Meningen med livet

Meningen med livet EnDerØnskerSvar
Jeg har i en rum tid tænkt over livet og vil gerne dele mine tanker med jer og høre jeres mening.

Jeg har i en del år forsøgt at finde meningen med livet, og vores opfattelse af den.

fakta om livet er: vi bliver født, vokser op, lærer en del med venner og hvad man ellers laver gennem livet og så dør vi. det er så der det slutter.

men det er så her mine tanker kommer ind. hvorfor er de fleste bange for at dø? jeg mener uanset hvad så sker det en dag. her er et eksempel på hvad jeg mener:
Nogen her i dagens danmark bliver uhelbredeligt syge, tit forbundet med smerter vi ikke kan forstille os (som selv smertestillende ikke kan lindre) den lille gruppe der har det ønske, hvorfor skal de helt til østrig eller holland for at blive hjulpet?

nogle læger ville hjælpe hvis det var lovligt, andre ikke, men jeg sys at er det deres ønske frem for bare at ligge og lide til de dør skal de ha lov til at ta det valg.

man siger i dag er livet i og åh så vigtigt men hvorfor? vi er ved at køre vores egen verden i sænk. (se bare klimaet de sidste 60 år) hvor meget det har ændret sig...

man ser af og til nogle der ønsker at ta livet men man har ikke ret til at bestemme hvornår det slutter? (vi skal jo dø en dag) man siger i dag familie og venner lider mest ved at en dør... ville de lide mindre hvis det var naturligt eller ved et uheld?

jeg ved dette er et følsomt emne men personligt tror jeg at grunden til at man vil hindre folk i at dø er fordi den minder os om at vi skal dø en dag og/eller man er bange for at miste...

ikke at jeg tænker på at dø men har længe tænkt over hvorfor det er sådan...

svar anonym
Man har vel et anspændt forhold til døden, fordi ingen ved hvad der sker når vi er døde. Det ukendte er skræmmende.
Men skal der overhovedet være en mening med livet. ? Tror for mange tænker over meningen med livet, så de glemmer at leve det.

jeg er enig dark_shadows
lev hver dag som var det den sidste, for når den sidste så kommer kan jeg sige at jeg brugte det godt :D

men må da være enig i ham/hende der startede debatten, vi ønsker ikke at miste, så hellere lade folk lide end at lade dem få fred...

Det nemmeste valg p.o.t
Etisk er det det nemmeste, ikke at have dødsvalg i Danmark. Tænk bare hvad det udløser af problematikker m.h.t. troende, psykisk syge, ældre og andre mennesker der kan føle de er til byrde for deres omgivelser. Ikke at jeg ikke kan se hvad du mener, disse mennesker som lever i et uhelbredelig smertehelvede minut efter minut, sekund efter sekund burde få den hjælp de trygler om. Desværre bliver denne lille gruppe, syndebuk for dette etiske valg.

Livet gør sig selv vigtig.
alt liv prøver at overleve selv i de mest umulige situationer. Klimaet har ikke kun ændret sig de sidste 60 år, det har det gjort siden jorden opstod. Mennesket er (mener jeg) meget optaget af dem selv, sætter deres status højere end andre dyr og har en særlig evne til at hjælpe egen artsfælle samt en særlig evne til at skade egen artsfælle og andre dyr.

Personligt mener jeg livet er et mirakel som jeg nyder hver eneste dag. Jeg pines også over de tragiske hændelser verden over, men ikke hver dag. Heldigvis/uheldigvis har vi mennesker noget vi kalder for forsvarsmekanismer, uden dem ville vi sandelig gå til grunde.
http://www.youtube.com/watch?v=ivMENEBlI2A&feature=related

ingen nemme valg charity
for de pårørende. Men jeg mener, at hvis en uhelbredeligt syg person, som har et uværdigt liv i egne øjne ønsker at blive hørt, så må vi lytte og være der. Det er da det mindste.

Jeg synes verden kan virke kold. Men når jeg tager fat i mig selv og prøver at forandre mig selv og mit menneskesyn, så møder jeg meget varme i dagligdagen, men helt undgå det jeg ikke bryder mig om, det tager lidt længere tid.

Klimaet er noget af det vigtigste i min verden. Jorden, naturen, dyrene, menneskene. Jeg ønsker at det kunne speedes mere op, gå hurtigere mod at forandre det, der skal forandres, så vi kan beholde vores verden også i fremtiden.

Vi er på vej, men det har IKKE travlt...

Der er ikke nogen mening med livet kap21
Men at dø betyder jo slut ... som ung er man ikke klar til dette men ældre mennesker bliver det.

Der er mange argumenter for og imod dødshjælp ... Nogle er som du skriver bange for døden i deres argument ... andre religiøse (vi er ikke herre over alt osv.) ... der er også alle de involverede at tage hensyn til osv.

Jeg går indfor dødshjælp og menneskets ret til at vælge. Men der er en del at tage hensyn og forholde sig til før det kan træde i kraft.

mit bud yasser
jeg kender ikke meningen med livet, men jag ved hav jeg vil med mit liv jeg vil finde min egen balance og leve efter den jeg vil styre mit liv.
jeg vil finde balance og det kunne godt være hvad livet handler om at finde sit eget tempo være glad og leve efter det.
og jeg tror at folk er så bange for at dø på grund af man ikke ved hvad der sker.
når man dør ændres alt, bare mit gæt og folk er bange for forandring spe når man ikke ved hvad der sker.
men jeg tror at dem der har en religion at tro på at de er mindre bange end os andre.
eks dem der tro på gud de kommer i himlen det tro de på, så og hvis det er så vidunderligt som de går og tror der må være i himlen så har de jo næsten ingen grund til at være bange.

du har en pointe dark_shadows
at dem der tror på noget måske er mindre bange, men personligt tror jeg ikke på noget (religion) og når jeg dør så var det bare det.

chancen for at blive husket efter døden er ikke ret stor...
dem der bliver husket er nok filmstjerner, kendte og de kloge der opfinder noget stort der går ind i historien... men os normale mennesker bliver glemt med tiden...

jeg håber personligt at min død går hurtigt og smertefrit, og ikke gammel, syg og gemt af vejen på et plejehjem. måske egoistisk siger nogen men det er ikke et liv.

Løsning Stem DF
Gør som os drik et glas rottegift til hvert måltid så lever du evigt.
prøv det for det virker :)

tror dark_shadows
at du drikker saftevand ellers havde du nok ikke kunne skrive dette indlæg [;)]