Ok at slå sine børn?

Ok at slå sine børn? Ravnemor
Er det ok at slå sine børn ind i mellem. Kender I ikke det, at man kan blive så rasende når de unger ikke hører efter, at man kommer til at tage lidt hårdt eller måske oveni købet kommer til at slå dem?

ahva? mortil2
Okay, hvis jeg skal svarer på din overskrift så er svaret NEJ! det er ikke okay at slå sine børn!! på ingen måde! at man tager fat i deres arm er en ting hvis de er helt umulige, men at begynde at slå så vil jeg nok sige man bør søge hjælp! det er der ingen børn der er tjent med!

neeej da peter-uartig
det er aldrig o.k at slå børn, det gir et signal til dem om at det er ok at løse konflikter med vold.

Nej flaks
Det er noget af det værste man kan gøre.

Men jeg kan godt forstå man i afmagt bare liiige har lyst...

Men barnet har ingen mulighed for at forsvare sig, mod den som jo nærmest har "hånd og halsret" over en. Den sombarnet skulle kunne stole mest på og skulle beskytte en, slår en.

Er det ok at slå sine voksne?? mizzb
SELVFØLGELIG ER DET LANGT FRA OK!!!!!Alle har ind imellem lyst til at smide sin unge i skraldespanden, men det gør man selvfølgelig ikke ALDRIG OK AT SLÅ NOGEN OVERHOVEDT!!!!!

nej! trunte1970
du må sgu ikke slå dine børn.. selvom vi sikkert alle har prøvet at have lyst! Men hvis du savner en god grund til at lade være, skal du vide, at børn kun bliver mere umulige, vrede, aggressive og fjendtlige af vold!
Så lad være, og kan du ikke lade være, skal du søge hjælp
held og lykke med ungerne[:)]

Aldrig aldrig drudeheksehyl
Men jeg kender godt afmagten......æd en hovedpude til du er rolig igen.
Jeg har skam bidt i mange puder,men jeg har aldrig slået mine børn.
Kh.Drude

Nej- ved det... Ravnemor
Jeg ved jo godt inderst inde at det er urigtigt at slå sine børn- men altså helt ærligt hvor mange kan se sig fri for at gøre det en sjælden gang. Jeg ville ønske jeg kunne handle anderledes men ved ikke hvordan jeg skal ændre mig

beslut.. trunte1970
beslut dig for at ændre det.. oprigtigt og gennemtænkt! Hvilket du sikkert også er i gang med, siden du skriver her. Og skulle det alligevel ske, så sig undskyld - og men det! SÅ må I prøve at glemme fra begge sider Hvis det sker, fordi dine børn af en eller anden grund er mere umulige end andre børn, så søg hjælp..

Hvor findes hjælpen Ravnemor
Kære trunte1970

Dejligt med dit indlæg. Jeg tror såmænd ikke mine børn er værre end andres, men måske desværre udstyret med en dårligere mor end mange andre børn Suk!! Hvor tror jeg kan finde den nødvendige hjælp til at ændre mit mønster?

Afmagt! elway
Selvfølgelig er det ikke i orden at slå sit barn! Det kan på INGEN måde forsvares.

For det første er det ulovligt, og det er jo et TYDELIGT tegn på afmagt! Jeg synes det er et KÆMPE svaghedstegn at slå sit barn, og det giver også signaler om at hvis man bliver presset nok, så er det eneste rigtige at slå. Et barn kan på INGEN måde handle op mod vold, og jeg synes VIRKELIG det er fejt!

Jeg fik sgu også et par håndmadder da jeg var knægt ind i mellem, det stoppede først den dag, jeg greb hendes hånd og grinede, mens jeg overvejede om jeg skulle lange hende én! Og det eneste der er kommet ud af det er jeg ALDRIG glemmer det.. Og jeg er 32 idag..

Det duer sgu ikke ravnemor, det er en ommer !!

Det ved du jo godt godt det ikke er dulkis
og af hensyn til dem, der har det med at "komme til" har vi faktisk også lavet en lovgivning på området, så der slet ikke er noget at være i tvivl om.

Ville du selv synes det var iorden du fik et par på skrinet, hver gang du irriterede en eller anden?

Hvis det er fordi de ikke hører efter, så prøv at sænk stemmen og gå lidt væk. det plejer at få de fleste til at spidse ører.

Du er en god mor, ingalil
når du tør skrive ind her og fortælle om dit problem.

Du ved, det er forkert at slå dine børn, og du søger hjælp. Du er på rette vej.

Som en anden skriver, så vil jeg foreslå dig at ringe til Forældrelinien i Børns Vilkår (www.bornsvilkar.dk). telefonnummer er 35 55 55 57, mandag - torsdag kl. 12 - 21 og fredag kl. 12 - 19.

Hvis dine børn går i skole kan du også henvende dig til den psykolog fra PPR (Pædagogisk Psykologis Rådgivning), der er tilknyttet skolen. Du kan gå til din læge og fortælle, at du har behov for hjælp til at klare dine børn. En mulighed er også at henvende dig i kommunens familieafdeling for at tale med en socialrådgiver om problemet. Vedkommende har mulighed for at bevilge psykologtimer eller anden kvalificeret familierådgivning.

Alle de nævnte steder skal du ikke være bange for at fortælle om dit problem. De er der for at hjælpe dig.

Jeg ved det, fordi jeg selv har prøvet det - så er det sagt. Jeg elsker mine børn, og jeg har lært at styre mig og være den voksne.

