Når lægen ved bedst

Når lægen ved bedst merlin-c
Jeg modtog følgende fra Kræftens Bekæmpelse i dag.
Det er lidt skræmmende når en instutition som DR, tillader SÅ underlødig journalistik. Specielt for os der har sygdommen tæt inde på livet.Presseklip

DR manipulerer med sundheden
I sidste uge sendte DR dokumentaren 'Når læger ved bedst', lavet af Mette Frisk. Journalisten har ganske vist ikke begået en eneste fejl. Hun har bare undertrykt en masse informationer, som peger i en uvelkommen retning. Dertil kommer et stort antal fordrejninger. Endelig har hun brugt sit uomtvistelige talent for at fremprovokere fejl hos sine modstandere til at få det hele til at hænge sammen. Dykker man ned bag den såkaldte dokumentation, står det hurtigt klart, at journalisten ikke just er sandhedssøgen de.
(Dagens Medicin 03-10-08)

Jeg blev manipuleret af Danmarks Radio
INTERVIEW: I DR-dokumentaren 'Når lægen ved bedst', blev overlæge Jens Benn Sørensen hængt ud som skruppelløs læge, som kun ville give en ineffektiv medicin, Vinorelbine, til patienter med lungehindekræft. Overlæge Jens Benn Sørensen er ked af, at befolkningen står tilbage med det indtryk, at lægerne på onkologisk afdeling på Rigshospitalet fejlbehandler patienterne. »Det er manipulation af patienter såvel som befolkning,« siger han.
(Dagens Medicin 03-10-08)

DR droppede dansk ekspert
Da tilrettelæggerne bag udsendelsen satte overlæge Jens Benn Sørensen og Rigshospitalet under anklage for at bruge et ikke-godkendt kemomiddel i stedet for det godkendte lægemiddel Alimta, udelukkede de videomateriale, der kunne have givet en forklaring på, hvorfor Jens Benn Sørensen bruger midlet Vinorelbine i sin behandling af lungehindekræftpatienter på Rigshospitalet. Overlæge Jens Ersbøll fra Lægemiddelstyrelsen blev interviewet i flere omgange i foråret 2008 til programmet omkring lægemidlers godkende lse. Men journalisten bag programmet skrev til ham kort tid før deadline og meddelte, at hun ikke ville bruge materialet.
(Dagens Medicin 03-10-08)

Det har du da ret i dulkis
- men ville folk tage det til efterretning og holde op med at sige "Dét er rigtigt, jeg har selv set det i fjernsynet" så ville meget være vundet.

Det er nok mulig at vi sendjano
Lader os farve en del af alt det der kommer frem i TV, men det kan jo ikke være løgn det hele, når folk kommer ind i Tv, som her til morgen i Tv2, en kvinde bliver opgivet i Dk, så tager hun til Kina og bliver helbredt, og når hun så kommer hjem og presenter de danske læger for det, så siger det bare, det er flot, men ikke noget med at sige, hov, der er vist noget vi kan lære noget af, nej nej, vi er de klogeste i DK og vi skal ikke ringe ned til de andre og spørge til råds, det er her man kunne friste sig til at sige, det er her vi i den grad bliver farvet til ikke at tro en skid på jer LÆGER, og i er selv skyld i det. VH S

Det var faktisk ikke langt fra sandheden litl_big_chickn
Det var ikke skruppelløs manipulation. Jeg ved det da jeg har været med til møder med Bent og jeg har dokumentation på han ikke informerer de syge om mulighederne og iøvrigt manipulerer med dem (de syge). Han lyver omkring, hvornår han tilbyder det ene og det andet. Han lyver når han siger at folk er blevet tilbudt Alimta først. Han lyver når han siger at venoralbine kun bliver brugt til folk der har accepteret forsøgsmedicin. Han lyver når han siger at han kun bruger Venoralbine når folk ikke kan tåle Alimta længere. Han er en fed ulækker løgner.

!!!! sct.gertrud
Helt enig. Jeg har også set udsendelsen. Jeg så, hvor arrogant lægen fra rigshospitalet fejede journalisten af. Jeg hørte en udenlandsk læge sige, han ikke var klar over, det var så svært i danmark, at få den medicin, som bevisligt virkede. Jeg hørte en patient fortælle, han ikke havde fået noget at vide eller noget valg.
Jeg kan godt forstå lægen er ilde tilpas nu. Han skal ikke foretage forsøg uden videre og uden tilladelse fra patienten, men bruge den medicin, der virker.
Der er alt for mange penge indblandet. Jeg ved, at læger modtager kæmpegaver, for at bruge bestemte ting. Jeg ved det fra "kilden."