Mange har ikke råd til Tandlæge

Mange har ikke råd til Tandlæge Anonym
Der burde en være en anden ordning for det!!!!
Det billigste er få trukket tænder ud kr. 400,-
Men det er jo ikke en løsning[:*(]
Vi kan gå til diverse Ørelæger øjenlæger hudlæger , over skatten, men hos Tandlægen blir du flået.
NOGEN DER HAR ET BUD HVORDAN?[;)]

Ligestilling kan opnås ved... m47
Egenbetaling for ørelæger, øjenlæger og hudlæger.

Så sparer vi alle en masse skat - og får mere end rigeligt råd til at tegne sundhedsforsikringer! [;)]


M47


P.S.
Det koster også mange penge at få forsålet sine sko, skiftet en vandhane, lappet en cykel, repareret bilen, afkalket kaffemaskine og poleret sølvtøjet! [:O]

ja lad os det morfar
[f]Hvad, lad de fattig røve sejle deres egen sø, så kan vi der har råd også komme hurtigere til. Og så vil jeg også sparre en masse penge i skat, pengene ligger nu bedst i mine lommer. Glæder mig at du kan få forsålet og alt det der, jeg køber bare nyt. Men gør lige denne tanke ! Gå i bare tæer, varm vand over bålet, hent vand i en bæk/å/eller sø, glem bil, cykel og sølvtøj, spis dig mæt i brændenælder, svampe og hvad vores fælles natur byder, så er der virkelig penge at putte i lommen. Eller hvad ?[s]

Er det dyrt Anonym
Tænk på at tandlægen har brugt rigtig mange år på at tage sin uddannnelse. Jeg har selv brugt tandlægehøjskolen hvis der var lavvande i kassen, hvor man jo kun betaler for materialerne.

En skål som bliver brugt hos tandlægen koster 4000 kr, det viste min tandlæge mig. Så Tandlægen har altså en masse udgifter.

Jeg er blevet medlem af "Danmark", hvor man jo får nogle tilskud når man er hos tandlægen. Det tæller da også.

Jeg havde selv et forfærdeligt år sidste år hvor jeg fik ondt i hele munden. Jeg fik revet 2 visdomstænder ud, det kostede cirka 700 kr, så skulle jeg have en tand rodbehandlet, det var en 2500 kr, en kindtand måtte trækkes ud, det var en 1300 kr og så fik jeg endnu en rodbehandling, det kostede dog kun 2000 kr. Så det var da dyrt.

Jeg ligger penge til side til netop sådan en situation her, og bilen har jeg også sparet væk. Så det gælder om at spare lidt op hvis det er muligt, så man har pengene når man har brug for dem.

Ellers har jeg læst at man kan spare en del ved tandlæger i sverige.

http://www.avmintand.dk/tandlaeger/sverige.aspx

Tandlæger burde v ære gratis.. m35kbh
på linje med læger og tag egentlig også lige briller med i standardudgaven. Hvis man har paradentose, så står man vel i samme situation som folk med andre sygdomme. Så stem radikalt, hvis man mener tandlæge bør være gratis, det er en af deres mærkesage.

Indtil da har jeg sparet en del ved at tage til Sverige og Polen, Var i Polen i sommers for at få ordnet bisserne. Fantastisk tandlæge. Fuck, hvor blev der bare ryddet op! Men jeg havde ikke rigtig råd til tandlæge da jeg studerede og bagefter kom på dagpenge.

Prisen var lige under 12000 kr. og betjeningen var markant bedre end hos en typisk dansk eller svensk almindelige tandlæge. Er du fx nogensinde blevet hentet personligt af din tandlæge i bil for at blive bragt til klinikken?

ciaoo

Johs

Mange år på uddannelse Kvindesind.
Har en læge ikke også det [;)]

Lad os Robin Hut
Begynde at tage noget fra de rige og give til de mindre bemidlede [:)]

Spare i skat ? Anonym
Mon ikke du betaler temmelig meget mindre end de fleste? Dine bidrag til fælleskassen kan der vist ikke spares yderlige på, uden du ryger i en §27 - så flad du bare ud.

Eller er dine tricks & råd bare en gang gas?

400 kr det manden1
er da prisen uden, bedøvelse og røngten.

