Offentlig amning OK?

Offentlig amning OK? kimsejr
Hvor og hvornår er det OK at amme sit barn i det offentlige rum? Bør folk ikke være lidt mere tolerante overfor, at der sommetider altså er behov for at give sit spædbarn mad her og nu.
Hvis det gøres lidt diskret kan det vel ikke støde nogen? - det er jo en helt naturlig ting...

Venligst

Kim Sejr

Amning SVKAT
Jeg sidder og tænker på at nogle herinde forleden brokkede sig over fyre som sidder i bar overkrop på en fortovsrestaurant eller lign. steder, for det var ikke passende.
Hvis ovenstående er upassende, så kan vel dårligt finde noget som er mere upassende end en nybagt mor med store hænge bryster sidde et offenligt sted og "vise" dem frem.
Det rører ikke mig, passer det mig ikke kan jeg jo bare kigge væk.....men der er jo altid mulighed for lige at "fjerne" sig et par meter. Så sulten er barnet vel heller ikke.

Naturlig med amning padborg1
Nu er det at amme sit barn nok noget af det mest naturlige der findes.
Selvfølgelig kan man - fra barnet giver sin sult til kende - nå at finde et stille sted at amme i. Mange ønsker imidlertid ikke at gøre det til noget specielt, og sidder stille og rolig hvor de nu er, og giver den lille den friske mad. Det kan sagtens lade sig gøre uden at "hængebrysterne" vipper op i hovedet på de omkringværende.
Jeg har dog også oplevet de piger/kvinder der syntes at alle skal delagtigøres i deres anming ( læs fremvisning af bare bryster), og her forsvinder det naturlige. Men at det ligefrem skulle være upassende kan jeg ikke se.

Det er helt O.K. Dansk Kaffir
Jeg har intet imod offentligt amning og har intet tilovers for de folk der mener at blive stødt over det.

Jeg bliver faktisk mere stødt over de folk der hyler og piver over et par bare patter end selve patterne og synes det må være forfærdeligt at være så hæmmet og snerpet som de mennesker åbenbart giver til udtryk de er.

Gad vist om der ikke er et selv-hjælps kursus som de kan gå på eller få psykolgbehandling for deres lidelse.

Gad vist om det skyldes en dårlig barndom eller grim misundelse eller måske bare et forskruet forhold til kroppen og andre menneskers ret til at gå klædt eller snarere afklædt som de vil.

Offentlig amning lotte48
Selvfølgelig kan du amme dit barn på offentlige steder. Det er der vel ingen, der kan tage anstød af. Men det er lige så naturligt at nogen kigger - nogen mere end andre. Og hvis du ikke kan lide det må du jo trække dig tilbage.

Det er bare iorden oldbaker
Det er der da ingen fornuftige mennesker, der kan have noget imod.

faktisk er det meget vigtigt at det at amme bliver opfattet som en helt naturlig ting.

Der er desværre mange børn der idag ikke bliver ammet længe nok.

Jeg hørte i radioen at der lige er blevet publiceret en undersøgelse, der viste at det er meget vigtigt for børns følesesmæssige udvikling, at de bliver ammet indtil eet års alderen

mange hilsener

the old baker

Jo:0) Stinse24
Ja, det er bestemt ikke alle der er lige tolerante mht amning i det offentlige rum. Jeg har selv en datter på 4 mdr, så jeg har for nylig været konfronteret med dette emne. (ammer ikke længere, men det er en anden sag)
Vil lige sige at mine bryster, bestemt ikke var hængebryster, de var derimod en flot struttende 75F *g*, men nu hænger de og er kedelige fordi jeg ikke ammer.
Jeg har altid forsøgt at skjule mit bryst så meget som muligt når jeg har ammet, fordi jeg ved at nogle bliver forlegne. Din slutkommentar med :Så sulten er barnet vel heller ikke. JO, de er vildt sultne, og så kan det ikke vente, desværre. Måtte selv amme i hjørnet af Illums cafteria, og der var da en dame der nær fik kaffen galt i halsen *g* Det er også ærgeligt hvis man ikke kan gå ud nogle steder så længe man ammer, for det kan godt være lidt kedeligt at gå hjemme.
Men dit indlæg viser jo heldgvis at du er dejlig tolerant. Flere af din slags TAK! *s*
Og med hensyn til bar overkrop, så er det fint for mig.

