Mangel på avisbude kræver polsk arbejdskraft..

Mangel på avisbude kræver polsk arbejdskraft.. M35Kbh
Jeg kan forstå at de nye aviser bruger polakker til fuldstidsjobs med overenskomst. Ydermere har de annonceret efter avisbude, men ikke fundet nogen.

Hvorfor ringede de ikke bare til et vikarbureau eller til arbejdsformidlingen og bad dem skaffe 25 bude? Derfor: Rigsrevisionen har allerede været ude og klandre arbejdsformidlingen og dens private aktører for ikke at formidle jobs.

I stedet forventes det af AF/private aktører, at man selv finder dem ved at skrive ansøgninger. Men de ufaglærte som kan bestride det job, dem burde der være mange af, er åbenbart ikke blevet spurgt. Måske læser de ikke aviser, men går mere efter mund til mund metoden eller også søger de jobs andre steder.

Som søgende arbejdsløs søger man jo ofte det forkerte sted, ellers ville man jo være i arbejde, og de ledige som ikke ønsker at gå med aviser kan som AF's praksis er nu, med god ret og I GOD TRO sige at de ikke har søgt job det opslåede job som avisbud, da de i stedet den uge f.eks. har søgt job på et lager eller på en fabrik uden held.

Man skal søge alle jobs man kan bestride, men da der er ca. tre millioner jobs i Danmark, så kan det ikke med rimelighed forventes at man søger dem alle dagligt. Så I stedet må det forventes at man prioriterer jobsøgningen og naturligvis ryger de mindst attraktive jobs nederst på listen, hvis man vurderer at man har en chance for at få et bedre job.

Som jeg ser det, så er det et problem at arbejdsgiverne ikke er vant til en situation, hvor de skal gøre en aktiv indsats for at konkurrere om arbejdskraften og den der byder de dårligste lønninger og de dårligste arbejdsvilkår/mindst sjove jobs har naturligvis et problem i sådanne tider.

Det korte af det lange er, at arbejdsgiverne skal vænne sig til at de i tider med høj beskæftigelse taber i kapløbet, hvis de ikke tilbyder nogle forhold der kan konkurrere med andre ledige ufaglærte jobs.

Det er klart at mørkemændene selvfølgelig ser det som et tegn på udtalt dovenskab at stillingerne ikke bliver besat, men når systemet er indrettet således at DET FORVENTES at man selv skal finde et job, så sker der jo uundgåeligt det at folk f.eks. hellere vil søge de mest attraktive job f.eks. i Ikea der giver 140 i timen til deres ufaglærte kolleger end f.eks. et nattejob som avisbud der næppe giver en højere timeløn.

Hvad ville du selv gøre som arbejdløs? Søge alle skodjobsene som det første eller bruge al den tid og energi der lægges i jobsøgningen på at få det bedst mulige job hurtigst muligt?

Med andre ord: Systemfejl kombineret med en arbejdsgiver der fejlvurderer arbejdsmarkedet og bliver skuffet over at 25, sportstrænede, steriliserede, barnløse unge mænd og kvinder ikke straks melder sig i taknemmelighed - simpelthen fordi den mest ydende arbejdskraft er snuppet for længst.

Ydermere så er store dele af befolkningen jo faktisk uddannet og foretrækker at søge job indenfor deres fag og beslægtede områder og tænker slet ikke på at søge et avisjob.

Det er både fornuftigt og lovligt at have denne strategi, hvis man gerne vil have et godt job.

Man skal påtage sig alt arbejde man bliver tilbudt, men da man ikke bliver tilbudt arbejde gennem arbejdsformidlingen, så er man i sin gode ret til selv at vælge, hvilke jobs man søger og anspores til dette af systemet.

Sålænge der er akademiske stillinger, jeg kan søge, så vil jeg da til enhver tid søge dem i stedet for ufaglærte jobs. Og jeg er i min gode ret til det. Det tager mig mellem to til otte timer at skrive en ansøgning, hvor jeg gør alt, hvad jeg kan for at gøre mig lækker for en arbejdsgiver. Så jeg vil hellere bruge dagen på jobsøgning end at bruge natten på at gå med aviser.

Der er naturligvis folk som hellere så at jeg og andre ledige akademikere søgte og tog ufaglærte jobs (fra de ufaglærte), men på sigt er det en temmelig dårlig forretning for samfundet at investere op til en lille million kroner i en akademikers uddannelse for at udføre et job der kræver 4. klasse.