Trådfører: Anonym
en stor kindtand--med krone på-- var rådden, og der var tandbyld, ud måtte den! Men først penecllin i 3 dage, og 4 bedøvelses sprøjter, før kinden var død.
Egentlig tror jeg hun , forbarmede sig over mig, jeg betalte kun for røngten og udtrækning.
Men hvor var jeg skræmt ved tanken ,at sku ha' trukket en tand ud.
Tak for alle søde svar.[l][f]

knækket en tand Jesper Andersen
Ja jeg aner ikke hvad jeg skal gøre... knækkede min venstre hjørnetand i går... på en tomatkerne... er 23 år, studere, og har ikke råd til at få lavet noget større indgreb... mit eneste alternativ er at gå og lade min skadede tand blive mere og mere smadret, mens jeg håber på en dag at få et par tusinde i overskud, så jeg måske kan rede stumpen før den rådner væk i kæften på mig :(

det er da det dummeste jul
Hvad helvede har cyklen eller bilen, at gøre med noget der kan være livstruende ???????????????????????????????????????????????????????
For nogen er der bare ikke råd til den egen betaling DU tilsyneladende tager for givet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[:(]

nemlig jul
nemlig, du er et godt menneske [:)]

råd jul
Glæder mig, at du har råd.

Men tror du ikke den der skål kan får billigere? han ville jo aldrig vise dig noget der kunne få dig til at tro han levede godt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har man mødt modstand i tilværelsen her i Danmark, bliver man trumlet totalt ned. for så er der nogen der kan betale, dem der er nede har nemlig svært nok ved bare, at komme gennem livet og har ikke mulighed for at spare sammen[:*(]

Tandlæger burde v ære gratis.. Anonym
du har ret jeg er en ung pige der ikke har haft det psykisk godt og kommunen er der ingen hjælp og hente hos og hullerne gør bare det hele være jeg har altid fået komplimenter for mit udseende og det var den eneste selvtillids kilde jeg havde nu er jeg ved og miste tre fortander og passer mine tænder så godt er grædefærdig nu knækker jeg først sammen gider sku snart ikke mere nu skal jeg også lære og leve med og være grim ung og uden tænder. der er ingen hjælp og hente ingen vil hjælpe min mor og far har ikke råd så jeg sidder i møget og så lige mine fortænder de bagerste fejler selvfølgelig indtet. hilsen den klamme kommende tandløse og var der ikke en der skrev fuck de fattige dem skulle man bare lade være ta og hold din kæft du skulle fucking prøve det selv hvad skal de rige med alt deres loksus lort mens de fattige ikke får en skid kan ikke engang få deres fucking tænder lavet så de i detmindste ser sorineret ud og folk ikke væmmes ved dem, det er også kun for de rige nu, låner kan alle jo ligesom heller ikke, sikke et svineri at alle ikke får lov og få en chache til og komme til tandlæge. ja undskyld jeg er fandme vred over den behandling jeg har fået. fik jeg penge ville jeg hjælpe alle de fattige især med deres tænder og de vigtige ting. forstil jer selv vis i mistede jeres tre fortænder til dig der siger lad de fattige være, du ville krafdeme gå i panik. jeg vil nu prøve rødkors sætter stor pris på deres arbejde mennesker med gode hjerter som alle burde have.

Tandlæger burde v ære gratis.. Anonym
hvad var det for en udlandsk tandlæge du var ved....

Tandlæger burde v ære gratis.. Anonym
hvad var det for en udlandsk tandlæge du var ved.... men 12000 får jeg nok heller ikke råd til måske jeg skulle blive camgirl haha

Mange har ikke råd til Tandlæge alexsmithnielsen
Det ville da være dejligt med gratis tandlæge men lad os nu bare være ærlige, det koster altså penge mange penge. Enten skal vi betale mere i skat alle sammen eller også skal vi have en mindre bruger betaling på visse læge besøg.

Jeg er ikke rig men jeg har penge nok til og kunne give 100kr til min læge hvis jeg skal undersøges af det ene eller andet, jeg har ikke noget imod at den alene mor med 2børn jeg bor ved siden af så kunne komme gratis til lægen.

Jeg syntes bare at vi skal holde op med og sige Mig mig mig og det gælder både de borgelige og socialister. Vi bor altså i det her land sammen og dem som kan klarer sig selv langt hen af vejen skal gøre det.

