Odontofobi (tandlægeskræk)

Odontofobi (tandlægeskræk) donna-ep
Jeg lider af tandlægeskræk, da jeg desværre har haft en meget ubehagelig oplevelse hos min tidligere tandlæge. Jeg har angst for tandlægernes bedøvelse. Jeg har prøvet at blive bedøvet med lattergas en gang, og det syntes jeg føltes rigtig væmmeligt.
Jeg har oplevet at min tidligere tandlæge har holdt lattergassen til min næse, imod min vilje og stukket den bedøvende sprøjte i mit tandkød uden at sige det først, selvom vi aftalte at hun skulle sige til.

Jeg var til undersøgelse for et par måneder siden hos min nye tandlæge. De fortalte mig at jeg har 2 huller og jeg fik derfor en tid til at komme ind at få dem lavet, men jeg kom aldrig.
Jeg vil gerne have ordnet mine tænder inden jeg fylder 18, så nu må jeg snart se at få bestilt en tid.

Er der nogle af Jer der har det på samme måde eller måske endda er kommet over tandlægeskrækken? [:|]

der er peter-uartig
tandlæger der har specialiseret sig i tandlæge skræk

http://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/32961:Fredericia--Sovepiller-fjerner-tandlaege--skraek

og mange tandlæger kan godt være varsomme og gå forsigtigt til værks hvis man snakker med dem om det før behandlingen

Sovepiller donna-ep
Jeg tror desværre ikke at sovepiller ville hjælpe på bedøvelsen. Tror du det?

Hov donna-ep
Det er vist mig der forkert på den. Sovepiller de bedøver da vist også, men jeg er ikke sikker.

ja har jeg også slankepigen
det bedste ville være hvis du føler dig tryg ved din tandlæge ellers så skift og fortæl tandlægen at du har din skræk og hvorfor og hvordan de evt kan hjælpe dig med at gennemføre besøget. Den aftale har jeg med min fordi jeg jeg også har så stor skræk at jeg bliver helt dårlig af det og græder uden at ville det. Men min erfaring er at de fleste kan forstå det og gerne vil hjælpe med at gøre det til en bedre oplevelse.
Jeg vil aldrig glæde mig til at komme til tandlægen men jeg ved at min tandlæge vil gøre alt for det skal gøre mindst ondt som muligt og snakke med mig om det. Han kan se på mig når jeg trænger til en pause og jeg kan altid sige til.
Håber du kunne bruge det

Du har ret donna-ep
Da jeg skiftede til min nye tandlæge fortalte jeg dem også at jeg lider af tandlægeskræk. De sagde at de nok skulle give sig god tid til at snakke med mig, og berolige mig inden. Jeg synes bare det har været som om at de har skulle skynde sig, og at der ikke rigtig har været tid til at snakke [:/]

øv det er jeg ked af slankepigen
men kan være det var den ene gang? men ellers så skift tandlæge igen for du skal jo ha en du kan være tryg ved. Nu ved jeg ikke hvor du bor men hvis du bor i odense vil jeg anbefale min tandlæge.

Hypnose Longo
Prøv hypnose/hypnoterapi - det er effekttivt - du kan finde en på www.hypnose.dk

hej:) Suzan
[:$]Ja desværre... det var væmmeligt [:*(]

Råd mod tandlægeskræk Hr. Tand
Du bør være ærlig over for din nye tandlæge, så han kender årsagen til din tandlægeskræk. I så fald, ved han hvad han skal være opmærksom på, så du slapper mere af under behandlingen. Det kan din tandlæge kun, hvis han kender årsagen til din tandlægeskræk. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/tandlaegeskraek.htm findes der en masse teknikker, som du selv kan bruge for at slappe mere af. Tandlægeskræk er også noget mange tandlæger efterhånden ved, hvordan de skal håndtere. Min tandlæge spiller altid noget afslappende klassisk musik, hvilket helt klart afdæmper min tandlægeskræk væsentligt.