Min stedmor er ond

Min stedmor er ond lobj
Jeg er en pige på 16 år. Min far skal giftes med hans nye kæreste.
I starten var hun enormt sød, men de har nu været sammen i 1½ år, og med tiden er hun blevet meget ond.
Hun giver mig skylden for alt hvad jeg gør, siger og foretager mig.
Jeg har en undergren til DAMP, som gør at jeg ikke fungere ligesom hendes tre børn.
Fx. Min halv lillebror kladte mig DAMP-barn (en titel som jeg ikke rbyder mig om) når jeg så bliver gal får jeg nogle raserianfald, og det gjorde jeg også her.
Jeg begyndte at slå han, og vi kom op og slås.
Hun flåede mig ud af bilen og slog ud efter mig, nev og rev mig, så jeg fik store blå mærker.

Hun skælder mig ud hele tiden og jeg gør ikke noget rigtigt, og efter hendes mening er jeg uopdragen og et problembarn.

Hvad skal jeg gøre?

Med Venlig Hilsen lobj

Hej min ven. paladinbee
har lige læst dit indlæg, hvor du siger din Onde stedmor, ikke er særligt vild med dig, kan ikke sige så meget da jeg ikke kender dig, og ved hvordan du er, MEN Vil ALligevel ønske dig held og lykke med det hele. KH Mikael.

ps: hvis huner så ond, kan ´du så ikke snakke med din far om det? han må da advares mod hende,hvis det er, Men problemet kan være HAN ikke tror på det og mener hun er ok, SÅ vil ønske held og lykke af hele mit hjerte til dig, min ven.

Hvem lukker øjnene wik
Hej
Du bliver nødt til at snakke med din far, han er den eneste (forstår jeg), der SKAL forstå dig. Hold ham fast, indtil han forstår, at du beder ham om hjælp og forståelse.
Hvis det kikser, så prøv med en lærer, du har tiltro til. Evt. skolepsykologen. Er du gået ud af skolen, er en socialrådgiver på din kommune en løsning. Ellers kan din (jeres) læge hjælpe dig, husk, han har tavshedspligt også over for din far.
Du skal gøre noget ved det nu, det bliver med garanti ikke bedre "med tiden"
Men hvor er din mor i dette spil?
Håber du kan bruge noget af det til at komme videre.

Hej fillefut
Sikke noget! Din "undergren af damp" er muligvis en god grund til raseri og anfald, men du skal da for din egen skyld lære at styre det, hvilket nok næppe bliver nemt :) Derefter skal det lige siges at du OVERHOVEDET ikke fra NOGEN som helst skal finde dig i "klaps" og afstraffelse! Slet ikke en voksen.. Find en voksen du stoler 100% på og fortæl hvad der foregår.. Lærer, læge eller klubpædagog, men din far er måske den første du skal kræve tid hos? Fortæl ham at nu er grænsen nået!
PøjPøj
Tanker

Ring til børnetelefonen ASnonym med respekt
Du skal hurtigst muligt kontakte børnetelefonen. Det er top-professionelle rådgivere, der vil dig det bedste.

At være barn til x-ere er af princip aldrig nemt.
(Nye kærester væmmes ved tanken om, at børn er skabt af andre, end dem selv - det siger jo ligesom det hele, ik´).

Du skal ikke skamme dig over dig selv, eller for den sags skyld DAMP.
Hais du ikke har respekt for dig selv, har andre det slet ikke - read my lips!

Lille ven beritom
Du skal ikke finde dig i noget fra din onde stedmor og heller ikke fra dine stedsøskende, du er i guds øjne mere værd end de er, for man skal altid tage parti for de forhutlede og svage.
Sig du vil bo hos din mor og hvis de ikke vil hjælpe dig med det så ring til kommunen og bed dem hjælpe dig.
Dine stedsøskende får helt sikkert også flere og bedre gaver end du gør.
Lev vel lille sjæl

manglende kærlighed Stedsønnen
Stedforældre er generelt anderledes overfor deres stedbørn end deres egne.
De har (af naturlige årsager) ikke den samme kærlighed som for deres "egne".
Derfor husk på at det IKKE er dig der er noget galg med, men din stedmor.
Jeg er selv vokset op med en stedfar, hvilken jeg ALDRIG har haft glæde af.
Desværre har den biologiske forælder, det med at lukke af for de problemer der er imellem barnet og stedforælderen.
Derfor er det MEGET vigtigt at du konfronterer din far med problemet.
Jeg gjorde det ikke selv, og derfor blev det heller ikke bedre.
Held og lykke..

Jeg forstår dig.... Anonym
Hej..
Jeg er en pige med nogenlunde samme alder som du.
Mine forældre blev skilt da jeg var et, og min mor fandt en ny mand da jeg var tre. Også han var sød i starten, men så fik de et fælles barn, og han begyndte at blive mere og mere ligeglad og ond over for mig. Jeg har i mange år hadet ham og til tider ønsket ham død. Jeg har fortalt min mor det flere gange men først nu har hun åbnet øjnene. Hun fortalte ham at hvis ikke ham kunne behandle mig ordentligt, så ville hun skilles. Jeg er nu blevet rigtig gode venner med ham, og tager tit hans parti, da jeg ikke længere ønsker at de går fra hinanden.
Jeg ved godt at dette ikke var svar på dit spørgsmål, men jeg synes at du skulle vide at du ikke er alene.
Jeg ville foreslå at du fortæller din far om hende, du kunne måske også prøve at fortælle hende hvordan du føler, og at du ønsker at komme godt ud af det med hende, men at hun altså er nødt til at respektere dig. Du var der trods alt før hende! Samtidig må du ikke være for hård ved din far, husk på at han selvfølgelig elsker dig, men at han også elsker hende. Da min far fik en ny kæreste hadede jeg hende, da hun tog meget af min i forvejen meget lidt tid med min far. Men min farmor forklarede mig at jeg ikke måtte stille min far over for valget af hans datter og hans kæreste, da det ville såre ham meget. Hun forklarede mig at det selvfølgelig var mig han elskede mest, hvilket kæresten ikke ville kunne ændre, men at han som mand også har brug fra kærligheden fra en kvinde.
Jeg håber at du finder ud af det.
Knus fra Josephine

