Min far er alkoholiker

Min far er alkoholiker Malte
og er blevet helt rød i ansigtet, hvad betyder det? er det rigtigt at huden ligesom kan gå i stykker? det er synd for ham

Alkohol feder og ødelægger alt anonym
Prøv at få ham til at indse at han har et alkoholproblem.
Hvis han ikke kan indse dette, ja, så er der desværre ikke noget at vi kan gøre for ham.

Hvis han derimod kan se problemet selv, så er der håb for jer.
Han skal langsomt vænnes til et ny og sund livsstil, indimellem er der rent faktisk succeshistorier, hvor alt ender lykkeligt, men det er sjældent.

Pas på dig selv i det her spil, du kan nemt blive så opslugt af din fars drikkeri, at det forstyrrer din egen udvikling.
Sig til ham at livet bliver bedre uden alkohol i hverdagen og at omgivelserne også får det bedre. Alkoholikere er uberegnelige og derfor kan man ikke stole helt på dem. De tænker kun på en ting ligesom narkomaner nemlig: Hvordan får jeg fat på noget alkohol.

Hvis han fortsætter drikkeriet skal han påregne at dø for tidligt, men det er han måske også ligeglad med?

Hvis han er ligeglad så synes jeg også bare at du skal være ligeglad, for så er det hele ligemeget.

Pas på dig selv, hvis du ikke passer på dig selv, så risikerer du at der bliver 2 tabere, nemlig: Din far + dig.

Ja han ødelægger sig selv Malte
og jeg er også ved at være træt af det hele.

Forarget... Cita
Jeg er virkelig forarget over dit svar anonyme! Du virker absolut ikke til at vide en disse om alkoholisme og da slet ikke om hvilke følelser der kommer i klemme når ens forældre er alkoholikere! Hvis jeg tager fejl og du i virkeligheden har oplevet det personligt, så har jeg ondt af dig for du er i det tilfælde slet ikke afklaret! Så lader du din egen forargelse og irritation over en person gå ud over en der bare er bekymret for sin far. Hvordan kan du finde på at skrive at hendes/hans far vil dø tideligt, og oven i det fyre din replik af med at det er han måske også ligeglad med og så skal barnet også bare være det!? Du skulle skamme dig! Har du ikke noget fornuftigt at komme ud med så hold din mund og lad være med at lege kloge åge.

Til barn af alkoholikker: At din far bliver meget rød i hovedet er helt normalt. Jeg tror det kan have noget at gøre med at alkoholikerens immunforsvar svækkes efter længere tids misbrug. Hvor gammel er du? Og hvor længe har din far været misbruger? Der er flere måder at få lidt støtte på. Fx. er der www.hope.dk hvor du kan skrive med andre pårørende, der er en chatside for voksne og en chatside for børn. Min far er også alkoholiker, har været det i mange år. Da jeg havde det sværest med det brugte jeg selv hope.dk meget! Man når til et punkt hvor man ubevidst eller bevidst tager en beslutning om sin fremtid med en alkoholiker. Personligt er jeg nået til den konklution at jeg vil nyde alle de år jeg har tilbage med ham, få det bedste ud af situationen og tænke positivt selvom man oftest mest lægger mærke til alt det negative!

Jeg er tyve Malte
men derfor kan jeg da godt blive bekymret for ham, han smadre sit liv

Take it easy Cita anonym
og læs min kommentar igen.

Når du læser det igen og sammenligner det med det du selv har skrevet, så er slutresultatet det samme næsten da, lige rent bortset fra at du efterlader den pågældende med skyldfølelse.

Det jeg har skrevet er den rå sandhed, lad os få sandheden frem istedet for at gøre trådstarteren til offer. Jeg synes det er utroligt vigtigt i en hård tone at gøre opmærksom på, at faderen selv skal erkende sit problem før der kan tilbydes professionel hjælp der vil noget ! Ellers er det skønne spildte kræfter, hvis han vil drikke så lad ham drikke sig ihjel, for det er det der sker, kroppen nedbrydes langsomt men sikkert.
Intet menneske kan tåle eller leve af kun : Alkohol, kaffe og tobak.
Det er stimulanser, der i det beskrevne omfang fører til et dårligt liv og kort liv.
Lidt tobak og lidt kaffe er okai men der skal grønsager og frugt indover, ellers får kroppen ingen næring, vitaminer, mineraler og det skal den have for at kunne køre ordentligt rundt. Ændret ansigtskulør og nedbrudt hud med sprækker, revner og blodsprængninger er det der kommer ud af det, når tyndtarmen optager kaffe, tobak og sprit. Man blir hvad man spiser, lever du af fritter og burger, så kommer du til at ligne en udfrittet burger.

Ved at være hård og direkte i samtaleformen opnår man en avanceret fordel, der kan spare en for mange senere ærgelser, nemlig:

Barnet og faderen, konfronteres med sandheden i problemet og de er nu fritstillet til selv at vælge om problemet skal løses.

Hvis faderen ikke vil eller kan løse problemet er mit råd stadigvæk:
Pas på dig selv og kom videre, ellers ender du med at bruge din ungdom og dit liv på det.

Hvis faderen er ansvarlig og vil fortsætte et godt liv med sit barn og omgivelserne så er mit råd:

STOP drikkeriet for helvede, idiot..............

PS!
I min familie havde en slægtning et alkoholproblem, vedkommende valgte at prioritere sine kære, familien og omgivelserne, vi fik derfor succes.
Det var grimt og hårdt, alkohol var slut forever......aldrig mere.
Nu hvor vedkommende er død, kan vi så gennemføre en normal familiesammenkomst med et godt glas vin på bordet. Vedkommende slægtning var sød og rar, men fyldte for meget på en dum måde i mange år og jeg savner hende trods alt lidt en gang imellem......

Nu ved hvorfor jeg var så rå i mit første indlæg, jeg hader alkoholikere........de spolerer gladeligt en hel familie og venner.....jeg hader dem...så hvis alkoholikere vil mig noget, så må de blive ædru først ellers gider jeg ikke en gang at fortælle dem hvad klokken er.

Så hvis de ikke selv vil være med til at STOPPE pimperiet, så er jeg skideligeglad med dem for så er de jo også selv ligeglade med mig ikke...., sådan nogle skiderikker.

Det lyder hårdt Malte
Men jeg forstår dig for det er sgu opslidende at se og høre på.