morgenmad og frokost

morgenmad og frokost ...
hej hej
håber du kan hjælpe mig.. jeg vil gerne tabe mig og jeg ved at jeg derfor skal skære ned på kalorier... hvor mange af dem må jeg få i løbet af en dag?? jeg vejer 80 kg og er 170 høj og vil derfor rigtig gerne tabe mig... hvordan beregner man hvor mange kalorier der er i et måltid?? og tæller drikkevare med?
derudover kunne jeg godt bruge lidt hjælp til hvad jeg skal spise til morgenmad og frokost... jeg arbejder på et lager og derfor skal det helst mætte en del... jeg er ret god til at spise frugt kl 9 (3 mandariner) og mange gulerødder kl ca 14. jeg har bare et problem med morgenmaden ( kl 5.30) og igen min frokost kl 12. kan du hjælpe mig med det?
jeg ved at aftensmaden skal helst bestå af mager kød, grønsager og lidt ris,pasta eller kartofler.... må man spise ubegrænsede mængder grønsager?
håber du vil hjælpe
hilsen sine

Du lyder meget fornuftig anonym
Du ved godt hvad du skal spise, det har du lige selv skrevet.
Spar på: Fedt,kulhydrater,kalorier og sukker.

Dyrk fitness.

Du må ikke røre slik og junkfood

Morgenmad: havregryn med lidt nødder og rosiner med minimælk over + 1 kop kaffe/te.

Frokost: Rejer med hytteost eller græsk jogurt, annanas og stangselleri eller gulerødder
put bare lidt nødder i + 1 skive groft rugbrød

Husk motion ta kæresten med, elsk lidt oftere, så blir i også gladere.
Inden længe vejer du 70, held og lykke seje tøz[:)]

tak for dit svar ...
men rejer, hytteost osv er lidt svært at spise når man har det med som madpakke og sådan en pause på et lager er ikke just noget af det længste... har du evt andre forslag??
venlig hilsen sine

Vægttab vital-life
Hej Sine

Jeg har aldrig beskæftiget mig med at regne kalorieindtag og forbrug ud hos mine klienter da jeg synes det besværliggør hverdagen unødigt - også når det handler om vægttab.
Iform har en fin artikel om emnet hvis du bestemmer dig for at det er den måde du vil tabe dig på. Drikkevarer tæller med.
http://www.iform.dk/Crosslink.jsp?d=435&a=3328

Når det drejer sig om mad fokuserer jeg på fordelingen af de forskellige fødevarer. Hvor meget de hver især fylder på tallerkenen - og så selvfølgelig tallerkenens størrelse [:)]. Jeg synes det er meget nemmere at bruge i hverdagen, og man kan bruge det både hjemme, i byen og på restaurent.
Der hvor jeg ser på kalorieindholdet er når det drejer sig om drikkevarer. Drikkevarer kan indeholde enorme mængder sukker f.eks drikkeyoghurt, icetea og selvfølgelig sodavand. Desuden får man mange kalorier gennem en kaffe latte eller alkohol. Så gem de til de festlige lejligheder og drik vand med f.eks ingefær, citron eller agurkeskiver og the.

Her er min guide til vægttab

Få et stabilt blodsukker som giver en stabil energi og mindsker risikoen for at falde for chokoladen.
Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider. Du skal passe på ikke at snacke hele dagen - heller ikke gulerødder. Maven skal have pauser til at fordøje så hold dig til de 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider.

Spis min. 600 g. grønt/frugt om dagen dvs max 3 stk frugt dagligt resten grønt.
Spis groft dvs mange fibre
Det er svært at spise sig tyk i grøntsager, men hvis man er vant til at spise store mængder mad skal maven og psyken vænne sig til at spise mindre så i den forbindelse skal man også tænke over ikke at overspise af grøntsagerne.

Sådan skal din tallerken se ud til frokost og aften (også gerne morgen)
50 % grøntsager (gerne de grove, broccoli, kål, gulerødder som har mange mættende fibre)
25% Protein; fisk, mager kød, kikærter (humus), bønner
25% Stivelse; Rugbrød, kartofler, brune ris, grov pasta, linser

Få det gode fedt
Hvis vi ikke får fedt nok vil kroppen sende signal til vores sultcenter om at vi er sultne, en skidt mekanisme når vi gerne vil tabe os så husk det gode fedt fra nødder, mandler, kerner, avokado og koldpressede olier f.eks til dressing. En lille håndfuld nødder, mandler eller kerner fordelt over dagen vil altså ikke resultere i flere kilo på sidebenene. Spis dem evt sammen med et stykke frugt som et mellemmåltid.

Motion
HVER DAG
30 min dagligt med høj intensitet dvs. du skal være forpustet i 30 min. eller 3 x 1 time om ugen. Hvis du vælger de 3 gange så sørg for at du er også er aktiv de andre dage men måske bare ved moderat intensitet f.eks en rask gåtur eller cykelturen på arbejde.

Forslag til morgenmad
Det være havregryn eller grød med mandler/nødder på eller 1/2 - 1 spsk olie f.eks tidselolie. derudover synes jeg du skal komme lidt frugt på det kan være æble, pære eller nogle bær. Du kan købe frosne bær og lige tø dem op ved at hælde lidt kogt vand over.

Forslag til frokost
Det nemmeste er at lave ekstra grøntsager til din aftensmad så du har en rest til frokosten dagen efter. Bland dem sammen med lidt frisk salat og en rest kylling eller fisk så har du en skøn og mættende salat.Hvis du ikke har en rest kylling osv kan du tage noget tun, røget laks eller lign. Husk også det gode fedt f.eks i form af en olie dressing eller avokado, pinjekerner, græskarkerner osv.

Held og lykke [:)]

Mange hilsner
Malene