Ps. Hvis du har lyst kan du skrive til mig på: Musikbodenlindblad@sol.dk
Jeg vil meget gerne høre om du finder ud af det.

Fra en pap-far Anonym
hmmm... har du (eller nogen af jer andre) overvejet muligheden at det rent faktisk godt KUNNE forholde sig sådan at du er uopdragen og et problembarn ??

jeg siger ikke du skal ha alt skylden, men det er jo heller ikke fair at give din stedmor skylden og bare sige det er hende der er ond - det kunne jo være at begge "sider" af sagen havde noget de skulle tænke over og arbejde lidt med.

jeg er selv papfar til en dejlig datter på 8 år - og ja selvom vi kun har kendt hinanden i knap et år kalder jeg hende for min datter ! Vi har et godt og varmt forhold til hinanden, men som en skriver så er det naturligt at en stedforældre ikke har helt de samme følelser for kærestens barn, og når min datter gør nogen ting som jeg synes er forkert reagerer jeg også mange gange mere kraftigt end min kæreste, fordi hendes "moderhjerte" naturligvis tar over og så går hun ind og beskytter pigen

vi har snakket meget om derhjemme og er nået til enighed om at der skal være plads til at datteren laver "dumme" ting, men der skal sgu også være plads til at man som voksen kan få lov at reagere og "skælde ud" hvis der er noget man mener at barnet skal lave om, lære, irettesættes for osv

min datter kan selvfølgelig også synes jeg nogen gange er urimelig (og nogen gange kan jeg også godt selv se bagefter at man ikke altid skal diskutere de mindste småting), men i 99,9 % af tilfældene acceptere hun alligevel at jeg tager diskussion eller sætter spørgsmålstegn ved nogen ting og 3 minutter efter er vi gode venner igen

jeg ved godt det ikke er den samme situation som din - bl.a fordi jeg ikke har mine "egne børn" - men et godt råd herfra er: prøv også at kigge på dig selv !
det kunne jo være at de hysteriske anfald gør at din stedmor synes du er uopdragen og at hun derfor også har behov for at reagere på det!!

hilsen
pap-far

Den voksnes ansvar Anonym
Jeg synes ikke at pap-far har ret!! Det må til alle tider være den voksne som har det største ansvar. Børn og teenagere opfører sig ikke altid som de voksne forventer, men de kan ikke stilles til ansvar for alle deres handlinger... Selvfølgelig skal man tage diskutionen med barnet/ den unge, og hvis man kun diskutere og skælder ud, når det er begrundet, er det ikke et problem, men lige så snart det bliver ALTID der er noget galt, så er det den voksnes ansvar... Og så vidt jeg kan læse ud fra oplæget er det det som der er galt. Det er ikke nemt at være teenager, og hvis denne pige virkelig er et problem (tror jeg nu ikke), så må det være forældrenes - biologiske, pap, sted, halv - kalde det hvad du vil - ansvar at der bliver taget kontakt til proffesionelle hjælpere... DET NYTTER IKKE NOGET BARE AT BLIVE VED MED AT SKÆLDE UD!!!
Jeg har selv en "ond stedmor", som har terroiseret mig psykisk siden jeg var omkring 9 år gammel, selvfølgelig uden at min far opdagede det... Jeg turde ikke gøre noget, og det var fuldstændigt ligegyldigt hvor flink og velopdragen jeg var, så var hun efter mig. Nu er jeg 25, og har stadig et meget dårligt forhold til hende. Den eneste grund til at jeg gider se på hende er at hun er min lillebrors mor.
Mathilde

Altid forældrene Albana
Jeg vil være rigtig grov og skære alle over een kam og sige at børns adfærd ALTID skyldes forældrenes adfærdsmønstre og mangel på insigt. Så jeg vil sige, hvis et barn har adfærdsproblemer må forældrene se på dem selv og evt. gå i familieterapi. Ikke sagt at børnene ikke er en "pain in the ass", det er de og skal have sat nogle grænser. Jeg mener bare at det er hele familiens ansvar når et barn har problemer.

Ikke alle har godt af skæld ud anonym
papfar - hvad kender du til DAMP mv.?
Hvis den søde pige fx har ADHD så skal hun absolut ikke have skældud - det virker blot angstprovokerende.
Desværre virker sådanne børn uopdragne på udenforstående voksne, (plejer at sige til min søn at de blot ikke ved bedre og det er da synd for dem at de er så indskrænkede) og skældud er blot med til at ødelægge hendes selvværd endnu mere end det evt kan være i forvejen. Det er ikke let at have et usynligt handikap som kommer til udtryk på en måde der ikke er indenfor de smalle rammer som man i Danmark kalder for 'normale'.
Hilsen en mor til en ADHD-dreng som får raserianfald, smækker med dørene og kaster med legetøjet NÅR HAN IKKE FÅR DEN HJÆLP HAN HAR BRUG FOR !!! Men han er lige så dejlig som de ufatteligt kedelige normale børn...

