Min datter mister alt

Min datter mister alt Anonym
Vores datter på 6 år smider simpelthen alt væk. Jeg er nået på det punkt hvor jeg søger nogle gode råd. Ofte da hun gik i børnehave var det regntøj, vanter masser af sutsko der forsvandt, og jeg bar over med at jeg ikke kunne forvente andet i den alder. Kort efter hendes 6års fødselsdag, mister hun sit skateboard, hulahopring og næsten sin cykel o.s.v.
Nu er hun ved at blive 7 år og er påbegyndt i skole her i sommers. De par få måneder har hun smidt trøjer væk, sine sko, sit penalhus, sin bamse, et armbånd og i dag sine helt nye lygter. Hun fik specifik besked på i morges, at når hun kom hen i skolen, skulle hun lægge dem ned i sin skoletaske, så de ikke blev væk. Og væk er de nu blevet. Hun havde ikke lagt dem ned, men valgt at lege med dem, og der glemt dem et sted. Hvad skal man efterhånden gøre for at hun passer på sine ting og værdsætter dem. Har prøvet alle mulige straffe, men giver ikke rigtig noget godt udfald...
Nogle gode idéer derude ???

Kan kun nikke gen... Anonym
kendende til den historie. Puhh hvis det er en trøst er min lille pige nu 10 år på samme måde.

Jeg skal hente hende i aften efter kor, og der er jeg rigtigt spændt på hvad hun så mangler!

For et par uger siden glemte hun sin cykelhjelm og så indgik vi en aftale om at hun måtte få et bestemt PC spil, hvis hun kunne huske alle sine ting i en måned. Det var positiv opmuntring og det hjalp - for en tid.

Børn kan godt være lidt distræte men trøst dig, du er ikke alene.

Vi er ude i 2 sæt regntøj, et løbehjul, nøgler cykelhjelme, handsker osv osv. Det har kostet mig en formue. Forleden skulle jeg hente hende efter en tøsenat i fritidsklubben og som jeg træder ind ad døren står hun og forklarer en af de søde pædagoger, at hun ikke kan finde sin frakke. - Jeg så straks at den lå bagved hende på et bord, sammen med de andre tøsers overtøj!

Men mit råd er ikke straf, men positiv opmuntring! Det hjalp lidt og så tror jeg de bliver bedre til at koncentrerer sig med alderen.

Venlig hilsen

Hulla

Velkommen i klubben Rappendullen
Ved godt ikke hjælper dig og din irritation og frustration over din datters "manglende evne til at værdsætte/passe på sine ting" lige nu, men sådan er min datter også og hun er 11 år!

Hun har også altid smidt sine ting væk, forlagt dem, glemt dem osv. osv.

De første år brugte jeg på at være sur og skælde ud, men lige lidt hjalp det.
Så prøvede jeg noget andet - belønning!

Hun fik sat en eller anden form for belønning i udsigt, hvis hun huskede what ever! Og DET hjalp!

Hver morgen inden vi sagde farvel til hinanden, var mit sidste spørgsmål til hende: Hvad er det nu du skal huske i dag?
Hun svarede: Jeg skal huske at lægge mine ting i tasken, hænge min jakke på min plads og når jeg har brugt mine ting skal jeg huske at lægge dem ned i tasken igen.
Det var et dagligt mantra igennem 2-3 år, men det hjalp.

Jeg kunne have svoret på, at hvis hendes hoved ikke sad fast på hendes hals, så ville hun også glemme det.

Vigtige ting som nøgle til hjemmet og hendes buskort har jeg fastgjort med en ledningsstrip til en nøglesnor (de der med div. reklamer på, som man kan have om halsen), den snor er så fastgjort til hendes skoletaske, for hendes buskort har hun også præsteret at smide væk flere gange og det er en dyr fornøjelse i det lange løb.

Og så er det vigtigt at rose hende når hun HAR husket sine ting.
Ros og "guelrødder" er gode midler til, at de husker deres ting.

Det er også en god idé, at bede pædagoger/lærer om, at minde hende om, at hun lige skal samle sine ting sammen og lægge det i sin taske.

Håber det er råd der hjælper - og så kan jeg trøste dig med, at det hjælper jo ældre de bliver!

Har de ikke et sted hvor glemte ting kan afhentes Anonym
Det plejer de fleste daginstitutioner og skoler da at have og i det fleste tilfælde vil hun vel have smidt tingene væk på i nærheden af, eller på skolen daginstitutionen.

Når personalet støder på glemte ting, kommer de som regel ned på et debot. Jeg vil næsten tro at i kunne genfinde mange ting der.

Jeg husker fra min egen skoletid at jeg har hentet mistede ting der.

la´vær med at straffe... mor til 3 store børn
For det hjælper ikke noget alligevel. Hun er for lille til at kunne passe på alle mulige flotte ting, ta´konsekvensen og giv hende kun billige vanter, pennalhuse o.lign. med. Børn skal da have lov at være børn.

takker anonym
Tak for svarerne..Rart at vide at man ikke er den eneste. Jeg må bide det i mig i nået tid endnu, kan jeg forstå på det hele.
Ja det er rigtig frustrerende at bruge penge på de samme ting igen og igen. Jeg mindes ikke, at jeg ikke passede på mine ting og satte pris på dem, fordi jeg vidste min mor var fattig.
Pædagoerne siger, at børn simpelthen har alt for meget legetøj nu til dags, at de ikke rigtig sætter pris på så meget af det.
Har prøvet med belønninger, men hjælper stadig ikke helt. Må vel bare blive ved ihærdigt.
Det gik jo egentlig okay, da hun hver aften fik lov at vælge et klistermærke, til en plakat hun havde, så det tilsidst lignede et rigtig flot landskab med fugle, heste, træer og diverse.
Vil fortsætte belønningerne, da man med straf i hvert fald ikke kommer ret langt, andet end et barn der er ked af, at mor nu er sur på hende.
Tak for svarerne.