Mænd klager mest over kønsdiskrimination

Mænd klager mest over kønsdiskrimination Dizzy
Jeg studsede noget, da jeg læste en artikel, der proklamerede, at mænd klager mere over kønsdiskriminering end kvinder. Og jeg studsede endnu mere, da jeg fandt ud af, at det de kære mænd især klager over, er priserne for telefondating og diskoteksbesøg [:D]

Mændene klager over, at de skal betale godt fem kroner i minuttet, når de bruger telefondating, mens kvinderne slipper med en lavere takst. Og så klager de over, at de betaler højere priser i både døren og baren end kvinderne, når de går på diskotek [:O]

Mændene overhaler nu kvinderne i klagestatistikken! Sidste år stod de bag 57 procent af alle anklager for kønsdiskrimination – og tendensen ser ud til at fortsætte...

Jeg synes faktisk, det er ret morsomt – og en anelse patetisk [;)] Jeg forestiller mig i hvert fald, at kvinderne har nogle noget mere seriøse klagepunkter. Jeg kan da komme på et par stykker fra mit eget liv: for eksempel løn og ledelse. Hvorfor er det lige, at min mandlige kollega skal have mere i løn end mig? Han præsterer ikke bedre end mig! Og hvorfor er der ikke nogen, der ser mig som en potentiel leder, men kun fokuserer på mine mandlige pendanter? [:/]

Så kære mand, føler du dig kønsdiskrimineret?
Og kære kvinde, i hvilke situationer føler du dig kønsdiskrimineret?

[f] Dizzy

hvor synd for de stakkels mænd! ikke logget på
men sådan er det i et superliberalistisk samfund, - priserne afgøres af udbud og efterspørgsel. Der må åbenbart være mangel på liderlige kvinder, når vi slipper med lavere takst for at lokkes ind til alle de liderlige mænd[:D][:D]

Og nej, jeg føler mig ikke kønsdiskrimineret. Jo, måske når jeg ALTID skal holde mig ædru og køre hjem fra fester, men alternativerne er enten farlige eller dyre, så....[;)] men hverken i arbejdsliv eller privatliv synes jeg kønsdiskriminering er andet og mere end almindeligt hensyn til det 'svage' køn[:)]

diskoteker bryder konsekvent loven mikkelræv
"Og så klager de over, at de betaler højere priser i både døren og baren end kvinderne, når de går på diskotek"

Helt ærligt!!
Er det ikke diskrimination der gør noget?

Der står i loven at alle skal være lige for alle. Hvad blev der lige af dét?

Mænds problemer med kønsdiskriminering lyserød kone
er til at løse. Det er mest af alt et spørgsmål om at de skal tage sig selv i nakken og være de mænd de så gerne vil være.

Jeg har en mand som ikke er dansker og jeg må sige at han i mine øjne er MEGET mere MAND end de danske "mænd" jeg har været sammen med før i tiden. Min mands motto er "Skibet kan kun have EN kaptajn!" - det betyder altså at han mener at han har det sidste ord. Det fik mig i starten til at hanke op i de røde strømper og diskutere lææænge og højlydt med ham om ligestilling og partnerskab/forhold. Med tiden har jeg så fundet ud af at det egentlig fungerer ret godt.

Jo, fandme om vi skal have samme løn for samme stykke arbejde - i de fleste tilfælde. Min gode ven som er postmand fortæller foreksempel at kvinderne (som dog tjener det samme som mændene indenfor posten) ikke kan klare det samme fysiske arbejde som egentlig kræves af jobbet. Det skal lige siges at han bestemt ikke er et schauvinistisk anlagt.

Vi skal også have lige ret til forældremyndighed efter skilsmisse osv osv men det der med takster på telefondating, cooome on...

