Ny eksamensstruktur

Ny eksamensstruktur Miriam
Læste lige et gammelt indlæg fra april, som jeg synes lød spændende. Desværre fik det ikke så mange svar pga stilstand på SOL åbenbart. Men jeg er også nysgerrig efter at vide, hvad folk mener om nedenstående:

Der er tale om at ændre eksamensstrukturen i Danmark og de forslag der kommer på bordet lyder ret fornuftige. Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at lægge eksaminerne ud over hele semesteret, så ikke det hele hober sig op ´ved jul og sommertid. I Sverige har man gode erfaringer med f.eks at læse et fag, tage eksamen i det fag, skifte til nyt fag, tage eksamen i det og så fremdeles. Man slapper så aldrig af under semesteret men det er vel heller ikke meningen. Tilgengæld skal man bruge mindre tid på at læse op til de fag, da man jo allerede har det hele friskt i hukommelsen.

Hvis det bliver for enfoldigt med kun en eksamen at bekymre sig om, kan man jo lave et overordnet emne med underopgaver der skal besvares/løses o.l

Det var lige nogle tanker jeg gjorde mig.

Hvad synes du om en ny eksamenstruktur og har du selv nogle forslag til en ændring eller er du godt tilfreds med som det er nu?

Tror ikke det bliver godt dulkis
det duer jo kun, hvis det virkelig har været et helvede - ikke? *SS*

Hmm annette
Jeg synes det er en därlig ide! Det er allerede indfört pä bla. köbenhavns universitet. Der har de perioder ad ca 2 mäneder og sä en eksamen. Hvad gör man hvis man er syg en uge? Sä mister man utroligt meget og det er närmest umuligt at läse op...Eller hvad hvis man bliver droppet af käresten, en i familien dör eller lignende? Sä er man ikke pä toppen og ender mäske med at dumpe sine eksaminer... Jeg er fint tilfreds med kun at have emsaminer 2 gange ärligt, for sä behöver jeg ikke yde mit bedste hele tiden. Jeg undgär at fä stress og kan nyde andre ting i livet ogsä :-)

(skriver pä tysk tastatur, sä bär over med mig...)

eksamen Joppe
Hej

Jeg har læst på Lunds Universitet og prøvet den form for eksamen. Den eneste fordel som jeg kan se, er at man kan skrape nogle få points sammen selv om man dropper ud.
Da det er eksamener hele tiden, så læser man konstant op til eksamen. Pensum er måske ikke så stort til hver eksamen, men dety ender alligevel med at man læser så meget som muligt. Stress, stress og stress. Jeg foretrækker at man har 2 måneder om året hvor det hele handler om eksamen, i stedet for et konstant eksamenspress hele året.