McDonald's spreder passwords til hackere

McDonald's spreder passwords til hackere djdaddy
McDonald's i Japan er uforvarende kommet til at sprede spyware, der kan sende informationer om brugernes passwords til hackere. Fejlen skete i forbindelse med en konkurrence, hvor McDonald's udlovede mp3-afspillere som præmie..

McDonald's i Japan er i fuld færd med at tilbagekalde stribevis af mp3-afspillere.

Afspillerne var præmier i en konkurrence, som fast food-kæden afholdt. Uheldigvis indeholdt afspillerne en ubehagelig form for spyware.

Op mod 10.000 personer anslås at have været udsat for problemet, efter at have modtaget deres Flash-baserede mp3-afspiller, der indeholdt 10 sange samt en variant af spyware-programmet QQpass spyware Trojan.

Vindere af konkurrencen modtog den spyware-behæftede præmie, efter at have købt et stort glas sodavand og indleveret et serienummer fra bægeret, som en del af konkurrencen. Konkurrencen var sponseret af McDonald's og Coca-Cola.

Brugere, der tilsluttede den McDonald's-brandede mp3-afspiller til deres Windows-pc, blev udsat for spyware-programmet, der var programmeret til at overføre brugerens web-passwords og andre følsomme oplysninger til hackere.

Hvordan problemet kunne opstå er endnu uklart.

Antagelsen er dog, at en inficeret maskine, der er blevet brugt til at kopiere det reelle indhold til afspillerne, er den mest tænkelige sikkerhedsbrist.

McDonald's i Japan har undskyldt for fejltagelsen og etableret en hotline, der kan hjælpe de uforvarende brugere med at få returneret den inficerede afspiller og udsende en ny, uinficeret erstatning.

En meddelelse om, hvordan man kan rense en pc, der er blevet inficeret med QQpass spyware Trojan, er ligeledes udsendt. Meddelelsen er på japansk..