Min hund stikker af!!!!

Min hund stikker af!!!! Cecilina30
Jeg har en livlig karelsk bjørnehund. Racen er kendt for at være utrolig selvstændig og energisk og ja det passer rigtig godt på ham.

Mit problem er at han stikker af. Hvis der går 5 min hvor jeg ikke holder øje med ham i haven, så er han stukket af. Vi har prøvet mange forskellige ting for at forhindre dette. Vi har sat forskelligt hegn op, vi har lagt sten rundt om hegnet i hele haven. Intet synes at virke. Vi træner ham flere gange om dagen da det er en hund der kræver meget motion og opmærksomhed, og da han ikke giver utryk for kedsomhed kan det vel ikke være derfor? ( Kender nemlig hans måde at udtrykke sig på når han keder sig )

Er der nogen der kan hjælpe?

strejfer jetpost
jeg tror desværre bare at nogle hunde er strejfere...

er han kastereret?? icarus
kan være han kan lugte nogle tæver i løbetid i nærheden?

er ikke altid det hjælper, men på mange hanhunde hjælper det ofte på deres voldsomme adfærd/unoder hvis de bliver kastereret.

ved nogle bruger vandsprøjt metoden:
altså en person står udenfor hegnet og sprøjter på ham hvis han prøver på at hoppe ud.

Hvor gammel Anny
er han..?

Følg mit råd Danish boy
Lad vær med slå den.

Så kan det væer den ikke stikker af.

Hvem har jannien
sagt noget om at slå? Kun dig, så vidt.
Jeg tvivler på, det har noget med det at gøre. Kom med et bedre forslag...

Hvis du bliver slået?. Danish boy
Ville du ikke også stikke af?.

Ja.. Cecilina30
Ja forresten det fik jeg ikke skrevet men han er blevet kastereret, og det kan man da også bestemt mærke da hun hunde ikke længere interessere ham på den måde.

Alder Cecilina30
Han er 1 år og 2 måneder :-)

Har aldrig slået min hund. Cecilina30
Jeg har aldrig slået min hund, holder utrolig meget af min hund, derfor ønsker jeg ham inde i haven og ikke ude på vejen...

Har du prøvet? krampen
At sætte ham i snor, gå rundt med ham, om den grænse, hvor han må bevæge sig – for hver gang han vil udover grænsen (fx udover haven) irettesætter du ham, ved små ryk i snoren.

:) Krampen

hegn anonym
Hvordan kommer han ud,når der er hegnet ind.
Springer han eller graver han sig ud.?

¤ Jeg kan hjælpe ftg
Du skal holde øje med din hund hele tiden, og hver gang den nærmer sig hegnet, skal du sige: 'neeej', og det skal du blive ved med, indtil den har lært det.

Hvis den smutter, så må du aldrig skælde den ud når den kommer tilbage, for det forstår den ikke. Du skal tværtimod rose den og fortælle at du er glad for at den er kommet hjem igen.
Venlig hilsen, ftg.

Graver Cecilina30
Han graver sig ud, han er en god graver :-)

Det vil jeg prøve Cecilina30
Det har jeg faktisk ikke prøvet, det kunne være en god ide. Tak :-)

Men det er lige som om han ikke vil høre når han er ude, hvis en flue dukker op så vil han heller jage den end at høre...

Det må prøves Cecilina30
Nej jeg har ikke prøvet det før, men vil hel sikkert prøve det.

Hvis det kunne holde ham inde så ville jeg blive lykkelig.

Tak for svaret.

Nå okay.. Anny
Tænkte at det måske kunne have haft noget med unghunde-alderen at gøre.. Vores hund er lige kommet ind i den periode og stikker af ved hver chance hun får :)

mangel på oplevelser? Brummer
Jeg har selv haft en meget aktiv hund, og han havde også en tendens til at stikke af, men det stoppede, da vi begyndte at give ham flere oplevelser. Udover at træne med ham arrangerede vi 'legedates' med andre hunde, tog ham med på lange gåture, hvor han virkelig fik brugt hans sanser og oplevede forskellige nye ting. Bare det at han fik en masse oplevelser udenfor havens 'fire hække' gjorde at det ikke var nødvendig for ham selv at skulle opsøge nye indtryk ved at stikke af. Slutteligt kunne han ligge for åben dør uden at ville stikke af, fordi han nu fik stimuleret hans sanser.

Det kan være at du kan brug dette til noget.

tak for svaret Cecilina30
Det du skriver der har du skam helt ret i. Hunde har enormt brug for at få en masse sanseoplevelser.

Jeg ved ikke om det er derfor, men tror det ikke. Vi er i hundeskoven 1 gang om ugen og han har en bror og en søster han også ser flere gange på en uge, plus alle de hunde i min landsby. Han kommer rigtig meget ud og ser og oplever meget da jeg færdes meget med ham i naturen.

Men det var da dejligt at det hjalp jer, det må virkelig give ro i sindet. Jeg er godt nok ikke meget værd når jeg ved han er/var stukket af.