Men jeg tror ikke på at det er meningen vi skal være så ens. Vi kvinder kan jo hurtigt blive enige om at de færreste mænd mestrer at multitaske, at matche tøj, indrette hyggelige hjem og hvis man sender ham i Netto efter en liter minimælk, en bakke økoæg og en pose æbler, så går han i Aldi og kommer han hjem med en sødmælk, en bakke buræg og et sæt med 14 forskellige skruetrækkere.[:D]
Men kan vi så ikke også blive enige om at de har mange fordele som vi kvinder ikke kan prale af?

I min verden, passer det mig fint at det er mig der bestemmer hvordan hjemmet ser ud, hvilket tøj vi (ja, VI) går i, hvilke gaver familien skal have osv, imens han står for bil, opsætning af hylder, græsslåning osv. Det er ikke fordi vi ikke sagtens kunne varetage den andens opgaver, men hvorfor skulle vi dog det, når jeg er bedst til det ene og han er bedst til det andet. Ungerne gider da heller ikke spille fodbold med mig, for det kan jeg sgu ikke finde ud af, og de vil ikke have at far synger godnatsang, for det lyder ved gud ikke særlig godt[;)]

En RIGTIG mand finder sig ikke i at blive trampet på af kvinderne. Hvor er det kedeligt at så mange danske mænd bukker og skraber for deres "bedre" halvdel.
Jeg siger ikke at vi kvinder, så skal være underlagt vores mænd. Men vi skal lade dem være mænd. Vi ved jo godt at vi er 100 gange bedre til at manipulere end mændene er, så vi skal nok få det som vi vil have det alligevel. Sådan har kvinder overlevet i de tusindvis af år hvor mændene (troede de) havde overtaget.

Jeg føler mig ikke kønsdiskrimineret i nogen andre henseender end at JEG skulle føde ALLE vores 3 børn (han kunne godt have stået for halvdelen).
På den anden side er det jo fantastisk at få lov at være den der giver liv og jeg kan da også foreksempel nævne at jeg er lykkelig for at jeg ikke skal aftjene værnepligt (er du lige færdig, jeg ville være en elendig soldat[;)]) og at jeg kan tude i biffen uden at bekymre mig om hvad de andre tænker.

Tænk lige over hvor kedelig og trist en verden vi ville have hvis alle så ud og opførte sig fuldstændigt androgynt og vi alle have de samme præferencer...

Lyder fornuftig anonym
men jeg gider nu heller ikke at blive trampet på af mænd.

I bund og grund drejer det sig vel om respekt for hinanden og hinandens værdier!

Ja, jeg føler mig diskrimineret diskrimineret mand
Ud over priserne på diskoteker, swingerklubber osv. kan jeg komme i tanke om:

Faderskabssager:
Så vidt jeg ved, kan en kvinde til hver en tid forlange, at en mand skal blive faderskabstestet. En mand har derimod ingen ret til at få at vide, om han er far til et barn.

Værnepligt:
Gælder kun for mænd.

Strafudmåling:
Der var vist for nylig en undersøgelse blandt dommere, hvor flere af dem blankt erkendte (anonymt selvfølgelig), at de konsekvent dømmer mildere, når der er tale om en kvindelig forbryder.

Sager om forældreret:
Det er vist altid kvinden, der ender med at få børnene.

Til gengæld får vi mere i løn haha anony m
[;)]

Heterosexisme mumrik_bakunin
"så klager de over, at de betaler højere priser i både døren og baren end kvinderne, når de går på diskotek [:O]"
Ja, det er jo også fuldstændig idiotisk at man der skulle være forskellige priser alt efter hvilket køn man er. Hvad med transseksuelle, tvekønnede eller folk der slet ikke ønsker at definere sig som et køn? Idiotisk og uretfærdigt.

"Jeg forestiller mig i hvert fald, at kvinderne har nogle noget mere seriøse klagepunkter"
Det er muligt, men dette ændrer ikke på det uretfærdige ved priserne på div. diskoteker.