Det nytter ikke at S og SF siger nej til en mindre bruger betaling hos lægen og de borgelige siger nej til højre skatter og afgifter. Uanset hvad så er det her et problem og hvis vi skal tage fakta i brug fra udlandet så gavner det samfundet mere med en mindre brugerbetaling. Uanset hvad dit synspunkt så måtte være er det den bedste løsning og så laver vi en ordning for de som ikke har råd af den ene eller anden grund.

Mange har ikke råd til Tandlæge Anonym
Hej. Jeg er ked af at høre den situation du står i, lyder ikke til du har det nemt. Men jeg forstår ikke at kommunen ikke vil hjælpe dig. Nu er jeg selv tandplejer, og har dagligt patienter i stolen der ikke har råd til behandling, og de får hjælp hos kommunen.
Kommunen går ind og kigger på hvad man har af rådighedsbeløb og giver tilskud efter det. Så du må have et relativt stort månedligt rådighedsbeløb siden de ikke vil hjælpe dig...
Synes du skal prøve at snakke med kommunen igen om din situation..
Mvh. og held og lykke...

Mange har ikke råd til Tandlæge Anonym
Hej jeg er også en af dem som ikke har råd. Og ikke har haft det i mere end 10 år.

Jeg har fået lavet enkelte huller, men slet slet ikke nok.

Problemet er nu så stort at mange af mine tænder er faldet ud, og resten er hullede som en si - mildest talt.

Jeg kunne godt se på min konto at jeg ikke havde nogen jordisk chance for at betale selv da jeg desværre har været syg i længere tid og nok skal forvente at være det resten af livet, så job er ikke en mulighed.

Jeg henvendte mig derfor første gang i 2009 til kommunen, da politiet havde slået mine fortænder ud - noget måtte gøres.

De var mægtig flinke og anbefalede mig endda en bestemt tandlæge som jeg skulle gå til for at få taget røntgen og lavet et overslag.

Og ikke overraskende lød hans bud på mere end 90000 kr for den billigste løsning på et fungerende tandsæt.

Og kommunen har nægtet at betale med henvisning til at jeg har er vist rådighedbeløb som kan dække. Problemet er at når kommunen udregner rådighedsbeløb så "godtages" der stort set ikke andre udgifter end husleje.

De kom således frem til at jeg angiveligt skulle have over 5000 pr måned til ikke-faste udgifter.

Det reelle beløb er snarere ca 1200 kr.

For sjov skyld regnede jeg lidt på det - hvis jeg helt kan undgå yderligere tandskader i de næste 55 år, og i øvrigt leve udelukkende af postevand, så har jeg tænder igen når jeg fylder 85...

Og hvis jeg blot skal have 10 kr om dagen til mad, tøj, alm husholdning, så kommer det til at tage 135 år.

Men kommunen fastholder at det kan jeg sagtens selv betale ;/

Sagen ligger nu på 3. måned hos det sociale ankenævn... har lige fået brev om at de har modtaget min klage og forventer en behandlingstid på 13 uger mere...

Og lur mig om ikke de giver kommunen medhold.

Så resultatet er at jeg allerede i en alder af 30 har et næsten ubrugeligt tandsæt - jeg lever af flydende - eller næsten-flydende føde. (kartoffelmos - ikke alm kartofler - kan ikke tygges uden store smerter) - youhurt - supper.

Og når alt hvad man hælder ind for oven er flydende - så er det der kommer ud i den anden ende det også... så det giver mig et helt generelt dårligt helbred.

Hilsen Martin - kommende førtidspensionist, og aspirant til at dø før de 40, pga kommunen.

Mange har ikke råd til Tandlæge Atrica
Dette er ganske vidst en ældre tråd, men jeg blev temmelig grebet af de ulykkelige historier som mange har med sig.

Det er dybt uretfærdigt at livet skal være slut på grund af tandsygdomme. Jeg har selv nogle ting som jeg ikke har råd til at få lavet, og det bliver bare værre og værre. Det koster dyrt for staten at mange bliver uarbejdsdygtige på grund af tænder.
Man kan ikke passe et job når man har konstante smerter, og man kan ikke få et job, når hele kæften ligner noget der er løgn.

