Når fagforeningen ikke hjælper ???

Når fagforeningen ikke hjælper ??? i klemme i systemet
Hvad gør man når man er så uheldig at komme til skade i sin fritid - der får så alvorlige konsekvenser,at man bliver tilkendt førtidspension - dog først efter et meget langt sygeforløb med bla fejl-diagnose,ufattelig mange hospitalsundersøgelser,indlæggelser,før læger/reumatologer finder ud af at det er en diskusprolaps med nerver i klemme,herefter flere genoptræningsforløb der ikke kan give mig førligheden tilbage,som følge af det lange sygeforløb,depression - psykiatrisk behandling,kronisk migræne pga medicin,og samtidig kamp med frygtelig sagsbehandler/kommune.. :-(

Jeg har haft kontakt med Fagforeningen "FOA" under mit lange sygeforløb - da det har tæret hårdt på mig,også økonomisk - og ingen hjælp kunne få i kommunen!Hjælpekassen i FOA har så hjulpet mig med mit kontingent. Jeg står så bare totalt undrende om hvorfor FOA IKKE har oplyst mig om at jeg som medlem af fagforeningen kunne søge erstatning i Pensam,da uheldet skete i min fritid. Da jeg via andre blev gjort opmærksom på at kunne søge erstatning i Pensam - bliver jeg afvist med begrundelsen at min sag er forældet,da ulykken/uheldet skete tilbage i slutningen af 2005.
Jeg mener det er forkert at afvise mig med den begrundelse,da jeg har været kastebold i systemet,og min diagnose først bliver konstateret senere i mit sygeforløb,som så ender med tilkendelse af førtidspension,handicapbolig...

Hvad gør jeg nu ???

Du får fat i en advokat dulkis
- der er ikke engang gået 5 år, kan man så indledningsvis bemærke, men ellers kan du ikke søge erstatning for noget du ikke kender navnet på (diagnosen) så den afvisning er vist ud fra devisen "går den så går den" - og ja, det er meget dårligt af FOA.

- Det gavner ikke dig meget nu, men i fald andre raske skulle læse det her indlæg - så sæt Jer da for f.... ind i hvordan Jeres forsikringsregler er skruet sammen - INDEN ulykkerne ramler ned over Jer.

- Pensam skulle for den sags skyld også have informeret noget bedre og det er de endda selv klar over - det er da en begyndelse.

https://www.pensam.dk/OmPenSam/Presse/Nyheder/2008/Pages/Pensionsdirekt%C3%B8rViErIkkeDygtigeNok.aspx


- men som sagt du skal have fat i en advokat og helst en men speciale i erstatningssager. Se efter på de større kontorer, hvor der sidder mange med hver deres speciale og nogle gange et par stykker med det samme. Synagien i sådan et foretagende kommer kunderne tilgode.

- På dem og held og lykke med det.

Tak :-) i klemme i systemet
Nej det kan man ikke.
Jeg vil godt lige fortælle,at jeg ikke har en privatforsikring selv - Men at jeg som medlem af FOA - engang i tidernes morgen har skrevet under på forsikringsaftalen med Pensam og ikke skænket det en tanke siden...og der er jo stor forskel på at have privatforsikring,og så den forsikring man har som medlem af FOA.

Grundet min psykiske tilstand,udover det fysiske har jeg slet ikke kunnet overskue andet end blot at tage 1 dag ad gangen.
Men nu hvor jeg er blevet tilkendt førtidspension har jeg fået lidt mere overskud til at se på min egen situation/hele forløbet.

Det burde være en ren rutinesag for FOA at oplyse sygemeldte medlemmer om,at hvis man er kommet til skade i fritiden,så kan man søge erstatning i Pensam,alt efter skadens omfang.

Hvis jeg får fat på en Advokat - vil det så ikke koste mig en formue ???

Du kan selv søge PenSam Felix
Hvis du har en pensionsforsikring i PenSam, skal du blot søge at få den udbetalt nu, du kan vælge at få den fra den dag dit uheld opstod. Du kan få med tilbagevirkende kraft i op til 5 år.

Førtidspensionen tildeles i dag kun med 100 % uarbejdsdygtighed, hvilket gør, at den udløser erstatningen med supplement af den private pension til udbetaling.

Du vil således få begge pensioner udbetalt hver måned.

Det har jeg ikke i klemme i systemet
- som jeg har skrevet,har jeg ikke privatforsikring i Pensam.
Men jeg er forsikret i Pensam som medlem af FOA,og jeg tror ikke jeg kan få nogen pension udbetalt derfra.Det var ihvertfald den besked jeg fik telefonisk.

Når man bliver tilkendt førtidspension bliver man skriftligt udmeldt af fagforeningen,og overgår til pensionistmedlem af FOA hvis man ønsker det,og man er så stadig dækket af samme forsikring.

Og ja - jeg er 100% uarbejdsdygtig - og det er et ufatteligt mareridt man skal igennem i system Danmark for at få tilkendt førtidspension...

Hvis du får en formue, kan det vel løbe rundt? dulkis
- selvfølgelig koster en advokat penge, men det skal være med henblik på en sag. Der her du to muligheder

1. fri proces med dine nuværende indtægtsforhold som baggrund
2. din indboforsikring indeholder retshjælp op til (formentlig) DKK 50.000

- der er dog grænser for, hvad den rådgivningstime og et skøn over hvor god din sag er, koster, så opsøg en advokat og aftal salæret inden mødet.

- Det handler ikke om, hvorvidt du her en privattegnet forsikring. Det er i den sammenhæng et fedt. I mange arbejdsmarkedspensioner, er der iøvrigt indbyttet en invaliderente - se lige efter den sidste du havde hos din arbejdsgiver ved samme lejlighed.

Det tvivler jeg sgu på at jeg får i klemme i systemet
Ja det er mit håb at jeg kan få fri proces. Jeg har ikke haft råd til indboforsikring grundet min situation.

Okay - jeg vil gå igang med at finde en Advokat,og så må vedk. hjælpe med at skaffe de nødvendige oplysninger.

Tusind tak for hjælpen :-)

PS. Jeg skal nok underrette om hvad der sker i sagen...og der kan jo sidde andre end mig i samme situation.