"Hvorfor er det lige, at min mandlige kollega skal have mere i løn end mig?"
Ja, det er også noget svinere og skal bekæmpes!

"Så kære mand, føler du dig kønsdiskrimineret?"
Både mænd og kvinder bliver undertrykt af det heteroseksistiske samfund, så ja, der skal nok være en del mænd der føler sig diskrimineret på den ene eller anden måde, ligesom der er også (eller særligt!) er kvinder der føler sig diskrimineret.

Ved ikke om jeg skal grine eller græde af dig mumrik_bakunin
"Mænds problemer med kønsdiskriminering er til at løse. Det er mest af alt et spørgsmål om at de skal tage sig selv i nakken og være de mænd de så gerne vil være."
Jeg går ud fra at du taler om "en rigtig mand", ikke sandt?
Hvorfor tror du at mænd ønsker at være "rigtige mænd".

"Min mands motto er "Skibet kan kun have EN kaptajn!" - det betyder altså at han mener at han har det sidste ord. Det fik mig i starten til at hanke op i de røde strømper og diskutere lææænge og højlydt med ham om ligestilling og partnerskab/forhold. Med tiden har jeg så fundet ud af at det egentlig fungerer ret godt."
Fint for dig. Jeg vil helst gerne være fri!!!

"Vi kvinder kan jo hurtigt blive enige om at de færreste mænd mestrer at multitaske, at matche tøj, indrette hyggelige hjem og hvis man sender ham i Netto efter en liter minimælk, en bakke økoæg og en pose æbler, så går han i Aldi og kommer han hjem med en sødmælk, en bakke buræg og et sæt med 14 forskellige skruetrækkere"
Ja, du er skidemorsom. Skær bare alle over en kam.... Har du hørt om ordet "Kønsroller"?

"I min verden, passer det mig fint at det er mig der bestemmer hvordan hjemmet ser ud, hvilket tøj vi (ja, VI) går i, hvilke gaver familien skal have osv, imens han står for bil, opsætning af hylder, græsslåning osv."
Og hvad så?

"En RIGTIG mand finder sig ikke i at blive trampet på af kvinderne."
En rigtig mand er jo blot en fix idé. Han eksisterer ikke. Han er et spøgelse alle jer heteronormalister på ynkværdig vis dyrker som jeres lille Gud. For mig er intet helligt, så det er jo bare skønt. Jeg skal fandeme ikke leve op til et eller andet stupidt macho ideal som du er med til at opretholde.

"jeg kan da også foreksempel nævne at jeg er lykkelig for at jeg ikke skal aftjene værnepligt"
Værnepligten er endnu et eksempel på hvor mænd bliver undertrykt af det heteroseksitiske samfund.

"Tænk lige over hvor kedelig og trist en verden vi ville have hvis alle så ud og opførte sig fuldstændigt androgynt og vi alle have de samme præferencer..."
Det er jo netop en sådan verden du vil have! Den skal blot være delt op i to kategorier: Mænd og kvinder. Ynkeligt, siger jeg!

??? mumrik_bakunin
Ingen gider blive trampet på. Om det er en mand eller kvinde eller what the fuck ever.
Respekt for hinandens værdier? Hvilke værdier?

Fremragende! mumrik_bakunin
Jeg er helt enig, og kan hverken tage mænd eller kvinder seriøst når de lader disse uretfærdigheder gå i glemmebogen.

......... mumrik_bakunin
Ja, lad os sælge vores sjæl til satan:-D

Tildels har du ret, mænd burde også klage Moritan
i andre sammenhænge end ved telefondatopkald osv., det gør de såmænd, men ikke nok.

De burde først og fremmest gøre oprør mod den femministiske skole, som gør dem til tabere i uddannelsesystemet. Og de burde også gøre oprør mod at staten tildeler feministgrupper penge, som ikke har andet formål end at stigmatisere mænd og kriminalisere deres væremåde.

ahaa anonym
1. Forkert. En mand der mener at han er far til et bartn, kan indenfor en givet frist forlange en test, såfremt ikke en anden mand har anerkendt faderskabet!