Hva fucking pokker skal man gøre ved dette problem. Kommunerne har jo ikke forstået hvor alvorligt dette er.
Politisk set skal kommunerne vurdere om folk skal hjælpes, men hvis kommunerne skal spare (Hvilket alle kommuner skal), så er der ikke hjælp at hente, og det er selvom du som fattig borger er fuld berettiget.

Nogle kommuner kan dog finde på at betale få unge for at få hevet tænder ud, som ellers godt kunne reddes, og det er fordi det er billigt. Så ud med tænderne, og på med et gebis.

Tak for et lorte samfund, blå og rød regering som begge er fulde af lort. Fuck hvor jeg hader politikere. De er allesammen idioter som ikke har forstået hvor dyrt det er at have unge tandløse i samfundet. Hjælp dem dog, så de kan få arbejde og leve et værdigt liv!

Mange har ikke råd til Tandlæge fuerzzz
Jeg er desværre selv i samme situation.

Imorgen er jeg nødt til at tage til tandlægen alligevel, og det er min mor som betaler, og jeg er 30 år...

Det er faktisk vildt pinligt som 30-årig at skulle bede sine forældre om hjælp. Hvis jeg havde brækket benet eller armen ville jeg blive behandlet gratis på hospitalet.

Da jeg fik svejseøjne kom jeg også gratis til.

Men handler det om tænder, så skal mesterslanten på banen.

Selv kommunerne nægter at hjælpe - jeg har søgt 3 gange og de mener at jeg er så rig at jeg selv kan betale - på kontanthjælp.

Jeg ved ikke med jer, men jeg har aldrig hørt om en "rig" kontanthjælpsmodtager...!

Jeg har i al fald lært at børste tænder, aldrig mere det lort. Ikke fordi jeg går vildt meget op i mine tænder, jeg gider bare ikke alt deres ged.

Jeg har blod på bukserne nu, og det stammer fra munden. tandlægehjælp bør være gratis ligesom alt muligt andet sundhedspleje er. Ingen har en fordel af at folk bliver invalide og får socialfobi som følge af dårlige tænder.

Jeg beder kun om et gebis ikke nødvendigvis titanium-tænder.

Det ville koste 90.000, det kan gøres for 20.000, men det er penge jeg ikke har, og lige så længe de nægter, lige så længe har jeg ikke et job og yder den SKAT jeg burde.

Mange har ikke råd til Tandlæge sunshine
kan kun give den tidligere trådststarter ret.

Jeg vil lige tilføje hvis nogen skulle have lyst til at få lavet sine tænder i udlandet, LAD VÆR....

Du spiller russisk rulette med tænderne.

Jeg har prøvet det, hvilket resulterede i at de havde ødelagt mine tænder, lavet for dybe rodbehandlinger, ødelagt tænder som intet fejlede...

LAD VÆR......

ang. dem med holdninger omkring man selv skal betale tandlæge.. regn lige på den her...

pga ødelagte tænder

bistand 13800 pr måned..
medicin udgifter
lægebesøg
ødelagt tarmsystem
ødelagt psyke = depression

få lavet tænder

arbejder betaler skat
- brug for offentlige ydelser....

Hvis man ser på f.eks. en 6 måneders sygemeldt, pga tænder har det minimum kostet staten ca. 40000 uhm der kunne da laves en del tænder for det....

Udover det hvorfor laver staten ikke offentlige tandkliniker med månedsbetalt personale.

Selvom tandlæger skal have meget i løn kunne man give dem, det og det ville stadig blive billigere.....

nøj er lidt harm over at tandlæger er provisionslønnet :-(

lyder måske lidt mærkeligt men tænk på at en nyudklækket pædagog får 21000 dvs ca 141 i timen, for at være en del af at skabe fremtidens voksne,,,, og de ressourcerde ligger i arbejdet er godt nok fysiske og psykiske og ikke dyre tandlægeskåle, men helt ærligt en tandelæge tjener 141 på fem minutter næsten :-)....

deaamme med selvstændige hvad ville man sige hvis man kom ind i en butik, og ligepludslig var mælken steget 5 kroner, fordi ejeren havde købt nye reoler til butikken ????

Tandlæge = selvstændig hvorfor er der ikke grænser for hvad det må koste og hvorfor skal tandlægen betale moms af bebandlingsmidlerne ?????