Nemlig Anonym
Nemlig

selv tage ansvar.... anonym
Jeg mener nu ikke helt at du har ret i det du skriver.... En pige på 16 år burde være ved at være så "voksen" at hun kan tage ansvar for det hun selv går og laver.... der med ikke at sige, at stedmoderen også har et ansvar...

Jah... Men!! Anonym
Der er en grund til at man først bliver myndig når man er 18... Og det er ikke rimligt at en 16 årig pige skal have det ansvar!!
Mathilde

I skal have hjælp Anonym
først vil jeg starte med at skrive at i skal have hjælp til at få løst problemerne.
Der er flere muligheder: Du kan starte med at snakke med din far om det, eller som en foreslog ring til Børnetelefonen, eller en anden voksen som du har tillid til.
Så vil jeg skrive noget som ikke er til megen hjælp. Du skriver at du har en undergren af damp og at din stedmor var meget sød mod dig i begyndelsen. Din stedmor har sikkert haft nogle forventninger til dig, som du ikke har kunnet indfri og derfor er det blevet svært for hende at være sammen med dig. Og det er netop derfor at jeg mener at i behøver hjælp. I er kørt fast i en ond cirkel som I behøver hjælp til at komme væk fra.
Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke og håber at I for løst jeres problemer.

Knus Missmanilla

Du ved bedre end hende Anonym
Kære Lobj
Hun ved desværre ikke bedre.
Hun forstår dig ikke.
Måske kan du hjælpe hende til at forstå dig ved at give hende noget læsestof om dig og at din reaktion er helt normal med den 'undergren' du lever med.
Hvis du har ADHD kan du måske få fat i bogen 'Urolig og Uopmærksom' som jeg synes er god til at give en forældre mere rummelighed overfor sit barn.
Jeg har en dreng med ADHD - han får også raserianfald og så tænker jeg straks - hvad har JEG gjort forkert... Hun skal lære det samme.
Knus fra en mor

Jeg vil ikke finde mig i at nogen slår mit barn AB_
Jeg ville reagerer, hvis nogen slog mit barn. Jeg ville ikke finde mig i én, der fik raserianfand og teoriserede de andre børn - papbarn eller ej.
Lær at styre dig - dyrk noget sport så du får energien ud på en anden måde og kontrol over din krop. Man når ingen steder ved at opføre sig som en fireårig.

kære papfar, undskyld mig Anonym
kære papfar
Ja, undskyld mig. Er du ikke den voksne, er det ikke dig som skal være den ansvarlig og tage ansvar. Hvor er det let at tørre den af på barnet og ikke kigge på sine egne handlinger. Jeg er selv tidligere stedmor, så jeg ved godt hvad det drejer sig om. Børn er et produkt af de voksne som er omkring det.
med venlig hilsen
Missmanilla

Hvor er din mor?? bobart
Jeg undrer mig over hvor din egen mor er i dette. Da din far er bekendt med din undergren af DAMP - må han være voksen nok til at kunne støtte dig. Det er absolut ikke rimeligt at du skal opdrages/irettesættes af en voksen der ikke har den fornødne viden om dig og din "sygdom" og slet ikke efter så kort tid.
Din far er måske ikke klar over problemet. Eller han lukker øjnene, da han jo nok stadig er i forelskelsesfasen, hvor enhver form for fornuft er tilsidesat. Og hvorfor skal de i det hele taget giftes - hvorfor dette hastværk.
Jeg kan også kun understøtte forslagene om at kontakte børnetelefonen, en lærer, din læge, din egen familie. Der må da være en du har tillid til.
Held og lykke med det.
Mange hilsner
en mor

ditto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 skateangel
Jeg har deT samme problem.... det eneste du kan gøre er at snakke med din far om det og snakke med hen!!! og vis det ikk virker så fin ud af noget med at fløtte hjem til en af dine venner i et lille stykke tid!!! Du må ikk lade den fucking kvinde ruiner dit liv så snak med nogen du syndes er go til at gi dig nogle gode rod!!! Hilsen mig!!!!;)

Tænk dig om... BBB
Hej du.
Hvad har du egentlig tænkt dig.Det kan godt være du har det slemt, men du lyder som en rædselsfuld unge. Du er i alder kommet dertil hvor man ikke bare har krav på at andre elsker en, andre menneskers kærlighed og accept må man gøre sig fortjent til når man er 16 år.
Det er muligt du har noget DAMP-væsen, men du er jo klar over det og kan derfor arbejde med det, istedet for at lade det være en undskyldning for at flippe skråt hver gang du møder den mindste modgang. Jeg var løbet skrigende væk for længe siden hvis jeg var din stedmor. Hun lyder ikke ond, bare som en der er ved at have fået nok af dit hysteriske pjat.
Du siger hun giver dig ansvaret for alt hvad du siger, gør o.s.v Jamen søde ven, ansvaret ER dit. Du har måske svært ved at styre dig, men ansvaret for dine ord og handlinger er DIT - de kommer fra dig. Det er ikke hendes skyld du har DAMP, det er heller ikke din skyld, men det er dig der skal gøre noget ved det.
Hilsen BB

Slettet indlæg??? tazzia
Hvorfor er mit indlæg blevet slettet?????

