Matematisk bevis

Matematisk bevis studerende!!!
HJÆLP!!!

Jeg skal til matematikeksamen på lærerseminariet i morgen - og er ved at færdiggøre mit oplæg.

Som overordnet har jeg emnet procent.

Jeg har i det forgangne år undervist en 5. klasse i procent. Og en del af min eksamen, skal dreje sig om denne praktisk - DETTE ER DER STYR PÅ

Derudover skal jeg snakke om undervisning i procent i henholdsvis indskolingen og overbygningen - DET ER DER OGSÅ STYR PÅ

Som afslutning har vores lærer ladet os vide, at det vil være en god idé at fremføre et eller andet bevis på eget faglige niveau indenfor emnet (her procent).

Jeg er helt blank.
Tænker om jeg skal beskæftige mig med rentesregning, eksponentiel vækst, eller evt indextal. Det er lige de ting jeg kan erindre fra gymnasietiden som relaterer sig til procentregning.
Mit problem er at jeg ikke har nogen bøger eller noter tilbage fra den tid, og det er noget som ikke står i klart erindring.

Nogen forslag til hvordan jeg slipper om ved denne her. og evt. hvor jeg på nettet kan finde beviser som relaterer sig til procent på gymnasielt niveau?
Eller evt andre emner end de førnævnte, som er relevante?

Jeg vil være evig taknemmelig for lidt hjælp

Det er da godt ... steagle
at du er tidligt ude.... !? ;-))

Ja nærmest fantastisk. Anita Olsen
Undervise i procentregning på 5. klasses niveau. Det var da lige et job for en blasert person som min genbo.

Nu er det faktisk sådan... Studerende!!!
... at der skal undervises i procent på folkeskolens mellemtrin.

Fællesmål for matematik:
"Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at
- kende til procentbegrebet og forbinde begrebet med hverdagserfaringer.
- regne med decimaltal og benytte brøker knyttet til procent og konkrete sammenhænge"

Der er med andre ord ikke tale om kompliseret matematik med procentregning. Men det er på dette trin i folkeskolen at emnet introduceres.

Det kunne være at du skulle tage en snak med Bertel, hvis du synes at det er helt hen i vejret...

Anyway... Jeg bestod min eksamen med et 7 tal, efter den nye skala - så jeg er glad og tilfreds til trods for at der findes gnavne mennesker som synes at folkeskolelærere tilsyneladende er nærmest det værste folkefærd i verden.

God weekend [:)] [s]

Tillykke eksamensramt
Ja, jeg må jo herfra ønske dig tilykke, sidder og forbereder mig til min afgørende eksamen imorgen :) deciamaltal og antalsbestemmelse indefor de 4 regnearter[;)]