Marinerede kartofler i ovn.

Marinerede kartofler i ovn. hcp@paradis.dk.
(Vælg rigelig stor mængde kartofler i forhold til gæsteantal, de bliver spist (kartoflerne!)).
Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne,blot skrællingen er pæn, men rengøring af uskrællede k. tager næsten lige så lang tid.
Kartoflerne skæres i både, kommes i en tæt plastpose med en sjat olie, (raps ell.solsikke), og tørret krydderurt, ( Oregano ell. salvia), "mufles" så olie og krydderi fordeles, og stilles et mørkt, køligt sted, mindst 8 timer før de kommes i et ildfast fad, drysses med passende groft salt og sættes i en kold ovn som stilles på 200 gr. Bagetid ½ 1 time, alt efter hvor smalle "bådene" er

Øh:P Anonym
Rigtig god opskrift, men de må ikke stå i otte timer, det danner bakterier efter 20 min..

Hilsen Camilla

Har stillet dem jetpost
i køleskabet, men jeg havde kun basilikum, tror du at det virker lige så godt.... det håber jeg.

Nej.. Anonym
Hvis de står køligt sker der ikke noget ved det. Men ellers har du ret, hvis de bare står på køkkenetbordet vil 1 bakterie blive til 2 på ca en halv time, efter en time er der 4, efter to timer er der 16 osv... Altså en fordobling hver halve time.

Bakteriefobi. Kemikeren
Ang. bakterieudvikling. Det er min opfattelse, at bakterier (jordbakterier), er til stede fra TIME ZERO. Kartofler er rodknolde som dyrkes i jord der evt. er gødet med gylle eller andre gode sager, og kartoflen vil ved optagning være omsluttet af et solidt lag af disse bakterier, men ikke desto mindre kan man blot fjerne den vedhængende jord nødtørftigt med hånden, og derefter roligt spise kartoflen rå. De bakterier der er til stede er ganske uskadelige for maven.
Man kan ikke skrælle en kartoffel uden at overføre bakterier til selve kartoffelkødet.
Det menneske som leder efter sterile råvarer til madlavning har et problem. Et meget alvorligt problem, for det KAN IKKE LADE SIG GØRE!