Menigheden går til valg!

Menigheden går til valg! hedepigen
Nu vare det ikke længe før kirkegængerne og vi andre skal til menighedsrådsvalg der finder sted i november. Og med den kirkedebat der har været i de seneste 4-5 år er det på tide at der kommer nye kræfter til i sognets kirker.
Er du en af dem med en anderledes opfattelse af kirke-forholdet og vi du være med til at der kommer nye tanker til så er det nu du skal melde dig.

Jeg bor i Greve og vil gerne her på siden se om du er villig til at ændre på forholdene i vores kirker. Det er jeg selv men skal havde din støtte.


Kirken er ikke et naturgivet projekt. Det er skabt i årtiders kamp for retfærdighed og ligestilling Og vi har også i dag brug for at stille med klare alternativer til fremtiden i kirken.
Vi vil et samfund hvor fællesskabet er i centrum. Og hvor man er åbent for andres synspunkter. Det er en for-udsætningen for rummelighed, mangfoldighed,frisind og udsyn.
Et kirkesamfund der ikke lukker døren for homo, og trans. Et kirkesamfund der give en godt information igennem kirkebladet.
Kun hvis vi handler og forfølger vores mål kan vi forandre samfundet til det bedre.
Som PH sagde Fremtiden kommer af sig selv -men det gør fremskridtet ikke.
hedepigen

Er ikke med..... Kurt23
Jeg har for længe siden meldt mig ud af folkekirken.
Jeg synes folkekirken har spillet fallit med sin måde at viderebringe det kristne budskab.

Det er blevet et arbejde for folk som så meget andet. Der er intet indhold i kirken og desuden slås de om de forskelligeposter. Det er blevet et prestige-orgie der ingen steder hører hjemme.

Desuden er det kristne budskab gået tabt. Og Fergo....tja...hvad kan man sige om hende. Hun burde nok blive minister af gavn frem for navn, på lige fod med de fleste andre der sidder klistret fast til deres taburetter oppe i heriarkiet.

Nej tak jens261
Det pladder vil jeg ikke ofre nogen tid på, som jeg skrev i et svar forleden dag, så er alle former religion, noget skidt, det giver kun splid og bøvl.
det er de mest skøre ting de kan kævle over, nej tak du fri mig for det stads.
Men jeg er da' medlem af folkekirken, og jeg syntes trods alt at det er den der burde være den eneste her hjemme, så kunne man så melde sig ind eller ud som man nu syntes, jeg syntes også at det er skidt det med at de skal hen og lære om Islam i skolen, så er vi godt nok for langt ude.

Hej

I disagree! D 20
Det er godt og rart med nye tanker, initiativer og tiltag, men i det er man sandelig nødt til at være tro mod fundamentet, ellers bliver kirken - og troen på Gud i det hele taget - uægte og hult! Hvad er det, du søger ændret på i forholdene i folkekirken?
Hvis det er homoseksuelles ret til kirkelig vielse, står jeg helt af. Jeg forstår slet, slet ikke, at det skal være homoseksuelles rettigheder i folkekirken, der skal være afgørende for, om kirken er tolerant og åben. Hvad er det for noget? Hvorfor skal der absolut hives ting ind i kirken, som Bibelen åbent og klart taler imod? Jeg fordømmer overhovedet ikke homoseksuelle som personer, men stejler, når man vil have forhold, der er i åbenlys strid med evangeliet trukket ned over hovedet på folkekirken.
Hvis kirken skal være en service-station, der skal imødekomme tidens behov, bliver det til en usammenhængende størrelse, der vil ændre sig konstant, fordi tiden kræver, at nye behov og opfattelser skal passes ind. Nej tak - Gud fri mig vel.

Det haster oldbaker
I de fleste sogne har man allerede haft orienterende møder. Her er i de fleste tilfælde blevet opstillet en fællesliste, og normalt vil man ikke se flere lister opstillet. Og dermed bortfalder afstemningsvalget.

Hvis du vil have indflydelse må du derfor indlevere din egen kandidatliste og dermed fremkalde et afstemningsvalg.

Og det haster.

Indleveringsfristen for kandidatlister er den 21. september.

Det kunne faktisk være rart om der kom afstemningvalg nogle flere steder.

Med venlig hilsen

the old baker

Jeg er nysgerrig... stinemark
...hvorfor er du medlem af folkekirken, hvis du synes, at religion er pladder? Hvorfor synes du ikke, at man skal lære om Islam, når der er så mange muslimer i DK og så stor debat om netop det? Det hænger da ikke sammen, eller???

Det skal jeg sige dig jens261
Hvad angår folkekirken så flyder jeg bare med strømmen, og betaler hvad de nu skal ha' af mine skattekroner, jeg er blevet døbt, gift og regner da' også med at jeg kommer der når jeg dør,der udover siger det mig intet.
Hvad angår Islam,så syntes jeg det er noget fis at indføre sådan noget i folkeskolen, det hører ikke til her i landet, og så er der jo så de mennesker der er flygtet fra et land af, de har så muligheden for at starte på en frisk, hvis de selv ved, så ser jeg ingen grund til at slæbe islam her til landet, hvis de stadig ønsker den tro, så skulle de ha' valgt et andet land.
Hej

Tja... rubbles
Kirkernes grundlag er vel egentlig Biblen og Evangeliet. Jeg er med på at Kirken selvfølgelig skal forny sig i takt med samfundet, men derfor behøver vi f.eks ikke acceptere præster der ikke tror på Gud ( det er jo trods alt Guds budskab præsten skal formidle ) eller homoseksuelle ægteskaber i Kirken. Udviklingen i Kirken skal ske med fuld respekt for Biblen og Evangeliet.
Det duer ikke at Kirken skal ændre sig pga en trend i tiden, som jeg mener homoseksuelle ægteskaber er. Man indførte jo heller ikke fri hash i kirkerne i 60'erne selvom de fleste gik rundt og var "høje"...

Tak, rubbles... Anonym
...hvor har du ret!

om at vide, hvad man taler om... stinemark
Jeg synes derimod, at det er vigtigt, at alle de folk, der udtaler sig om muslimer og Islam har en pligt til at vide, hvad de snakker med om! Derfor er det naturligt, at det kommer på pensum. Så vidt jeg er orienteret skal det på iøvrigt på pensum i gymnasiet, og ikke som du skriver i folkeskolen, men what ever - det er for så vidt ikke vigtigt i denne sammenhæng...
Har du forresten hørt om globaliseringen? Den kan vi vist ikke komme uden om, og er derfor nødt til at have en forståelse for, hvad der foregår uden for lille Danmark!

Lev i sølibat herollen
Jeg vil gi´ Samba ret vi må lære at forstå også andre folkeslag og deres kultur. Derfor burde undervisningen i Islam starte i 5´e klasse og ikke vente til gymnasiet.
Hvor er det Biblen talet imod som flere påstår i indlæg-gene bla. D20 Så vidt jeg ved levede Jesus flere år i den golde ørken kun i begrænset omfang med kvindeligt selskab. Og det var nok en af grundene til at han blev hængt på Golgata.
herollen