min datter

min datter Maja G. Svendsen
Hvad gør man ved et dagligt problem som bare vokser.
Min datter 11 år vil ikke i seng fordi hun er og vil være på chatsitet Arto.dk
Hun er 11, men har oprettet sig som 15 årig fordi hun så må skrive og læse om sex. Hun har da også en kæreste som jeg ikke ved om hun har sex med.
Men det er et stort problem at hun ikke klarer at passe sin skole pga af natteroderiet klokken er nu 01:30 om natten imens jeg skriver dette og jeg har netop tvunget hende i seng. Hun bliver måned efter måned dårligere til at klare dansk. Skrive og stave bliver ringere siger klasselæreren. Hun har ingen gode råd til mig om hvad jeg skal gøre men fortalte at skolen har lukket for Arto. Det ved jeg ikke hvordan jeg kan gøre.
Hvem har gode råd?
Ikke dumme svar, men brugbare råd - måske med dine egne børns chat-forbrug/skole...

ikke dumt svar millemor
NETOP NU kl 02 om natten er der over 2000 børn logget på ARTO.DK
skal de ikke i seng eller i skole imorgen ?
Når forældrene ikke kan jage børnene i seng så kan firmaet vel lukke om natten ?
Det er jo for skolebørn !

Om formiddagen er der hver dag over 5000 børn på Arto.dk hele formiddagen
sidder de hjemme og dropper skolen for at være på Arto ?

Der sidder ihvertfald ikke 5000 på skolerne og holder frikvarter hele formiddagen.

Jeg forstår godt dit problem, men kan ikke give gode råd da jeg ikke har børn.

Træk stikket ud eller Anonym
Eller luk for adgang til Arto.

Aarrrrgh, tror du overdriver lidt ;) Mand22
Aarrrrgh.. Tror du overdriver lidt..

Jeg er en af nattebrugerne på Arto.dk, som er 22 år, jeg syntes der er mange "natteravne" på arto over alderen af 25, og mange af dem som er på arto som er under 25 år, har som reglt glemt at logge af deres profil, og de vil så stadigvæk stå som online (Da arto's system ikke smider folk af - Åbenbart..)

Mvh. Mand22

Nu fungere jeg så osse som IT Professionel, så sådan lukker du for arto Mand22
Nu fungere jeg så osse som IT Professionel, så sådan lukker du for arto:

Vælger Internet Explorer på skrivebordet af din computer
Højre klikker og vælger egenskaber/properties

Derefter vælger du fanebladet Sikkerhed/Security
vælger den runne cirkel med en streg igennem (Forbudt skildet)
Og så vælger du Sider/Sites og skriver internet adressen (Som er http://www.arto.dk )

Derefter klikker du luk, og OK i egenskaber vinduet

Så skulle din datter ikke kunne besøge arto forløbigt :)

Mvh. Mand22

Forresten Mand22
Forresten, hvis i bruger noget andet end Internet Explorer, så skriv lige hvad i bruger, så undersøger jeg sagen nærmere ;)

Natteroderi anonym
En 11-årig skal ikke rode rundt på den tid af døgnet.

Det er dig der bestemmer, og det skal du vise hende og holde fast i det uanset hvor sur og tosset hun bliver. Inddrag evt hendes mobil hvis hun har sådan en eller hendes lommepenge. Noget hun kan mærke og få evt en spærre på computeren som en anden har foreslået.

Noget helt andet er at børn kopierer sine forældre så det kan være hun mener at når mor sidder ved computeren ved denne tid så må hun også. Prøv selv at lukke ned for computeren og se evt en god film sammen med hende og hyg lidt med hende inden hun går iseng eller spil nogle spil med hende. Der findes et hav af spil hvor både børn og forældre kan hygge sig sammen.
Bare et godt råd.

