Manio depressiv

Manio depressiv susan22
Hej med jer solere.
Jeg har i sommerferien været hos en speciallæge i psykiatri og fået diagnosen manio depressiv, har andre med denne diagnose evt. lyst til at skrive lidt til mig om hvordan de lever og om de lever anderledes efter at have fået stillet den diagnose.
Mange knus Filajla

Jeg har ikke diagnosen Anonym
Men kender flere der har. De har selvfølgelig være påvirkede af, at diagnosen er stillet, men kun en kort overgang, for det er jo en hjælp og forklaring på hvorfor tingene ser ud for dig som de gør.

De to jeg kender er begge medicinerede så de holder benene på jorden, men ikke graver sig ned. Folk der ikke kender dem, har ikke den fjerneste ide om, der er noget galt. Den ene af dem er sågar indehaver af en mellemstor og meget succesfuld virksomhed. Hun startede den op i en manisk periode, men den kører nu på 8. år - så helt "tosset" er hun altså ikke.

Håber afklaringen har været en hjælp for dig også.

Pas på SSHansen Falcon
Her er et link som du kan læse.

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/maniodepression.htm

Sshansen er Scientology på standhugst, lad dig ikke vildlede af ham, men tag de antidepressive midler der ordineres, det vil nok skabe tålelige forhold for dig.

min mors gamle kollega har det nieves_
Hun har det i svær grad. En del af sygdommen er nemlig (har jeg hørt fra en læge), at man holder op med at tage sin medicin og det har bevirket at hun i dag har det i meget svær grad, hvor hun før kun havde det i mild grad.

Tror hun har kørt sin mand ned på det. Hvis hun "bare" havde taget de piller kunne hun have undgået al det ovenstående.


Har du det i udtalt grad?

svar til nieves susan22
Jeg har hele tiden været meget påpasselig med at tage den medeicin jeg er blevet ordineret, problemet var så batre at de såkaldte lykkepiller ikke er nogen der har vist deres optimale virkning på mig. så derfor ser jeg også frem til at kunne få den medicin der er den rette for mig, og den vil jeg helt klart også være meget påpasselig med at tage.

Tak for svaret og knus fra Filajla

Det er jeg glad for at høre :-) nieves_
at du er påpasselig med at tage din medicin. Både for din og dine pårørendes skyld :-)

Jeg håber snart du får den medicin der passer lige til dig, det er uudholdeligt at skulle gå og være fanget i sin egen krop. Og hvor er det fedt at man kan gøre så meget i dag :-)

Manio depressiv quistos
Hej Filajla
Jeg har også diagnosen. Fik den for 6 år siden, men valgte ikke at tage medicin - men gik i stedet til psykolog. I efteråret havde jeg endnu en manisk episode (den 2. periode). Jeg har nu besluttet at tage medicin - selv om jeg har meget svært ved at erkende og acceptere, at jeg er manio depressiv. Lige nu går jeg og venter på at komme til at snakke med en psykiater og får lykkepiller - uden at jeg syntes der er den store virkning (har en depressiv periode p.t.). Har fået medicinen nu i 6 uger, og trapper lidt op.
Hvis du er interesseret, vil jeg meget gerne skrive med dig. Jeg søger nemlig selv nogen at dele erfaringer med. Og jeg vil gerne høre om, hvordan du lever med det - og klarer dig.
BH
Quistos (kvinde, 35 år)

... anonym
Det med at holde op med at tage medicinen er ikke noget der kun gør sig gældende for denne sygdom, men generelt for psykiske sygdomme, og skyldtes mangel på sygdomserkendelse. Altså at man ikke kan erkende at man er syg, og derfor når man for det bedre holder op med at tage medicinen, for "nu har jeg det jo godt igen"

at leve med det tulle1236
har en bekendt der er i en manisk periode, hendes mand har taget hendes mobil fordi hun ringer til frankrig og færøerne midt om natten, hendes dankort fordi hun slet slet ikke kan styre penge når hun har det sådan, hun snakker som et maskingevær, vasker tøj og bager hele natten så han til sidst ringer efter sygeplejerskerne der kommer og smider hende i seng kl 5.30 om morgenen, hun sover ca 2 timer i døgnet, alle er inkompetente idioter i hendes øjne, hun vil ikke have hjælp for hun kan ikke selv se at hun er syg, hun render rundt til naboerne og laver ballade, ofte i nattøj med et synligt stort tissebind hængende ud af den ene trussekant, politiet var der i weekenden 2 gange fordi hun er ude af kontrol og P vil ikke indlægge hende da hun ikke syg nok...
når denne periode er overstået, kan hun godt se hvad hun har lavet og skammer sig..[:$]
jeg føler med dig og alle andre for det er ikke en særlig rar sygdom.
om du lærer at leve med den kan jeg ikke sige noget om, men husk at tage din medicin
[f]

Et liv som manio depressiv thomas1964
Hej Filajla

Jeg fik stillet dianosen manio depressiv for 1,5 år siden og har fra starten af fået litium piller samt 1 lykkepille om morgenen. Jeg har hyppige skift i humøret således at jeg hver måned har en periode på 8 dage hvor jeg er manisk. Resten af dagene er jeg typisk nede i humør (depressiv)- Mit arbejde kan jeg desværre ikke passe fuldtids mere så jeg arbejder på fleksjob. Mine omgivelser har jeg været meget åben overfor således at de bedre kan forstå mine humørsvingninger.

Jeg tror ikke på at man kan håndtere sygdommen uden at tage medicin uafbrudt.

Jeg skriver dagbog hver dag og giver hver dag en karakter fra 0-10 udfra hvordan jeg syntes dagen har været.

De bedste hilsner
Thomas[:)]

er manio depressiv Ali
fik opdaget det for 5 måneder siden, jeg havde tider hvor livet er helt perfekt og var helt oppe og køre mens tider hvor alt føles som helvede...tag seroquel dagligt den virker findt men den gøre en også træt:)

er manio depressiv Frk. Ane
Hej :)

Jeg er kommet nogenlunde på højkant igen, efter sygdoms forløb, og har fået stillet diagnosen bipolar affektiv sindslidelse.

Jeg har søgt efter et sted, hvor det kunne være en mulighed, at dele erfaringer med andre, som er ramt af samme sygdom, og måske har jeg fundet stedet?

Manio depressiv Pårørende
Jeg har et familiemedlem, som lider af manio depressiv lidelse - ja, det hedder vist nu bipolar lidelse, hvis man skal være helt korrekt. Jeg var også meget nysgerrig omkring [url=http://www.sundhedslex.dk/manio-depressiv-lidelse.htm]symptomerne og behandling ved manio depressiv lidelse[/url], men fandt heldigvis denne artikel om manio depressiv lidelse, hvilket svarede på de spørgsmål, jeg gik rundt med.

Manio depressiv Kurit
Hej med dig! [:)]

Jeg har i mange år haft sygdommen på godt og ondt. Jeg vil meget gerne skrive med dig, hvis du har lyst.

Her er en artikel som er rigtig god at få forstand af: http://www.depressionsforeningen.dk/Psykiske-lidelser/Bipolar-lidelse/
Jeg har også en bog af samme forfatter som ligeledes er god.

Har du lyst så skriv endelig igen.

kh Carsten