Jeg er så enig med dig! Mike
Tag dig sammen, pige!!! Du er 16 år og må naturligvis opføre dig som et voksent menneske. Det er pinligt, at din stedmor overhovedet skal give "dig skylden for noget" - der burde ikke være noget at brokke sig over fra hendes side. Hvis du blot kunne opføre dig ordentligt, ville du have et dejligt liv. Tag dig sammen!!!

Hold kæft hvor er du tåbelig Mike
Som 16-årig må man tage ansvar for sine egne handlinger - come on, tag dig sammen, kvinde!!!

Du er også tåbelig Mike
En pige på 16 år må tage ansvar for sine egne handlinger - længere er den ikke!!!

Endnu en ubegrundet mening fra Mike.. Doktoren
Længere er den ikke ? Erm jo det er den faktisk. Man er først myndig som 18årig og bliver først betragtet som voksen som 18 årig, så i bund og grund er man stadig sine forældre eller værges ansvar indtil den dag. At man burde kunne tage ansvar er en ting, at man ikke kan selv er en anden ting. I dette tilfælde taler vi om en pige som har et specielt behov for ekstra attention og kærlighed. Ikke den form for kommentarer som du har Mike.. du er ikke en støtte eller heller en med gode råd. Du angriber istedet. Måske burde du selv starte en debat som så kan tage fat i dit problem.. evig negativitet !

Endnu engang.. Doktoren
Mike for satan.. tag dig dog selv sammen !!!

Og bland dig udenom.. lad folk med anstændige meninger deltage !!!

Damp.. ved folk hvad det betyder ? Doktoren
Ved folk overhovedet hvad damp betyder ?

Du kan ikke bare arbejde dig igennem damp som en forkølelse. Det er en reaktion som et anfald. Det er ikke noget du bare selv kan stoppe.. Geezz....

lobj??????? Stedsønnen
Synes ligesom at hovedpersonen mangler i denne debat.
Lobj, du har sat en debat i gang, og fået et hav af tilbagemeldinger, men det virker som om du selv har meldt dig ud af debatten.....
Du må da have nogle reaktioner på svarene?????

Til doktoren Mike
Det, jeg har villet med min negativisme, er at sætte skarpt fokus på folk som dig. Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville få en række negative svar tilbage. Det har netop været min mening. Jeg har villet understrege den overdrevne idealisme, der eksisterer i det danske samfund - i dette tilfælde i form af dine svar! Et teenagebarn på 16 år må og skal tage ansvar for sine egne handlinger. Jeg mener ikke, den er længere. Pigen, vi taler om, er da helt tydeligt en rigtig møgunge, som korrekt nok måske mangler attention og kærlighed. Ikke desto mindre må hun forstå, at denne kærlighed bliver sværere for hende at få, når hun kontinuerligt opfører sig tåbeligt. Drop idealismen folk - nogle mennesker er født tabere, og ofte forbliver de tabere. Det samme vil jeg gerne understrege omkring min holdning til den dårlige staver. Hvis personen, som i dette tilfælde er helt tydeligt, er dybt ordblind, bør personen ikke forulempe kyndige folk som mig selv med sin dumhed. DUMHED!!! - tænker du nu - ordblindhed kan man da ikke selv gøre for. Hallo - nej, dette er korrekt, men derfor må personen forstå sine begrænsninger. Kys Mike

Kære Missmanilla Anonym
Jeg er helt enig i at det altid er den voksne der har ansvaret - det kan vi slet ikke være uenige om !!
som jeg skrev kan mit tilfælde ikke sammenlignes med hende der startede indlægget fordi min datter kun er 8 år og derfor ikke kan tillægges noget stort ansvar for de ting hun gør forkert

det jeg skrev - eller ihvertfald prøvede på at fortælle (måske lykkedes det ikke særlig godt *s*) - er bare, at man også lige skal prøve at se sagen fra stedmoderens side.

i dette tilfælde er pigen jo 16 år og jeg mener derfor godt man kan forlange at hun tar et medansvar og også kigger på sig selv og siger: hvad kan det være at jeg gør forkert ?? sygdom eller ej må man kunne forlange dette af en pige på 16 år... Jeg er næsten 100 % sikker på at den samme pige i mange andre tilfælde "forlanger" at blive behandlet som en voksen som er stor nok til at passe på sig selv og derfor mener det er hendes "menneskeret" at få lov at lave diverse ting med veninderne osv.

Derfor mener jeg stadig at man som 16 årig er stor nok til selv at ha et vist ansvar og derfor skal prøve at overveje om man selv gør noget forkert (jeg skal dog samtidig lige sige at selv om jeg kan se at jeg er enig med Mike i dette synspunkt, så tager jeg kraftigt afstand fra hans øvrige (intetsigende) indlæg !!!)

Du glemmer.. Stinse24
.. at der er tale om en undergren af DAMP. Så kan man ikke bare "styre" sig. Jeg er sikker på at personen der lider af DAMP ikke har en intention om at gå amok. Det er bare en reaktion der desværre ofte sker i forbindelse med DAMP.

Kh Stine

Krummer tæer! Stinse24
Mike, nok er du både utrolig velfomuleret og god til at stave, men for fanden hvor er du langt ude! Hvorfor er det helt præcist at du mener at du har ret til at bestemme hvem der må deltage i debatten? Sol-debatter er for alle, men der burde måske være regler for hvor latterlig man må være, og så ville du Mike, helt klart være smidt langt væk fra SOL.
Jeg krummer tæer ved folk som dig. Du er så bedrevidende og arrogant! Hvorfor føler du dig bedre end alle andre?

Mvh Stine

Min begrundelse er blot kort formuleret Mike
Jeg begrunder mit svar med hendes alder.