2. Tjaee, korrekt. Desværre kun max 15% af en årgang. Så chancen her for at blive udsat for den diskrimination e ret begrænset.

3. Nåe, tror jeg ikke på, fordi mænds kriminalitet generelt er grovere!

4. Den er I da vist ved at vinde godt tilbage!!! denne her såkaldte fortrinret er nu eller af en yngre alder. Optil midten af tyverne havde manden nu automatisk - ifølge loven automatisk forældremyndigheden ved skilsmisse.

Nej nej nej mumrik_bakunin
"de burde også gøre oprør mod at staten tildeler feministgrupper penge, som ikke har andet formål end at stigmatisere mænd og kriminalisere deres væremåde."
Hvilke grupper? Nævn et par eksempler

hvorfor ritz
skulle de ikke os betale mere når de får mere i løn??? Griner... Det er jo latterligt..

Jeg arbejder som chauffør og hvis der var nogle steder man burde føle sig diskrimineret er det da der.. og især som pige.. Men har nogle kanone kollegaer og er ikke misundelige på dem overhovedet.. Jeg får jo lov til at bevise at nogle af de fordomme mænd har omkring kvinder og biler ikke er sande.. ;-) Og jeg arbejder mindst lige så hårdt som mine kollegaer.

the winner of the true prize the winner
lol... kvinder kan ikke klare leder jobs i længere tid derfor ser man mest efter mænd til de jobs...

winner ehmm owned?
nåååh jo... han får mere i løn fordi han skal betale mere for at gå på diskotek? tænk dig lige om ik?...

Faktisk har du fuldstændig ret Lurendrej
Den feministiske skole gøre drengene til tabere. Men det bliver ikke let at ændre dette, flere partier støtter feministskolen f.eks. SF og feministgrupper hos Socialdemokraterne

Postkvinder klarer det ligeså godt som mændene Anonym
"o, fandme om vi skal have samme løn for samme stykke arbejde - i de fleste tilfælde. Min gode ven som er postmand fortæller foreksempel at kvinderne (som dog tjener det samme som mændene indenfor posten) ikke kan klare det samme fysiske arbejde som egentlig kræves af jobbet. Det skal lige siges at han bestemt ikke er et schauvinistisk anlagt. "

Jeg kan kun sige at det er ikke korrekt at at kvindelige postbude ikke kan klare det samme som os mandlige postbude. Der bliver stillet de samme krav til mænd og kvinder og selv om fysikken er ret så vigtig så klarer kvinderne ligeså godt som mændene og i nogle tilfælde er der faktisk nogle som er endnu hurtigere og bedre end mændene til jobbet, så jeg kan absolut ikke kende det billede du beskriver i dit indlæg.

Kun metro "mænd" i lyserøde skjorter vil klage eta
over kønsdiskriminering .

En rigtig mand kan ikke kønsdiskrimineres !

Now look Mranonym
""Hvorfor er det lige, at min mandlige kollega skal have mere i løn end mig?"
Ja, det er også noget svinere og skal bekæmpes! "

Kunne det tænkes at manden var dygtigere til jobbet end sin kvindelige kollega. Vi bliver bedømt på vores intelligens og hvor gode vi er til det job vi udfører. Indefor visse brancher er det vel kun rimeligt at manden får flere penge end sin kvindelig kollega, f.eks hårdt fysisk arbejde hvor kvinderne tit må halte bagefter manden fordi de fysisk kun kan udføre en del af arbejdet. Men mange kvinder vil jo gerne ind i mandefagene alligevel, men det er bare ikke altid at de formår at kunne levere det samme stykke arbejde.

Hvorfor er det lige at det er kvinder der føler sig diskrimineret hele tiden. Fordi de vil have opmærksomhed. sådan er de fleste kvinder.

