Ny dansk Europa rekord

Ny dansk Europa rekord claespedersen
Danske unge har re rekord i narkodødsfald i Europa.
Mere end hver tiende dødsfald blandt danskerne mellem 15 og 40 år kan relateres til narkotika. Det viser årsrapporten fra EU`s overvågningscentre for narkotika og Narkotikamisbrug EONN. Narkomisbrug er skyld i 13 % af unge danskers død, og det placerer Danmark på en klar førsteplads blandt de 28 europæisklande i undersøgelsen. Det er næsten 3 gange så højt som i Sverige som i Sverige, hvor godt 5 % af alle dødsfald i aldersgruppen er forårsaget af misbrug.

Gennemsnittet i Europa ligger på tre %. I 2004 hvor tallene er opgjort, døde 89 personer pr. en million danskere mellem 15 og 39 år af en overdosis. I alt døde 275 dansker i 2004 af narkomisbrug. Det svarer til en stigning på hele 240 % i forhold til 1990 hvor 115 dansker døde af narkotika.

Det må blandt politikerne medføre dybere refleksion over, om hvordan vi fremover skal forbygge at mennesker udvikler et misbrug , og den behandlings garanti og andre mål man sat op for, at forbygge misbrug blandt den danske befolkningen har vist sig være en fiasko og tros massiv oplysning på skoler og uddannelse institutioner, har det på ingen måde haft den store effekt med hensyn til forbygge misbrug.

Min løsning er en demokratisering af vores offentlige behandlings system, da det vil gøre det letter at evaluere og drage konsekvenser af videnskabelig viden og alt for meget behandling bygger på tro og import af amerikanske behandlings programmer, som man prøver implementere i det danske behandlings system. Og når vi i Danmark så let falder på halen over disse nye behandlings programmer så skyldes det psykologien og genetikken, har fået en alt for store rolle i behandlingen af mennesker i landet. Hvor sociologien spiller en meget større rolle i Sverige, og man derfor meget mere ser på at mennesker indgår endnu engang i et sammenspil med deres omgivelser, og man har et noget bedre uddannelse system, der er i stand til samle folk op og give dem kompetence givende undervisning de kan bruge i livet.

Det mangler vi i Danmark hvor det forholder sig sådant er du først uden for er det noget svære at blive respekteret igen i det danske samfund.

Mvh

officielle tal? LvK
Hvilken kilde har du de tal fra?