Fjern computeren jetpost
jeg har smidt min store gamle pc ud, og erstattet den med en bærbar, for nétop at kunne overvåge hvad der sker i mine børns liv mht. computer. Det kan da ikke være så svært, hun er 11 år. Hvem bestemmer hjemme hos dig?

hvem saab10
bestemmer i jeres hus en elleve årige pige,
du skriver kun brugebare råd, her er et det er de voksne der skal bestemme,
hos jer er det ikke kun ved pc det er galt, der skal nok være andre problemer hvor pige render med sejeren
mvh Kim

Hvorfor jetpost
siger du det til mig??

Brugbart råd Annonymos
Du fortæller pigen, at hvis ikke hun overholder den sengetid du har sat for hende, så bliver der lukket for nettet på den tid, kort og godt, træk netkablet til hendes pc ud af routeren hvis hun ikke gør som du siger, eller i værste fald, sluk for routeren, godt nok kan du så heller ikke bruge nettet, men den pris må du betale for at vise hende at det er dig der sætter reglerne i hjemmet og gør du ikke det vil du få langt større problemer med hende i fremtiden.

Det vil sikkert give anledning til nogle skænderier, men så må du op på den store klinge og vise du er en ansvarlig mor.

Jeg havde selv problemet med mine drenge da de var yngre, de fik at vide at de måtte være oppe så længe de ville, men hvis de ikke kom første gang jeg kaldte blev internet og antenne til deres værelser afbrudt og deres videomaskiner blev inddraget.

Det resulterede i, at den største efter en uges til ikke kom når jeg kaldte på ham en morgen, så han fik en spand koldt vand i sengen, siden kunne han finde sin seng til "normal" tid og dermed passe sin skole, bare en lille orientering om hvordan jeg bar mig ad.

Sæt et eksempel og lav nogle regler! yofilo
Din datter er 11 år gammel. Dvs. at du suverænt er den der styrer hvad hun laver hvornår og med hvem.

Du skriver at din datter har en kæreste, men at du ikke ved om de dyrker sex. Jeg håber (@#*¨) ikke at det er tilfældet, i så fald vil jeg sige at du i HØJ grad har svigtet dit ansvar som forælder! Det lyder som om du ikke rigtig har nogen regler og egentlig heller ikke følger særlig meget med i din datters liv - det er ikke godt nok.
Du bliver nødt til at mande dig op, sætte nogle grænser og træde i karakter som mor. Det betyder også at du skal sætte nogle restriktioner på hvornår hun er sammen med denne "kæreste" og f.eks. sørge for at de ikke er alene mv., hvis du vil undgå spekulationer omkring sex. Jeg vil umiddelbart sige at det virker usandsynligt at de har sex, men så dømmer jeg i forhold til min egen ungdom. Idag er det vidst ikke ualmindeligt at børn helt ned i hendes alder eksperimenterer med det, og det mener jeg da helt klart ikke skal foregå.

Først og fremmest bør du foregå med et godt eksempel. Jeg formoder at du selv har et arbejde du skal op og passe, så måske var er det en ide at du selv modererer dit brug af pc´en, og slukker den tidligere end du f.eks. har skrevet dette indlæg. Kl. halv to om natten er altså ret sent at være oppe, hvis du skal foregå med et godt eksempel for din datter. Du kan jo ikke stå og diciplinere din datter omkring nattesøvn, skolegang osv., hvis du selv sidder oppe om natten og er på nettet. Det er dobbeltmoralsk og det kan hun godt gennemskue.

Det næste du kan gøre, er at stoppe din datters brug af pc´en. Hvis hun har sin egen, så tag den fra hende og placér den i et rum hvor du kan holde øje med hvad hun laver - og begræns så hendes benyttelse af den. Det kan ganske enkelt være at hun får en time om dagen, du sætter et ur til at ringe når den er gået - og så slukker DU pc´en hvis hun ikke selv gør.
Sæt filtre på pc´en så hun ikke kan søge på emner/ord som du ikke mener hun er berettiget til, og så den blokerer hvis hun f.eks. forsøger at læse om sex eller andre ting der er upassende for en 11-årig. Du kan evt. helt droppe internet-abonnementet i en periode (medmindre det er nødvendigt for f.eks. arbejde/studie/skolegang i jeres hjem). Man dør ikke af at være net-fri, og det kan måske sætte en stopper for adfærden.

