Metalplade ved komfur/rengøring

Metalplade ved komfur/rengøring Husmor
Jeg har fået foræret en jern/metalplade, sådan en buet en man kan sætte bag på væggen ved komfuret så det ikke sprøjter op på væggen.

Hvis jeg selv rengjorde den måtte jeg få den gratis.

Men jeg er lidt usikker på, hvad jeg kan rengøre den med, det ligner maling/kit det der er løber ned over den.

Vil nødig bruge et middel, der gør skade på selve metallet.

Nogle der har et godt råd, ville jeg blive glad

Rent hjem Rainer Bo
Kan du huske den udsendelse "rent hjem". Der viste de hvordan man skulle gøre. Jeg kan ikke selv huske det. Men måske kan man se deres fif på hjemmesiden.

Her er kuren:
http://renthjem.tv2.dk/article.php?id=3967221

tror du ikke, at det Poul Hammerdick.
er en rustfri plade, med folie på, normalt fåes nye vaske og stænkbeslag med folie på, nogle er blå, og nogle er cremefarvet, folien er lige til at rykke af.

hvis det er jern, ruster det, medmindre det er lakeret.

hvis det er rustfrit stål kan du ikke skrabe på det, da det laver ridser, men du kan godt vaske det med kogende vand og sæbe.

hvis du sliber rustfrit stål, så ruster det også, husk sagen om alle døre og vinduer i det nye operahus, de var slebet med knust glas.

Nu er det Husmor
en stænkplade jeg har fået fra et nedrivningshus, så den er ikke hel ny, men der er ingen ridser i den.. Det er muligvis det den har været klæbet op med, der er løbet ned af den.

Jeg har selv tænk på brun sæbe.. bare det ikke giver pladen en masse regnbuefarver istedet bagefter *ss*

Wienerkald og sprit Rainer Bo
Citat fra siden lige før

"Stålvasken:

I køkkenet trænger stålvasken og stålstænkpladen til at blive vasket og pudset op! Gitte viser Allan og Michelle, hvordan wienerkalk kan fjerne selv det mindste snavs og samtidig gøre stålet skinnende blankt. Wienerkalk og denatureret sprit røres til en lind grød, som derefter fordeles ud over stålet med en svamp. Efterfølgende tørres wienerkalken af med en våd klud og pudses efter med en tør."

Winerkalk er skide godt Viceværtservice
-men sjældent noget man har i huset, hvorimod at flydende WC rens ofte forefindes og det er kanon til omtalte opgave.

Smør ind lad trække en time skyl efter - Voila.

Metalplade Elefantdiller
du mener sådan en som Lady-in-red har i hovedet?

Takker for Husmor
alle de gode råd *ss*

Så er der endnu et projekt at gå igang med i morgen

metalplade jepsen
Det lydder som om at der er lak eller linnende på pladen, hvis det er lak skal do fjerne det med et middel til at fjerne maling med, når du har en ren bund kan du slibe pladen med en stålsvamp (det med at den ruster er noget sludder, den ruster hvis du sliber med noget som har slebet på almindeligt jern først). når du sliber den sidste gang skal du huske at slibe en vej hele tiden får at få en slibespor.
så skal du behandle med en metaloie. god fornøjelse.

pernille pern
de 2 piger hod dr.dk el. var det i tv.2 aftentv-programmet-gitte+hende den anden-dem der tager ud og gør rent hos nogle enkelte mennesker der har meget svært ved at finde ud af af at gøre det selv,ring ind til det program,slå dem op på nettet,de har lavet en bog om gode råd om rengøring,og sælger også een hos boghandleren--ok,heri har jeg set hvordan man gør sådan en sølvplade ren. ok. held og lykke. så ved du måske hvordan man rengør komfurrist-stålelement ovenpå flammerne?? der er noget der er brændt sort på. på forhånd tak-vh- pernille.