Man kan jo hele tiden finde punkter frem man synes der er uretfærdige. Som at os som har børn får lov til at holde omsorgsdage. Det er vel en diskrimination af dem uden børn. Og så får vi barns første sygedag og tit skal vi også have førsteret til bestemte uger af året til at holde ferie i og det er jo heller ikke retfærdigt.

Så der er mange former for diskrimationer i samfundet.

Sålænge de render med den største lønsum Kvinden***
skal de betale mest. Det hedder planøkonomi.

Hørt Kvinden***
hørt - men det vil så sige at 57% ikke er rigtige mænd? Hmmmm.... Det passer vist meget godt.

Ja ca 57% er vel semi bøsser eta
Eller metrosexuel som det vist hedder .

Jeg syntes mange "mænd" er blevet kællinger de sidste 10år og det passer jo fint nok med at sager om kønsdiskreminering af mænd er steget .

Den totalitære feminisme anonym
må bekæmpes. Ellers blir det aldrig ligestilling.

er dette ikke lige præcis kønsdiskriminering t.h.laursen
Har kvinden patent på at være et følsomt væsen? Og hvorfor er det i orden at kvinden opretholder en oldnordisk opfattelse af hvad en mand er?, når i selv brokker jer over hvis en mand vover at have en ditto opfattelse af hvad en kvinde er.
Og hvorfor har kvinder brug for at gøre nar ad de mænd der taler mændenes sag i ligestillingsdebatten? Men forstår ikke - hvad er det med disse kvinder, hvis i vil have ligestilling, hvorfor skal det det så ikke gælde over hele linien? gå begge veje? til fordel for både mand og kvinde?
De sidste mange år har ligestillingsdebatten udelukkende kørt på alle mulige områder hvor kvinderne har haft, eller ment de har haft, dårligere kår end mændene. nu er der så endelig nogle mænd der rejser sig og taler mandens sag. Og hvad sker der?- De bliver hånet af selv samme kvinder der har skreget ligestilling i årevis. Og det handler jo ikke kun om chattelefon og diskoteker- det er jo bare et eksempel der er brugt for at latterliggøre det yderligere.
Men det er jo desværre kvinder der definerer hvad der er rigtigt og forkert i ligestillingsdebatten i dag. og det virker da ikke særligt solidarisk eller "ligestillings agtigt"? eller er det bare mig

hmm.... the winner
hvad fanden er det for en uargumenteret påstand at slynge ud?!

Dejligt og morsomt indlæg lyserød kone ara
jeg er helt på linie med dig i dine betragtninger. [:D]

ok så lad mig da svare på det her indlæg kapen
gad sku egentlig ikke men ok ...

Altså jeg føler mig ikke specielt diskriminerede men det du beskriver ER jo ikke ligestilling. Ordningen omkring diskotek osv ... er der jo en grund til (som er til gavn både for mænd og kvinder nemlig at få nogenlunde det kønsantal til at komme som er målet)

Derfor giver jeg heller ikke fem potter pis for rødstrømpesnak om emnet (med modsat køn).

For kvinder har nøjagtig den løn og det arbejdsforhold som de selv ønsker. Det er jeres eget ansvar fat det nu. Hvis I ønsker mere i løn så må i forhandle jer til det .. DET gør mænd. Hvis I ønsker en top post så må I gå efter det med de konsekvenser det fører med sig. Men husk biologien også (børn og barsel) ... husk børns sygedag ... husk jeres eget fremmøde .. så er der fysikken (kvinder kan generelt ikke det samme her dvs. så tales der jo ikke ligearbejde vel) ... så er der jeres tekniske færdigheder (mænd roder jo med teknik på andet plan altså som interesse)... så er der jeres sarthed (nogle mere end andre selvfølgelig og yngre mere end ældre). Endelig så gaber I jo op om at manden skal være ih åh så mand ... men det skal I jo så også lige huske at I gerne vil det inden I kaster jer over alt hvad I opfatter som mandigt .... ja også er der jeres evindelige sladren ... NEJ ARBEJD !