Det giver ingen mening,

rent økonomisk tænker staten sig ikke om:-)

Mange politikere har ikke råd til Tandlæge kommunooomm
Politikerne er med flertal igennem årene enige om at være imod gratis tandlægebehandling, der er jo demokrati så det kan vel aldrig være anderledes ?

Men tandlæger må hvis de vil, vel gerne tilbyde mindre dyr behandling til fx fattige vælgere eller vil det være imod reglerne om liberal konkurrence ?

Men skattelovgivningen burde servicere borgerne og i det mindst tilbyde en frivillig tillægsbeskatning på en eller to procent i femårsperioder, som man kan bruge til delvis financiering af gratis tandlægehjælp eller fri transport med bus og tog !
Hvis 200.000 tilvalgte ekstrabeskatning med en eller to procent i fem år ad gangen ville det vel nogenlunde kunne betale sig både for skatteborgerne og tandlægerne . . . ? Regner man med at dem der tilvælger ekstrabeskatning har en lavere indkomst som følge af fx dårlige tænder . . . vil det måske medføre et opsving fordi man har det bedre med en god tandhygiejne, og har bedre selvtillid og sådan noget ?


Bøder for fejl i børneungesager er politikerne og overenskomst[i]pamperne[/i] i kommunernes landsforening heller ikke enige om, selvom fejl(begået af ansatte uddannede lønmodtagere) i sagsbehandlingen imod arbejdsløse og eller marginaliserede børnefamilier betyder flere problemer for socioøkonomisk belastede børnefamilier og medfører risiko for flere sociale problemer i fremtiden og dermed risiko for nedsat livskvalitet, mindre succesiv social inklusion og eventuelt grimme tænder. Samt at dem der laver alle de der fejl igennem årene tilegner sig færdigheder med at lave fejl til ulempe for andre.

Mange har ikke råd til Tandlæge fuerzzz
Det undre mig stadig gevaldigt at kommuner, politikere, og ja nærmest alle siger at tandlæger skal være selvbetalt. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg stemmer på enhedslisten.

Men staten mister millioner i stedet for at hjælpe med 30.000 kr. Istedet må de financiere en førtidspension som bliver temmelig dyr hvis man ligge ca 30 år sammen.

Det værste er jo at dem med de dårligste tænder også er dem med mest behov for behandling, og dermed med størst behov.

Nu er jeg fx uddannet sælger. Staten har brugt mange tusinde på SU og lærerlønninger osv, men jeg kan intet bruge den til for ingen butik vil have en tandløs sælger ved kassen.

Ja jeg ved ikke hvorfor de ikke selv fatter det, men sælger bliver jeg ikke igen, selvom jeg brugte 5-6 år på uddannelsen. Jeg kunne blive det hvis de betalte de 30000 men det har det afvist 3 gange. Nu er jeg så også gået fra sygedagpenge til kontanthjælp, og ja det skal nok hjælp på situationen (ikke) Det betyde kun at jeg skal skære i mad, og blive endnu mere syg end jeg allerede er.

Jeg overlever såmænd nok, men det gør i al fald min situation alt andet end bedre.

Mange har ikke råd til Tandlæge chamo
Mener du virkelig at samfundet skal betale fordi du har misligeholdt dine tænder.Er du
ikke selv skyld i den situation du er i.Tag ansvar for dit eget liv,bliv voksen.

Mange har ikke råd til Tandlæge fuerzzz
Ikke nødvendigvis. Men der burde være mulighed fra afdrag så man ikke skal låne mere eller mindre skumle steder eller af familie og venner fordi tandlægen siger 5000 mindst eller jeg rører dig ikke.

Jeg er så kun meget lidt selv skyld i situationen. De manglende fortænder er politiet skyld i. Var anholdt uden at have gjort noget ulovligt og de smed mig op af en betonvæg. De betalte erstatning for uberettiget frihedsberøvelse men ikke til at få lavet tænderne hvilken var langt dyrere end de 3-4000 man kan få.

Derfor er de ikke lavet endnu.

Jeg ville da gerne give fx 200 kr i 20 år, det ændrer bare ikke på at jeg ser utroligt dum ud og kun kan spise flydende føde her og nu.

Det er kun nogle få huller som skyldes "misligeholdelse". De manglende tænder er alt sammen følger af vold, både fra politiet og fra kriminelle, inklusive i fængslet.