere, gå til læge. det er kun en blodprøve, som de bruger for de forskellge ting. det er ikke så slemt, selvom man kan køre sig selv helt op.


og i fremtiden. kig på de råd der ligger på nettet. og følg dem til punkt og prikke. det er vigtigt for så er du på den sikre side. ALTID UNDERSØG ALT når det kommer dertil.
og hvis du har tvivl om det mindste, så skal du spørge vedkommende der skal til at arbejde med dig. er du utryg, SÅ GÅ og find en anden.

håber du kan bruge mine svar.

... zax.112
ja det er da en kedelig oplevelse du har haft dig der.

Jeg tænkte på om ikke du skulle prøve at smide samme indlæg op på bodymod.dk , der sidder mange professionelle derinde, selvom jeg synes det var et godt svar du havde fået indtil videre...

der er mange der bruger bodymod så det kunne være du kunne hjælpe andre for at skulle igennem samme oplevelse*smiler*

Held og lykke med din piercing

Hilsen Claus

Hellere tjekke en gang for meget... Anonym
Hvis du er bange for at du er blevet smittet er det bedere at tjekke en gang for meget, end en gang for lidt, om ikke andet, så for du jo i hvert fald sindsro bag efter.

Desuden har din læge tavshedspligt, også overfor dine forældre, med mindre der er virkelig alvorligt, som fx hvis du rent faktisk er smittet, men så er det jo også straks en helt anden situation.

Mit råd er at få din læge til at tjekke det. Kan ikke rigtig skade.

Held og lykke :)

Blodprøve Anonyyymwe
Og hvis du er bange for at dine forældre skal finde ud af at du har fået foretaget blodprøver for at konstantere om der er det ene og det andet pga piercingen. Så siger du det er om dit sexliv, så har lægen tavshedspligt om det overfor dine forældre.

. Ikke at jeg regner med at dine forældre vil blive indblandet eller selv undersøge det. Men omkring dit sexliv og undersøgelser eller andet hvor din læge bliver indvolveret. Der har han tavshedspligt. Andet må de godt blande sig i. Men dit sexliv er "hands off" for dine forældres vedkommende.
Skulle lægen underrette din forældre er det direkte ulovligt.

smittefare anonym
Man skal bare huske på, at HIV først kan ses i blodet tre måneder efter man er blevet smittet.[:/]
Så der skal gå tre måneder inden den blodprøve bliver taget.

Hvilken Møller
Hiv tror jeg ikke du skal veare bange for da der skal omkring 2 liter spyt til at det smitter saa det at i var i samme lokale gør ikke noget :) hvilken piercer var det?