Så slå nu ikke større brød op end du kan bage. Tror alt i alt kvinder og mænd har det som de ønsker det.

Det er ikke andet end brok !

Hvorfor klage? Blåøje
jeg bruger ikke telefon dating og jeg går ikke på diskotek. Jeg synes dog det er urimelig at mænd skal betale mere.

Hvis vi alle skal være lige må det gå begge veje.

Blaaaah mumrik_bakunin
"Kunne det tænkes at manden var dygtigere til jobbet end sin kvindelige kollega"
Alle individer der er i præcis samme embede og som udfører samme arbejde bør modtage samme løn. Sådan forholder det sig ikke i DK og det har intet at gøre med at mænd er bedre end kvinder.

"Vi bliver bedømt på vores intelligens og hvor gode vi er til det job vi udfører."
Ligesom om diverse idealismer kan jeg om denne påstand blot sige følgende: Det ser fint ud i teorien men i praksis virker det jo ikke. Det er naivt at tro at det virkelig går sådan til i vikeligheden.

"Indefor visse brancher er det vel kun rimeligt at manden får flere penge end sin kvindelig kollega, f.eks hårdt fysisk arbejde hvor kvinderne tit må halte bagefter manden fordi de fysisk kun kan udføre en del af arbejdet."
Så pga. de biologiske køns forskelle er kvinderne hermed determineret til at få en mindre løn end mænd. Det er ikke rimeligt.

"Hvorfor er det lige at det er kvinder der føler sig diskrimineret hele tiden"
Det er det heller ikke(?)

"Fordi de vil have opmærksomhed"
Du skærer alle over en kam.

"Man kan jo hele tiden finde punkter frem man synes der er uretfærdige."
Ellers bliver der ikke gjort noget ved det.

"Det er vel en diskrimination af dem uden børn"
Og os som ingen børn har og som ingen børn har tænkt os at få kan så med rette afgøre om vi skal tie stille og være ligeglade eller råbe op og kræve noget mere fritid.

spøgelser mumrik_bakunin
Kun metro "mænd" i lyserøde skjorter vil klage over kønsdiskriminering"
Nej, en hvilken som helst mand der ikke gider at blive pisset på af det heterosexistiske samfund vil klage/kritisere denne verdens - og menneskeopfattelse. Om man har kjole på eller ej.

"En rigtig mand kan ikke kønsdiskrimineres !"
En mand der har opnået denne >>gudestatus<< og omsider er blevet en såkaldt "rigtig mand" (et spøgelse) må da siges at have mistet sig selv fuldstændig. Han har udskiftet sig selv med et tåbeligt idial.

Idiot mumrik_bakunin
Du er selv med til at bevare heterosexismen.

Idiot2 mumrik_bakunin
"For kvinder har nøjagtig den løn og det arbejdsforhold som de selv ønsker."
Enig. Og hvis kvinderne aldrig får råbt op om ligeløn, så bliver der bare ikke gjort noget ved problemet.

"Hvis I ønsker mere i løn så må i forhandle jer til det"
På god syndikalistisk måde.

"........så er der jeres sarthed"
Du har fyret en masse lort af men dette var nok det mest idiotiske! Sarthed. HA!

"NEJ ARBEJD !"
Det kan man sgu da selv bestemme. Man kan også organisere sig og gøre fælles front.

"Det er ikke andet end brok !"
Du brokker dig........

Lige præcis mumrik_bakunin
Det kan ikke blive mere enkelt:-)

super lux Tachyon111111
jeg er normalt ultra uudholdelig negativ.. men må sgu sige den lange ovenstående blog er perfekt ja sgu arbejdsdeling. Jeres forhold lyder som mine forældres og der var aldrig slinger i valsen, borset fra da de begge døde. Men det er en anden sag...

super blog..*************************