Rystet over dig Mike
Ved nærmere gennemlæsning af dit debatoplæg bliver jeg mere og mere rystet. Det er da klart, at din stedmor reagerer voldsomt, når du generer de andre børn i familien. Det hele handler om, at du skal tage dig sammen. Det er dig, der er noget galt med, ikke din stedmor!!!

Tudefjæs Mike
Tudefjæs fristes jeg til at skrive.

Mike er åndsvag weah
Helt ærligt mike? Du er sgu for åndsvag at høre på. Kompetente folk som dig? Magen til vrøvl skal man lede efter længe. Er det noget du selv har udråbt dig til? Kom ud af din lille osteklokke og lad vær med at køre på en pige på 16 som ikke er voksen endnu. Find nogen på din egen størrelse at lege med. Men det bliver jo svært ikke? For så små folk findes jo ikke i flæng *GG*

Jeg forstår... Mig....
Hej...!
Jeg er en pige på 15 år.
Jeg forstår dig udemærket!! Min far har været gift med hans nuværende kone(min papmor) i nu 7-8 år, og mig og min søster på 18 år kan ikke fordrage hende. Min søster besøger dem aldrig mere, fordi hun ikke kan fordrage hende. Jeg har heller ikke lyst til at komme der mere, men det er svært, da de har fået et barn sammen, som vi begge elsker meget højt! Vi kan aldrig snakke med vores far alene uden hun skal komme og blande sig, og høre hvad vi snakker om! Og det er som om hun vil prøve at være bedre end mig og min søster i VORES familie. Nu tænker i sikkert at det er mig der er noget galt med, og at jeg bare er lidt jaloux, og at det er meget normalt!! Og JA jeg er jaloux, men det er ikke problemet!! Det er nemlig hende der er jaloux på mig og min søster, hun burde vide at VI var der først og ikke bare forsvinder(selvom hun sikkert ville ønske det)!! Jeg tror godt at min far kan se det, men han ved ikke rigtig hvad han skal gøre, tror jeg...Men det er efterhånden blevet sådan, at jeg ikke kender min far som "far" og han kender snart ikke mig mere. Og det er fordi HUN prøver at komme imellem os. Jeg har prøvet at snakke med min mor om det, men hun kan jo selvfølgelig ikke gøre noget...!! Syns bare lige jeg ville fortælle det...

Forstår ikke... Mig...
Jeg forstår ikke du siger det...
Det giver da ikke en stedmoder lov til at slå et barn, som ikke engang er hendes eget!! Hvis der er noget galt, kan hun da sige det til den rigtige fader og be' ham om at gøre noget!! Og hvorfor tror du hun har skrevet herind?? -Det er nok fordi hun ikke har det godt med det, og fordi det har såret hende...men du har selvfølgelig ret til at sige hvad du mener, det har alle jo!! Og det er også Okay!!
Men jeg siger også bare min mening, da jeg ved hvad hun snakker om....

Yearh Right!! Mig...
Mike! -Jeg er helt sikker på, at du er rigtig god til at tage ansvar for alle dine handlinger...Yearh Right!! Jeg tror du har fået et MEGET forkert indtryk af, hvordan livet og mennesker egentlig fungerer...Jeg synes ikke du skal sidde og udtale dig om ting som dette, da du sikkert ikke ved en skid om det...så vent til der kommer et emne som du ved noget om(selvom jeg har svært ved at tro det sker) Men held og lykke fremover...Du får brug for det...!

Opbakning til papfar. MissYou
Det er svært at få tanker, følelser og kærlighed ned på skrift,- men jeg forstår til fulde papfars skrevne ord.
Jeg kan kun støtte ham. Stedforældre er pr. definition aldrig den forælder, man fik ved fødslen, og derfor kan et barn være yderst kritisk. Jeg er selv i et forhold, hvor jeg for 5 år siden blev modtaget dejlig positivt af en 15-årig søn, der ligesom pigen med den onde stedmor har sine problemer at slås med. De 5 år siden det positive møde har kørt op og ned, men på intet tidspunkt har vores knægt ydet noget for familiens sammenhold. Det er let altid at skyde skylden på andre, men husk at når vi peger på andre, vender der altid en finger mod en selv. Samtale og forståelse redder mange familier.

Du har et problem... Anonym
Mike! -Jeg tror du har et seriøst problem...du er bare ikke klar over det...
Så lad vær' med at udtale dig om andres problemer, når du kun kan gøre det værre...Du tror nok at det du sidder og lukker ud er "fedt" Men så tror jeg du skal tro om igen.....kom videre i livet...

Berettiger ikke til vold AB_
At man har en afart af damp berettiger ikke nogen til at udøve vold eller opføre sig decideret barnligt eller tåbeligt.
Og jeg mener, at sport kunne hjælpe med at få kontrol over kroppen.

Pågældendes situation drejer sig ikke om jalousi! Mike
Forstå det nu.

Forstå hvad? Anonym
Jeg tror det er dig der har forstået det forkert!!
Og hvis du nu læser det og FORSTÅR det kunne det være du fik den rigtige opfattelse af det, men det kan åbentbart ikke lade sig gøre...

Hvad sker der?? Anonym
Mike, Du er SÅ dum, at høre på...
Ved du overhovedet hvad det er du sidder og udtaler dig om?? Du ser ned på alle mennesker, Det er DEM der er noget galt med og du er bare perfekt!! er det sådan det er?? Jeg forstår ikke, at man kan være sådan...

