nogen der ved børn og økonomi

nogen der ved børn og økonomi taloan
Hej Alle.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig. Mig om min kæreste påtænker at få barn i den nærmeste fremtid, og så var det jeg ville hører om der var nogle der vidste hvor meget barselsdagpenge er, altså hvor meget man får udbetalt om måneden. Min kæreste er på su og jeg er snart uddannet, men vil være uden fast stilling, de næste par år. Andre der har erfaringer omkring barn og økonomi i ligende situationer?. På forhånd tak [;)]

Svar Anonym tøs
Jeg er på barselsdagpenge pt. og det beløb jeg får udbetalt er lige omkring 10.000 kr.
MEN hvis du skal være uden fast stilling i et par år, hvor får du så din indkomst fra? For det er meget muligt at du ikke vil være berettiget til barselsdagpenge, og derfor kun vil kunne modtage kontanthjælp hvilket vist nok ligger omkring 7-8000 kr udbetalt.

Din kæreste vil kunne søge om ekstra su-lån!

det er sådan. anonym
Om man har job eller ej, så har man altid ret til barselsdagpenge, barsel er obligatorisk, for alle.. ved ikke hvad taksten er før skat, men jeg fik 8600 udbetalt da jeg var på barsel..

hvis hun skal være uden arbejde et par år, ja så skal hun på kontanthjælp, men først når hendes barsel er slut, men så får hun forsørgertaksten, som ligger på 9000-9500 udbetalt, de ca 7000 udbetalt, er hvis hun kun har sig selv at forsørge..

Skal dog ikke gøre mig klog på, om taksterne er ens i alle kommuner, men sådan ligger de ihvertfald her hvor jeg bor, men jeg kan næppe tro, at der er den store forskel.

Hmm.. anonym
10.000 kr, det var da meget, det fik jeg ikke, da jeg var på barsel, kun 8600, er det fordi du har børn i forvejen, at beløbet ligger så "højt"??

du tager fejl sagsbehandler
du tager fejl ang. alle har ret til barselsdagpenge, Jeg sidder som sagsbehandler ved kommunen og udbetaler barselsdagpenge, pgl. her har ikke ret til barselsdagpenge fra kommunen, men har ret til at få kontanthjælp i perioden.

hejsa sagsbehandler
hej med dig

Jeg sidder som sagsbehandler ved kommune, og ud fra de oplysninger du giver, kan jeg fortælle dig at du ikke er berettiget til barselsdagpenge fra kommunen, men du har ret til kontanthjælp i stedet for. Hvis du kan dokumentere 13 ugers sammenhængende arbejde, med 120 timer i den 13 ugers perioder, vil dette give dig ret til barselsdagpenge. Ang. din kæreste har hun ret til noget der hedder dobbeltklip ved SU.

ønsker du yderligere svar på dit spørgsmål så skriv endelig igen.

mvh. Sagsbehandleren

okay anonym
Går da selvfølgelig ud fra, at du ved noget om det, når du er sagsbehandler[:)]
Men gik da bare stærkt ud fra, at det var ens for alle, jeg har en veninde, som var under uddannelse, som pågældende, da hun blev gravid, hun har da fået barselspenge fra kommunen, fra dag 1, det er da ihvertfald, hvad jeg ved fra hende.

har man fast arbejde i forvejen, så ved jeg godt, at de første 26 uger får man fuld løn fra dem, sådan var det ihvertfald da jeg var på barsel..

Hvordan kan det egentlig være, at man kommer på kontanthjælp, som nybagt arbejdsløs mor?
er det ikke et krav, at hvis man modtager kontanthjælp, så skal man også i aktivering, og det kan man vel ikke kræve, af en nybagt mor?

Meld dig i arbejdsløshedskasse Glorius
som dimmitent, så er du berettiget til nedsat understøttelse.

der er forskel sagsbehandler
hej igen

Når man er nybagt mor og på kontanthjælp, er man i stilstand i perioden hvor man er på barsel, derfor skal man ikke aktiveres. Ang. din veninde, kan det være, at hun har færdig uddannet med sin uddannelse, og har været medlem af en A-kasse, så kan hun få fra Kommunen efter dagpengereglerne fra første dag, der er særlige regler ang. nyuddannet folk, men det kræver at uddannelsen er færdig eller kan pgl. ikke få medmindre pgl. har haft en fritidsjob med timer nok,til at give dagpengeret.


håber at det var svar nok, lige en anden ting kontanthjælp er jo også fra kommunen, og det er jo ikke alle folk der er stolte af at være på kontanthjælp


mvh. sagsbehandleren

... Anonym tøs
Dette er mit første barn!
Har du ikke været på kontanthjælp i stedet for så?
Jeg får ihvertfald udbetalt lige omkring 10.000 kr. pr. måned, får den højeste takst, er normalt butiksansat.