Marengsgratinerede fyldte pandekager

Marengsgratinerede fyldte pandekager kjeld_h
Marengsgratinerede fyldte pandekager til 4 personer.

Dej:
125 g (2 dl) mel
3 dl mælk
1 knivspids salt
3 bægre hele æg uden skal
1 tsk. citronsaft
50 g hasselnødder
2 spsk smør

Fyld og pynt:
1 bæger æggeblommer
1 bæger hvider
125 g sukker (1½ dl)
2 tsk. majsstivelse
2 dl halvsød hvidvin
50 g hasselnøddekerner
2 spsk. kirsebærlikør eller ligende.

1. Rør en jævning af mel og mælk.
2. Tilsæt, salt, æg, citronsaft og hakkede hasselnødder.
3. Lad dejen trække ½ time.
4. Rør smeltet smør i.
5. Bag små, ikke for tynde pandekager og læg dem i stabel.
6. Pisk æggeblomme med halvdelen af sukkeret, majsstivelse, vin og ca. 25 gr. hakkede nøddekerner i en kasserolle.
7. Varm op og rør til cremen småkoger og jævner.
8. Rør likør i cremen og lad den afkøle lidt.
9. Bred cremen ud på pandekagerne.
10. Rul dem sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad.
11. Pisk æggehviden stiv, start langsomt op, og pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen.
12. Vend resten af de hakkede nødder i.
13. Fordel marengsen over de sammenrullede pandekager.
14. Sæt dem i ovnen 12-15 min. Ved 175°C

Velbekomme

Kjeld H

jeg er mere Dåsen
til dåsemad !

http://flint.cs.yale.edu/spam/spam.gif

Bæger. Kurt
Hvormeget/hvormange er et bæger æg eller hvider?