Jeg er enig!! Anonym
Jeg er fuldstændig enig med dig!!
Magen til folk skal man fandeme lede længe efter..

forståeligt stine
jeg kan godt nok godt forstå hvis hun ikke vil blande sig, efter den måde hun bliver svinet i nogle af indlæggende Hun er kun 16 og det er en meget sårbar alder. Det lyder heller ikke til at hun har det alletiders i forvejen, så det er altså ikke sjovt at få smidt noget af det der står herinde i hovedet...

Tag en tudekiks - og tør øjnene! Anonym
Tak da en fucking tudekiks og tør øjnene! Helt ærligt hvis du lader dig provokere og går amok er du da et problembarn! Jeg holdet med din stedmor :)

Din far må på banen! Sukkermus
Hej søde ven - jeg forstår til fulde dit problem. Jeg har selv et autistisk barn, og ved, at det kan være utroligt svært for mennesker, der ikke kender til og ikke forstår hvad det indebærer, at give den plads, det kræver.
Jeg synes du skal få din far til at fortælle sin nye kone, hvordan dit syndrom kommer til udtryk i din adfærd. Og vis ham gerne dette indlæg, for ærlig talt, hvis hans nye kone ikke kan eller vil forstå, at hun gifter sig med en mand, der har en datter, der kræver de særlige hensyn dit syndrom kræver af sine omgivelser (både voksne og andre børn), og at du faktisk ikke har magt over det selv, så er hun måske alligevel ikke det bedste match alligevel??? Det du beskriver, er i hvert fald uacceptabelt, uanset om du har DAMP eller ej.
Min erfaring er dog, at de allerfleste mennesker kan og vil tage hensyn, når bare de forstår, hvad de skal gøre for at få tingene til at lykkes.
Så fortvivl ikke - held og lykke.

- hun må ikke slå! vintergæk
Hej kære du,

- uanset hvordan og hvad, så må din stedmor ikke slå dig. - hun kan flytte dig, eller sit barn - men hun må IKKE slå/ nive osv. dig - det er vold.
Og vold er ulovligt. Det er forbudt at udøve vold mod børn.

- også selv om du var hidsig, må hun ikke slå dig osv. - hun er den voksne, og SKAL vide bedre.

Synes det var et godt råd med at ringe til børnetlf. og få rigtig god rådgivning derfra.

knus

Kære Missmanilla Pap-far
Kære Missmanilla

Først tak for dit indlæg - kan godt se at mit tidligere indlæg kunne misforståes lidt !

Jeg er helt enig i at det altid er den voksne der har ansvaret - det kan vi slet ikke være uenige om !!
som jeg skrev kan mit tilfælde ikke sammenlignes med hende der startede indlægget fordi min datter kun er 8 år og derfor ikke kan tillægges noget stort ansvar for de ting hun gør forkert

det jeg skrev - eller ihvertfald prøvede på at fortælle (måske lykkedes det ikke særlig godt *s*) - er bare, at man også lige skal prøve at se sagen fra stedmoderens side.

i dette tilfælde er pigen jo 16 år og jeg mener derfor godt man kan forlange at hun tar et medansvar og også kigger på sig selv og siger: hvad kan det være at jeg gør forkert ?? sygdom eller ej må man kunne forlange dette af en pige på 16 år... Jeg er næsten 100 % sikker på at den samme pige i mange andre tilfælde "forlanger" at blive behandlet som en voksen som er stor nok til at passe på sig selv og derfor mener det er hendes "menneskeret" at få lov at lave diverse ting med veninderne osv.

Derfor mener jeg stadig at man som 16 årig er stor nok til selv at ha et vist ansvar og derfor skal prøve at overveje om man selv gør noget forkert (jeg skal dog samtidig lige sige at selv om jeg kan se at jeg er enig med Mike i dette synspunkt, så tager jeg kraftigt afstand fra hans øvrige (intetsigende) indlæg !!!)

hilsen
papfar

Du har lidt ret.. beritom
Noget af det du påstår er givet vis ganske korrekt.
Det helt absurde er dine betragtninger af folks evner til korrekt retskrivning.
En computer staver bedre og skriver mere flydende end du gør.
Den er desværre dum som en dør, men i guder hvor kan den stave...vi kan så udlede at du også kan stave, men du er også dum som en dør.
Virkelig intelligens, det er evnen til gøre ting som andre ikke gør, som feks. at kunne beskæftige sig selv en hel dag uden at andre skal fortælle dig hvad du skal.

Til Jer allesammen Mike
Jeg synes, I er en flok tåber, der ikke har forstået essensen af pågældendes problem. I nægter at indse fakta, nemlig, at pågældende virker som en rigtig møgunge - en møgunge, som gør hverdagen til et levende helvede for sin stedmor. I stedet for at skrive til hende, at jeg har ondt af hende, vælger jeg en mere jordnær metode, simpelthen at bede hende om at tage sig sammen. Hun skal ud over sin snæversynethed, som volder hende familiære problemer. Hun skal ud over sin aggressivitet og destruktive opførsel. Jeg har ondt af stedmoren. Kys Mike

Sådan mand!!! Mike
Enig med dig

Gentagelse for at understrege min mening Mike
Tag dig sammen, pige!!! Du er 16 år og må naturligvis opføre dig som et voksent menneske. Det er pinligt, at din stedmor overhovedet skal give "dig skylden for noget" - der burde ikke være noget at brokke sig over fra hendes side. Hvis du blot kunne opføre dig ordentligt, ville du have et dejligt liv. Tag dig sammen!!!

