Nu er lavementet taget til nåde igen

Nu er lavementet taget til nåde igen linnegade
Længe fik danskerne hønsemås i begge ender, når talen faldt på lavement. Heldigvis er det ved at vende. Marilyn Monroes og prinsesse Dianas flit-tige brug heraf har nok bidraget til større accept. http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=15&conference=208&posting=212590#212590 er et link, der viser et glimt af interessen. Der spørges bl.a. om det er farligt. Lad mig som lægmand bidrage med følgende:
Jeg har fået langt over 6.000 af slagsen uden at nogen af enderne har taget skade, me... mener je... jeg. Hvorfor? Dels fordi en forstoppelse repareres lettest på den måde, dels fordi for-nemmelsen bagefter af at være helt tom i Sønder-marken er ubeskrivelig skøn.
Lavement er ikke farligt, når visse forholdsreg-ler iagttages: Indfør aldrig spidsen eller sonden med magt. Den skal lirkes ind. Brug aldrig vædske med en temperatur højere end 38-39 grader. Allerede ved 44 grader kan der indtræde forbrænd-inger i tyktarmen, så brug et termometer. Kontrollér indhældningshastigheden, ikke for hurtigt (af samme grund er bruserslangen ikke en god idé). Folk med smerter i underlivet, hjerte- eller nyreproblemer, tarmbetændelse samt aids eller sklerose må ikke få hjemmelavede lavement-er. Heller ikke dem, der har kongenit megacolon (Hirschsprungs sygdom) må tages under behandling.
Alle kan klare at få 1 liter, næsten alle 2-3 liter og enkelte 4 liter, men så må man også regne med at få stritører. Det største lavement nemmest efter en indledende udrensning, som kan bestå af isotonisk saltvand (9 gr. salt pr. liter vand) eller en svag sæbeopløsning (sæbespåner eller brun sæbe, aldrig sulfo). Mest kendt er 1 liters lavementet med saltvand. Mange tror, det udtømmer grundigt, men det gør det ikke. I bedste fald tømmes endetarmen. I værste fald er staklen stadig fyldt op med afføring. 1 liter saltvand er ganske enkelt for lidt. Derimod sætter sæbevand gang i peristaltikken og tømmer bedst ud.
Selv plejer jeg at ligge på venstre side med bøjede ben, få indført en kort slangespids og få 1 liter sæbevand, som jeg så holder i mig en 5-6 minutters tid. Den indførte butt plug gør holdetiden lettere. Stillingen og indhældnings-metoden er optimal til sæbevandslavement.
I næste omgang ligger jeg foroverbøjet på knæ med panden i madrassen. Sådan er det nemmest at tage imod de 4 liter saltvand, jeg langsomt får for at skylle sæben ud. Butt plug'en sikrer mod grimme ulykker undervejs til toilettet. Men prøv dig frem.

Godt at nogen tør ! Gati78
Det er så rigtigt, at det kniber med åbenheden. Derfor er det godt med disse anonyme sider, hvor erfaringer kan komme til udtryk. Tak for det

Nøjjh gogo12
Ser man det