Den samme ret har andre ledige indtil den dag at arbejdsformidlingen formidler et job til en, men det er der desværre ikke nogen fare for.

Hæv nu bundskattefradraget så det virkelig kan betale sig at tage et ufaglært skodjob fremfor dagpenge. OG sørg for at de mennesker som ikke lige er fit for fight bliver det gennem opkvalificering og uddannelse.

Hvor forfriskende Hende her
og dejligt med et indlæg der belyser det virkelige problem, istedet for at drive klapjagt på de ledige, uden først at have sat sig ind i hvordan virkeligheden ser ud.
Så tak for det :)

Tusindvis af mennesker er på kontanthjælp uden aktivering. mandaabenraa
Og så kan man ikke få dem aktiveret , til jobs som enhver kan klare.
Der skal være mere personlig kontrol med dem på kontanthjælp - de vil hellere være passive , eller på ferie i et andet land.
Pengene bliver nu automatisk overført til kontoen , de griner jo af det fantastiske danske kontanthjælps system.
Sagsbehandlerne behandler ikke deres klienter ens , det er der mange synlige beviser for nu.

Virkeligheden Zigu
er jo i virkeligheden mange ting, men det er da et paradoks at der er så mange ledige job der ikke kan besættes tiltrods for at der er masser af ledige. Det er i den grad vand på de arbejdsgiveres mølle- de elsker at de er "nødt" til at importere arbejdskraft for at få arbejdet udført. Jeg er ret uforstående overfor at der ikke er flere ledige der har søgt jobbene,for mig bekendt, er AF da begyndt at sende jobopslagene videre til de lediges CV på jobnet- og så skulle jeg da mene at der skal en ualmindelig god grund til, for IKKE at søge jobbet- uden at der skal foretages en rådighedvurdering af deres a-kasse. Var der nogen der sagde BIG- BROTHER- så forstår jeg det godt. Men de ledige og øvrige på overførselsindkomst må nok belave sig på at de må jages hele året.
A-pro pos avis budene så kender jeg en som prøvede det een dag- tirsdag - hun stod ude og delte aviser ud i 4 timer i silende regn- uden regntøj- uden pause- fra 7-11 derefter pause i 2 timer og så igen i 4 timer - uden pause. Ja- men I må sgu undskylde mig, men det er da ikke forhold at byde mennesker i dagens Danmark- heller ikke polakker eller indvandrere. Så kære arbejdsgivere skab nogle jobs med nogen arbejdsforhold som I kan være bekendt, så er der nok ikke de store problemer med at skaffe folk.

Der er en grund Babudja
til at tage en uddannelse og det er blandt andet en højere løn end ufaglærte får.

Statskassen skal lukkes for dem der ikke tager imod et job.

Jeg gider ikke onkelanton
at rende med aviser.
Lad andre om det.
PS jeg gad heller ikke læse din alen lange smøre.

Enig Løntilskud29
M35Kbh skrev: "Som jeg ser det, så er det et problem at arbejdsgiverne ikke er vant til en situation, hvor de skal gøre en aktiv indsats for at konkurrere om arbejdskraften og den der byder de dårligste lønninger og de dårligste arbejdsvilkår/mindst sjove jobs har naturligvis et problem i sådanne tider."


Det er jeg meget enig i. Som jobsøgende er det mit klare indtryk, at mange arbejdsgivere er vant til primært at rekruttere via netværk og ikke gennem annoncer o.l. Det er også mit indryk, at mange har været vant til, altid at kunne skaffe den nødvendige arbejdskraft. Men nu er situationen en anden. Nu er arbejdsgiverne nødt til aktivt at opsøge arbejdskraften, og det kan de ikke rigtig finde ud af.

Hvis man er i tvivl, behøver man bare kigge nærmere på jobannoncerne. Kvaliteten er – mild sagt – svingende. Eller hvad med de mange CV databaser på nettet – Jobindex, Jobzonen osv.? Bliver de overhovedet brugt til noget? Jeg har aldrig modtaget nogen henvendelser af den vej. Hvorfor ikke?

Hvordan kan virksomhederne klage over mangel på arbejdskraft, og samtidig ignorerer de værktøjer der er til rådighed?

slap dog a cyb
få jer et liv....gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaab[:O]