Hvis du selv henvender dig til web-masteren på hendes foretrukne sted og oplyser dem om at hun har løjet i sin profil vil de måske også blokere jeres IP så hun ikke kan komme på i en periode.
Du kan også prøve at kontakte skolen og spørge om de har en it-administrator. Det har de på mange større skoler, og denne kan måske rådgive dig om hvordan du blokerer adgangen til bestemte sites og sætter filtre på din pc, så din datter ikke længere kan færdes vilkårligt på nettet. Det skal nok gøre det mindre attraktivt for hende end det er nu, hvor hun tilsyneladende har frit slag på alle hylder.

Hun bliver jo jetpost
nødt til at vente til datteren er færdig med at bruge computeren......Derfor så sent

Lur mig om ikke yofilo
Lur mig om ikke det kan ske, uden at datteren sidder oppe.

Og igen - hun kunne jo vælge at slukke datterens computer, hive net-kablet ud eller på anden måde afskære adgangen til den. Det andet er for slapt, hvis det er et reelt problem.

Enig jetpost
det var bare en joke

Du skal skifte gear, Maja.. myynameis
Som jeg ser det lige nu når jeg læser dit indlæg, er dit største problem ikke Arto, men at du som denne piges mor ikke ved om hun har sex med sin kæreste.

Du skriver om en 11 årig pige. I den alder skal de være børn og ikke interessere sig for sex overhovedet.

Du er jo udemærket klar over at Jeres situation hjemme ikke er holdbar.

Du er simpelthen nød til at træde i karakter her og tage ansvar som den voksne. Det er overhovedet ikke i orden at din 11 årige er oppe til langt ud på natten. Som du selv skriver går det ud over hendes skole.

Du skal sætte grænser for din datter og det skal gå stærkt ellers mister du total fodfæste her. Det bliver en lang og svær tid, for hun vil stille sig på tværs og være usamarbejdsvillig, men det er dig der bestemmer.

Du skal huske at som 11 årig er man et lille barn uden erfaring, og din fornemmeste opgave er at være din datters vejleder og støtte så hun får et solidt fundament. Det er dig der former hende.

Hun vil komme til at hade dig i perioder, men det er der ikke noget at gøre ved. Det kræver ofte mere kærlighed at sige nej end ja, da det med bare at give efter bare er udtryk for svaghed.

Jeg håber virkelig for dig og din datter at Du finder en løsning så din datter igen kan være et 11 årig barn.

En mor

helt ærlig anonym mor
hun er altså kun 11 år og hun for lov til, at sidde langt ude på natten på en chatside hvor man skal være 15! Forbyd hende dog det. sig til hende at hun ikke må bruge computeren udover til skole arbejde før hun er blevet bedre i skolen.

Har selv en datter på 11 år. kiksemor
Jeg har selv en datter på 11 år.. Hun skal være i køjen kl 21.00 på hverdage og i weekenden er det kl. 23.00. Vi har lavet nogle klare regeler..Så som at lektier skal være lavet inden man går på nettet og at sengetider ikke er til diskution.. Der har der oxo været kampe her, men det er så vigtigt at ungerne i den alder forstår, at de er kun børn..Tag kampen op.. Du er den voksne og det er dig der skal sætte grænserne.. Jeg ved godt at man skal vælge sine kampe med omhu men i vigigt sager som lektier og sengetider skal man altså stå fast..Husk på :At man gør det rigtige, hvis ens unge, synes at mor er totalt åndsvag...:-)Held og Lykke