Martin Luther Kings tro

Martin Luther Kings tro sebl
"I have a dream"

Vi kender alle til Martin Luther King og hans store kamp for afskaffelse af apertheid. Vi ved han var en stor politiker og en troende baptistpræst, men var han en ugudelig ikke-troende, eller troede han på en bogstavtro bibel-tolkning?

Det handler denne artikel om: http://www.religion.dk/artikel/10974:Nyheder--Var-Martin-Luther-King-en-liberal-teolog

Nogle citater fra artiklen:

King har engang refereret til Bibelen som "mytologisk" og var i tvivl, om Jesus var født af en jomfru, siger Professor Carson.
Ifølge ham ønskede King at udvikle en intellektuel respektabel form for kristendom, uden at folk skulle lægge deres rationelle og kritiske evner på hylden.

...........................

Ifølge Lischer så borgerrettighedsforkæmperen også alle de teologiske og "hårsplittende" diskussioner, om "der virkelig havde fundet mirakler sted?", som en stor distraktion fra det, som virkelig var de kristnes ærinde her på jorden.

Lischer påpeger, at Kings idé var, at man ved at opføre sig ikke-voldeligt og yde fredelig modstand uden brug af vold, efterlignede Jesus' måde at opføre sig på.

...........................

- Enhver religion som erklærer, at de bekymrer sig om menneskets sjæl, og ikke interesserer sig for hvordan bystyret forbander sjælen, hvordan de økonomiske forhold korrumperer sjælen, hvordan slumforholdene og de sociale onder forkrøbler sjælen, er en tør, død og intetsigende religion, som trænger til nyt blod, sagde King.

Sjovt nok stod Martin Luther King altså for et kristent livssyn, som nogle her på debatten fordømmer. Men hvem har i virkeligheden formatet til at dømme Martin Luther King udenfor kristendommen, blot fordi han var skeptisk overor miraklerne i Bibelen?