Mere åbenhed omkring spindoktorer?

Mere åbenhed omkring spindoktorer? Spindok
Skal vi have mere åbenhed omkring spindoktorer?

Et flertal uden om regeringen tvinger nu Anders Fogh Rasmussen (V) til at offentliggøre spindoktorernes korrespondance, som statsministeren hidtil har afvist at udlevere til Folketinget.

Skal der være mere åbenhed omkring disse spindoktorer og deres arbejde, korrespondance og andet?

Anders Fogh Rasmussen siger selv om sagen;
»I det omfang en særlig rådgiver er kontaktled mellem ministeren og partiet, er det ikke omfattet af offentlighedsloven«.

Flere eksperter er dog uenige med Anders Fogh Rasmussen. Blandt andet ekspert i mediejura Oluf Jørgensen:

»Spindoktorer er ansat og lønnet af ministerierne og er dermed en del af den offentlige forvaltning. Det arbejde, de laver, hvad enten det er pressebetjening eller valgkampforberedelse eller andet informationsarbejde, er en del af den offentlige forvaltning«, siger Oluf Jørgensen.

Hvad mener I i grunden om hele dette?

Hvis spindoktorer er ansat af regeringen og dermed en del af hele det offentlige maskineri, har offentligheden så ikke krav på at vide, hvad de gør?
Eller er det at blande folket for meget ind i alle processer?

Handler det ikke om en-aegte-dansker
Skatteyderne ikke skal betale for planlægningen af Foghs valgkampagne tilbage i 2007?

Yep James Bond
Fogh er ikke rigtig klog

Alle papirer burde være online m35kbh
Hvis borgerne skal kunne holde det offentlige i ørerne, så skal alle papirer være online, så man ikke engang behøver at søge aktindsigt, men kan gå direkte ind og søge på, hvad man vil. Den nuværende regering har et stort problem med åbenhed - nok fordi der faktisk er noget at komme efter.

Søgte for 2 år siden aktindsigt i beskæftigelsesministeriet for at se de kontrakter som der blev indgået med private aktører. Det har jeg stadig ikke fået svar på. Nok fordi det er nogle gustne aftaler der er blevet indgået, som ikke tåler dagens lys.

Med undtagelse af politisager og efterretningssager, så burde alle offentlige dokumetenter være tilgængelige. Staten er til for borgernes skyld og ikke omvendt - og borgerne skal da have mulighed for at tjekke om politikerne faktisk udfører et godt stykke arbejde, når de dirigerer rundt med forvaltningerne.

hov.. m35kbh
kom til at tænke på at man selvfølgelig ikke skal kunne se personfølsomme sager så man kan snage i andres privatliv fx journaler i socialforvaltningen, men kontrakter fx med private aktører burde da være off. tilgængelige så man som borger kan vurdere om regerinen laver nogen ordentlige aftaler.

Nope en-aegte-dansker
Men han er jo heller ikke specielt klog....

JO! Anmok
Men når vi nu er igang med at lave liste over ting man som borger ikke burde betale for:

Deres biler - de kan fanme tage det pragteksemplar af et tog som de bliver ved med at sige ikke er deres problem, skyld eller ansvar.
Deres hotelophold - de kan fanme ligesom os andre bare tage hjem og sove i sengen.
Lejlighed nr 2 - de kan som alle os andre tage et lån i banken og selv købe den bolig de nu SKAL have lige ved siden af søerne.

Politikerjobbet burde være ulønnet og på helt frivillig basis, så kunne dte være det var andre end pengeliderlige der kom til roret.

Du svare selv på det med citatet hr hansen
»Spindoktorer er ansat og lønnet af ministerierne og er dermed en del af den offentlige forvaltning. Det arbejde, de laver, hvad enten det er pressebetjening eller valgkampforberedelse eller andet informationsarbejde, er en del af den offentlige forvaltning«, siger Oluf Jørgensen.

når denne åbenhed er "sikret" gennem loven er det vel ikke et spørgsmål om hvad man mener og ikke mener

så hvis ARF ikke vil rykke ud med det må der jo en retssag til

Spindoktoren er ansat til Helle Kron
at få alt til at lyde godt og formulere ting så regeringen og partier ikke kan stilles til ansvar for fejlvurderinger , men kun for succeshistorier.

Befolkningen ønsker bare konkret, at vide , hvor den står. Finans-, økonomikrisen er et eksempel.

Nej ikke dennegang Karen Blom
Nu handler det om spindoktorernes korrespondance og andet til ministre og Anders Fogh.

Offentlighedsloven gælder alle offentligt ansatte. Det er skatteborgerne, der betaler spindoktorernes løn og derfor skal skatteborgerne have fuld tilgang til deres arbejde og korrespondance før valget blev udskrevet.De planlagde valgkampen og det er ok, sålænge valget ikke er udskrevet.

Sidste sag var, at Anders Fogh lod os skatteborgere betale spindoktorerne efter at valget var udskrevet. Venstre skulle betale dem, da det er ren partiinteresse i en valgkamp.

Skudsikker bil som Anders Fogh har købt Hanne B
på skatteborgernes regning er nok dyr.

Han må have en meget dårlig samvittighed eller være totalt ukvalificeret til jobbet, når han tror, at han er værd at gøre sig til morder for.

Men det er jo nok Bush / america storhedsvanviddet, der slår igennem.

ytringsfrihed jhcr
Ja hvorfor bruger han den ikke selv men lader sine spindoktore tale for sig uforståligegt
tænk dem der kan tak

Se Anders Fogh danse Anonym
http://www.ecodance.no/?d=129240

jeg går ind for at Voksen nok
man beskriver hvad man vil bruge denne information til før at man kræver den.
ikke fordi at man skal forsvare adgangen til informationen, men udelukkende fordi at det kan få den der kræver info til at overveje om omkostningerne ved fremskaffelsen af info nu også står mål med værdien af den fremskaffede info.
Derfor skal folket ikke blandes ind i for mange processer:

i dette til fælde må svaret være et overvejende nej!
langt de fleste er kolde i røven, det flytter aldrig en eneste stemme i flertallet og den økonomiske krise gør at man har andet at bruge både tid og penge på.

jeg er sikker på at hvis man lavede denne afhandling af spindoktorernes tid og arbejdsindsats i de omtalte dage og sendte dette værk på flere hundrede sider til samtlige i nationen, uden at skære siderne op. så lå der 5 millioner usnittede værker på genbrugsstationerne næste dag!

Det som folk vil have er en journalists personlige gradbøjning og uden hensyntagen til at samme skal komme op med noget og helst noget stort eller gradbøjeligt som kan sælge.


jeg har ikke noget imod at befolkningen har ladet sig sælge til den kulørte presse, men skulle vi dog ikke holde politik og sladderjournalisterne adskilte?

Forvaltningsloven siger ja professionel
så ja.