Til Stine Stedsønnen
Mener kun at have set én komme med negative svar...
Behøver vel ikke skrive hvem det er.
Men han kan stave

Tilbage til roden Anonym
Du kender vist ikke til opmærksomhedsforstyrrelser hos børn og unge - også kaldet ADHD.
Det er NORMALT at have svært ved at styre sit temperament og gå amok.
Hun er faktisk kommet rigtig langt med at erkende at hun går amok.
Sælder du også epelepsibørn når de får et epeleptisk anfald ?
Hilsen fra en adhd-mor som er på de handikappedes side - også dem med usynlige handikap !!

Skælder du også en epeleptiker ud ??? Anonym
Hvis din datter havde et epeleptisk anfald, ville du så skælde hende ud ???
Børn og unge med opmærksomhedsproblemer går NORMALT amok, og kan ikke bruge skæld ud tl en dyt.
Tag og læs lidt om ADHD inden du skriver mere her.
Hilsen en mor som tænker med hjertet.

for en gangs skyld enig tazzia
For engangs skyld er jeg enig med dig soulmate...

person hetz tazzia
nu gør du det person hetz igen!!!

Hør nu lige her Mike
Jeg ved udmærket godt, hvad ADHD er. Der er tale om forstyrrelser af funktionen i bestemte områder i hjernen. Specielt to områder er påvirket, dels et område i bunden af hjernen, hvorfra vågenhed reguleres (formatio reticularis), dels konstateret i hjernens pandelapper (frontallapperne), som styrer hjernen og regulerer impulser. Ikke desto mindre mener jeg, at pigen i en alder af 16 år må have lært at beherske sig, således at hun ikke er til gene for øvrigheden, i dette tilfælde stedmoderen. Ellers vil pigen forblive en afviger, som ikke formår at begå sig i sociale sammenhænge.

Din overskrift har du ret i..... lahrmer
Men så går den heller ikke længere!
Pågældendes situation drejer sig ikke om jalousi, men om noget helt andet! Nemlig DAMP... pågældende har ikke altid selvkontrol over sine reaktioner, og hun kan heller ikke arbejde sig ud af sit problem med DAMP...
Pågældende har lige så meget ret til kærlighed som du har ret til at komme med dine, til tider, fuldstændig komplet hul-i-hovedet-holdninger! Og stedmoderen burde være mere åben omkring pågældendes DAMP, hun bør forstå, at det er meget svært, når man ikke kan styre sine reaktioner. Du har ret i, at man ikke skal være uartig, men du har vist overset den linie, hvor pågældende beskriver, at hun har DAMP...ja! enhver anden 16-årig pige burde bevare kontrollen, når de irriterende småsøskende provokerer! MEN pigen her kan ikke bevare kontrollen p.g.a. sin gren til DAMP!
Stedmoderen SKAL også elske sin kommende nye mands børn, inden der indgåes ægteskab mellem disse to!

lige en tilføjelse! lahrmer
Dette var min holdning til situationen...og den har jeg ret til at ha'...andre har selvfølgelig lov til at ha' deres meninger om mit indlæg...men nu har jeg fået min holdning på banen!

Ikke person hetz beritom
Nej Little D.
Jeg bruger bare mikes selvmodsigende logik imod ham selv.
Men du mener måske også at personer som ikke kan stave, de er dumme.....?

Til gengæld... lahrmer
gør han det meget grundigt!!!

øhhh nej tazzia
Øhhh nej...for så ville jeg sige at jeg selv var dum... og at dethalve af mine venner er dumme fordi de er ordblinde...

skal så lige siges at jeg kun har læst dit og ham du snakkede om's indlæg...og syns bare at det var pænt grimt sagt...

okay hmm
Så er min guldfisk meget intelligent

Regnorme beritom
er meget mere nyttige end dine "kloge" indlæg.

ond Kedelig mand
Selvfølgelig er hun ond, hun er kvinde og kvinder er pr. definition onde.

Du er selv på vej til at blive kvinde, når du bliver det, bliver du også ond, og så kan du sagtens klare hende, så op med humøret, du kan se frem til nogle herlige kvindeslagsmål.....

Du skulle .... Anonym
... skamme dig !!!

Ring efter hjælp ... Anonym
... enten hos politiet, de sociale myndigheder eller børnetelefonen.

Hun må ikke slå dig !!!! Det er ulovligt - og hvis din far ikke gør noget for at forhindre episoderne,- så er han ligeså skyldig !!!!

Skynd dig at få hjælp .........inden det går helt galt for dig .....

Hej "mor" lobj
Hej mor til en adhd dreng,

jeg er meget glad for din opbakning, det er ikke alle, som holder med sådan én som mig, derfor jeg er også vant til nederlag, og de ting som nogen herinde har skrevet herinde er nederlag for mig.

Hilsen Louise

Hej Wik lobj
Hej Wik,

jeg har været hele systemet igennem, men de har ikke kunne hjælpe mig, da de mener at jeg er et problem som ikke er til at løse.

Min mor er her også i spillet, men hun har jo ingen ret til at blande sig i min fars og hans kones forhold.

Tak for hjælpen

Hilsen Louise

Hej Fillefut lobj
Jeg kan ikke rigtig lære at styre mine anfald, for jeg er ikke selv klar over det.
De kommer nemlig når man mindst venter det.

Og med hensyn til mig far, så er han bare en umulighed... Kærligheden gør jo én blind...