Knus og hav en dejlig dag.

Mvh Stine, mor til Nanna på 4 mdr.

Hmm... Stinse24
Mht hvor lang tid man bør amme, så anbefaler sundhedsstyrrelsen at man ammer til barnet er 6 mdr.
Har en datter på 4 mdr, og hun bliver desværre ikke ammet længere da min mælk pludselig stoppede. Og jeg er sikker på at man sagtens kan få et nært og følelsesmæssigt forhold til sit barn selvom man giver flaske. Man skal bare give sig ekstra tid til at nusse og hygge med det.

Mvh Stine

Naturligt... abc
Tjoh, der er ingen tvivl om at det er naturligt at amme, ligesom det er naturligt for os at spise, hvilket vi gerne gør offentligt. Men det er også naturligt at tisse, og det gør vi aldrig offentligt. Så bare fordi noget er naturligt er det ikke nødvendigvis OK at gøre det i det offentligt rum. Personligt har jeg ikke noget mod at kvinder ammer i et offentligt rum, så længe de er lidt diskrete, evt. trækker sig lidt væk eller vender ryggen til. Men prøv lige at veje situationen - der er forskel på at amme i mødregruppen og i kirken!

Ja, selvfølgelig er det ok. lodrodawa
Hej.
Ja, selvfølgelig er det ok at amme sit barn uanset hvor det er.

Der er da ingen ved sine fulde fem der vil have et totalt sterilt samfund hvor man kun ser mennesker med slips eller kjole og hele tiden gør det "rigtige".
Det ville blive et samfund som var ekstremt unuanceret og robotagtig.

Det er allerede ved at tage overhånd hvad vi må og ikke må og hvad der er acceptabelt i vort samfund.

Slap dog af og lad mangfoldigheden udfolde sig i den rigdom den har.

Håber virkelig ikke at du som kommende politiker synes det er uacceptabelt at en moder kan amme sit barn uanset hvor hun end befinder sig..?!?!?!?
Skal hun så aldrig kunne komme ud mens hun ammer sit barn...måske 2-3 år...???? Skal hun da være buret inde...???
Har du ingen realitetssans selv til at besvare det spørgsmål....!??!?....hmmm....skræmmende.!

De hjerteligste hilsner, Eyas.

Kvalmegrænsen.. maia
Nu må super-mødrene gerne hvæsse kløer - jeg bliver nok ikke populær:
For det første: Jeg har INTET i mod at kvinder ammer deres spædbørn offentligt. Det er smukt, nødvendigt og ganske naturligt. (Men igen, man behøver jo ikke at hælde begge bryster ud og placere sig midt i et lyskryds eller på en bardisk)

MEN: Jeg var ude at spise på en restaurant for nogle år siden, hvor en familie med en knægt på ca. 3-4 år løb rundt mellem bordene. Jeg mistede fuldstændigt appetitten, da han løb over til sin mor, trak blusen op på hende og gav sig til at sutte på hendes bryster. Hun ammede ham endnu, og han ku' både gå og tale....Jamen, i må undskylde, det er muligt at videnskaben påstår, at jo længere man ammer, jo sundere bliver barnet. Men her går min kvalmegrænse. Det var så ulækkert at se på, at jeg måtte gå fra min mad....

fri amning under hensyntagen vintergæk
hej - og herligt at amme!

Jeg har det sådan, at det at amme er ganske naturligt.
Og samtidig gør jeg det diskret, sidder altså ikke og hælder babserne i hovedet på andre - for det ku jo tænkes at nogle ikke bryder sig så meget om at se det.

Det går egl. ret nemt sådan.
Desuden har jeg lært mine børn, når de ikke længere var helt små, at i amningen bestemmer jeg ;o)
Dvs. hvor og hvorlænge og hvordan (ikke noget med at ta selv v. at hive min bluse op.)- kan selvfølgelig ikke bestemme hvornår de har lyst, men bestemmer om jeg finder det ok.

Enig Peter
Hej Maia

Jamen her kan jeg kun være enig med dig....

Peter