Med venlig hilsen Louise

Hej lobj
jeg skammer mig heller ikke, jeg er mere stolt af min person.
Børnetelefonen har jeg snakket med, men de kan ikke hjælpe siger de...

hej Mathilde lobj
Hej Mathilde,

jeg er glad for din opbakning. Jeg ´føler ligesom ikke rigtig jeg orker mere.
Jeg er sgu træt af at være problembarnet i vores familie....

Hilsen Louise

Hej Mor til en ADHD dreng lobj
Jeg kan se mig selv i den dreng du har, for mine måde at være på er præsis den samme.
Jeg har efterhånden opgivet at få hjælp, for jeg blir altid tabt på gulvet.
Det er rigtig hårdt at være et barn med ADHD, jeg kender det jo selv.
Men mange tak for opbakningen.

Hilsen Louise

Voksen nok? lobj
Jeg tror ikke jeg er voksen nok.
Hvis du kender til DAMP-børn og børn med DAMP-ligendene symptomer, så ved du også at de er en del bagude i deres psykiske udvikling.

Som sagt! lobj
DAMP-børn er længere bagude i forhold til deres jævnaldrende psykisk.

HVad ved du om det? lobj
jeg må desværre skuffe dig med at jeg spille håndbold på en håndbold skole, hvor man træner hver dag.
Jeg har bare en evig energi

Selvfølgelig lobj
JEg har desværre været bortrejst et stykke tid, så nu er jeg ved at smale op på det hele....

0pgiv ikke wik
Nej, det har din mor ikke, men hun har pligt til, og det har du krav på at forvente af hende, at hun tager sig af og hører på dine problemer. Men hvis hun nu ikke gør det, det kan der være mange årsager til, som ikke er det vi prøver at løse nu, så må du bevare troen på, at der er nogen, der er i stand til at hjælpe dig. Muligvis vil du få at vide, at du selv må rette på noget i din adfærd, men jeg synes, at jeg kan høre på dig, at du bare så gerne vil have den kærlighed, som du føler din far og mor ikke har evnet at give dig.
Det udtryk med, at det hele bare er noget lort, er jo nemt, men prøv at konkretisere over for de mennesker, som SKAL høre på dig, f.eks. skolepsykolog, hvad det er der går galt. Det er en lang vej, men jeg tror, at du er parat til at forsøge. Måske kan det ende med , at du kommer til at bo hos en plejefamilie, men jeg tror det er bedre end det, du er ude i nu. Og så tror jeg du skal endnu en gang kontakte børnetelefonen, de er der for det samme.
Din læge har du forsøgt, gør det igen og lad være med at lade dig nøjes med svar som "det går nok", men spørg ham direkte, hvor du kan henvende dig, kort sagt en konkret oplysning til at komme videre der fra.
Undskyld jeg har været for længe om at svare.
Kærlig hilsen wik

og Soulmate viser psykopatens karakter kvinde
han viser i sine reaktioner en klar adfærd karakteristik for psykopater

Svinger lige fra det sentimentale, og fremstiller sig selv som noget så følsom.

Iskold og upåvirkelig for indføling med andre.

Rå og nedgørende for dem der "sætter skovlen" under ham. Enten er man med ham eller også er man et 0, eller også skal man tværes ud.

Forstår at lefle, snakke efter munden de rette steder, virke begavet, endog virke "sympatisk". Socialt tillærte færdigheder uden bund i den ægte medfølelse og respekt for andre.

Meget selvgod, selvtilfreds, selvforherligende, selvretfærdig og ... "alvidende".
Og rigtig god til at få andre til at synes "synd" om ham, eller få andre til at "forstå" ham. Manipulerende.

Og "selvfølsom", nærtagende, kan blive noget så sårede hvis andre er "uretfærdige".

Elsker at sole sig i andres opmærksomhed (den eneste måde han kan mærke på at han er til).

Men "Verden er hans"
Vi andre er bare "objekter" som han kan dømme, fordømme, give "sympati" osv. Alt efter hans lune. Aldrig efter vedkommendes behov.

Alt sammen dybt karakteristiske træk for det der kaldes en pskopat. (som i øvrigt ofter er fagligt meget dygtige og intelligente. De ejer bare ikke indfølingsevne og respekt for andre.)

PS det mest irriterende for en psykopat er at blive afsløret, at blive ignoreret eller at blive grinet ud.

Hey Maria
Hej du, jeg har læst dit indlæg, og nogle af de latterlige kommantarer folk har svaret dertil. Jeg er 18 år og i gang at få undersøgt om jeg har ADHD og det er bestemt ikke rart at blive erklæret damp! men min læge mener det er grunden til at jeg altid er blevet kaldt et problembarn! Folk forstår ikke hvor svært det at have det som du og jeg nu en gang har det, men at skrive at du er et problembarn og egentlig indikere at du er barnlig er total latterligt! ´Du har det sikkert skide svært og det forstår jeg fuldstændig. Ja, man overreagere når man er "os", men det er hovedsageligt fordi man ikke ved hvad man ellers skal! Jeg synes du skal prøve at se om du kan finde et andet sted at bo måske - det er meget svært for folk der ikke vil forsøge at forstå ens svaghed at være omkring en, og de kan (til tider af uvidenhed) optræde ondt... Eller sådan føles det i hvert fald. Jeg håber det går dig bedre! Mvh Maria

og.... Anonym
Hvis du skulle ha lyst kan du bare skrive til mig på mail. Mvh Maria

Det var dog utroligt!!! Life Reversed
Men du ved tydeligvis ikke hvad DAMP går ud på, vel??? tyg på det, det skulle ikke være så svært at slå op i et leksikon. Ellers ville du nok ikke komme med den udtalese.