Mange hilsner
Inga

anonym rådgivning trunte1970
hej igen
Ingalils forslag lyder rigtigt gode. Men det lyder også, som om du "Ravnemor" har en fornuftig vurdering af problemet, når du gerne vil ændre på tingene. Jeg håber, at det er noget, der kun sker en sjælden gang og forhåbentlig heller ikke skader børnene fysisk!! Med andre ord: Har I en ok hverdag, hvor det desværre sker engang imellem, eller er det ved at tage magten fra jer?
Hvis I normalt har det godt sammen, vil jeg,hvis jeg skal være helt ærlig her,altså foreslå dig at prøve anonym rådgivning først, og KUN hvis alle muligheder her er udtømte, henvende dig til myndighederne.
Taler desværre af erfaring.. var indlagt med psykiske problemer op til min søns fødsel. Kunne ikke få medicin op til fødslen, lægerne ville ikke give mig det pga. min graviditet, og blev derfor rigtigt syg og tosset og kunne ikke passe min søn. Fik efterfølgende problemer med Børn og ungeforvaltningen!
Jeg siger ikke, at myndighedskontrol ikke kan være nødvendigt i visse familier - men det er ikke nødvendigvis noget, der gør jeres familieliv bedre at have en behandler rendende og frygten for hendes vurdering af forældreevne hængende over hovedet, så derfor: prøv anonym rådgivning i første omgang. Jeg gætter på, at du ihvertfald kan være anonym hos Børns Vilkår!
Og lov mig nu at gøre noget ved det, før det ødelægger jer som familie[:)]
held og lykke..

slå ungerne!! jake
det er jo ikke tæsk vi taler om ....
1 i røven skader sku da ikk
det har vi vel alle prøvet på et tidspunkt i livet...[;)]

mvh
Jake

NEJ det er det ikke ayla1978
At man kan have lyst til at "kværke" sine umulige unger, er vist noget alle forældre ind i mellem kan have lyst til -

men man er som den voksne, og som forælder nødt til at påtage sig ansvaret for konflikten og for at den bliver løst på en rolig måde.

Når man vælger at få børn, vælger man at vejlede og opdrage sine unger til at blive dejlige samvittigheds fulde mennesker.

Jeg fik daglige klaps, ofte mange gange hver dag af min mor - og jeg kan huske at jeg igennem hele min barndom havde svært ved at forstå, at hun kunne elske mig når hun gjorde mig fortræd, min mor sagde feks ofte at hun skulle have fået en abort, at jeg var det mest forfærdelige barn, og at hun ville ringe efter politit som ville sende mig på børnehjem.

Jeg kunne aldrig drømme om at slå min datter - den pagt lavede jeg med mig selv da jeg var 5 år gammel, og fik rigtig mange smæk - med blå mærker til følge, fordi jeg havde leget med vand i haven.

Vi kan skændes og diskutere så det brager - men jeg kunne aldrig finde på at slå, eller sige forfærdelige grimme ting til hende.

Og tager jeg fejl, så siger jeg undskyld og forklarer hende at det var mig der tog fejl.

Vi har et tæt tæt, forhold til hinanden, og hun er så kærlig og hengiven selv om hun snart er 10 år gammel - ( dog vil hun næsten ikke holde i hånd til håndbold da det er pinligt [;)])

Man ødelægger tilliden i sine børn ved at slå - jeg kan huske fra jeg var ca 4-5 år gammel, at jeg tænkte på min mor ikke var normal og som andre mødre.

Vi har et dårligt forhold til hinanden, jeg kan faktisk ikke holde ud at give min mor et knus.

Sørgeligt synes jeg - men det er hendes egen skyld !

Sådan en mor er jeg da heldigvis ikke.


Ayla

Ja, anonym rådgivning først ingalil
Helt sikkert trunte 1970.

- og kære Ravnemor, skynd dig at ringe til Forældrelinien på Børns Vilkår. De kan hjælpe dig videre.

Hilsen, Inga

tør du dine øjne JAKE!!!
Ayla!
somom man tar et valg som 5 årig *LOL*
DOH!"!!!!

de er tørret for mange år siden ayla1978
og blot fordi du har været mindre begavet som 5 årig, behøver alle jo ikke have været det !!!
DOH!!!!!!!

begavet Jake
ja mindre gegavet har det jo ligssom ik noget at gøre med.
jeg tog et valg som 5 årig!!!!
jajajaja hvor urealistisk er det lige....

nej du smækkene har ikk virket, da du så var blevet lidt mere hårdfør[;)]
mvh
Jake

tsss.. trunte1970
hvor er du dog DUM at høre på. Tænk at du forsvarer vold? At du gider diskutere på det plan, Ayla. Hold dig for god [:)]

Jamen søde ven dog flaks
En ting er at forstå afmagten. Jeg er sq da ikke et afstumpet menneske. Men jeg kan garantere dig en ting. Jeg vil aldrig aceptere at vold, hverken mod børn, voksne eller andre levende væsner er i orden.

At forstå den afmagt er IKKE det samme som at aceptere det. Det tror du så åbentbart.
Det synes jeg bare lige jeg vil pointere, da du åbentbart har læst mit indlæg som en hvis herre læser biblen.[:$]
Jeg tror det kommer ind under empati. Det håber jeg da ved gud jeg har nok af.

synes.. trunte1970
du skal sige til din mor, hvordan du har det med hende, og spørge, hvorfor hun opdrog dig på den måde. Måske en forklaring kan hjælpe en bitte smule på det savn af en kærlig mor, du må have haft i mange år!

Det nok muligt - men nu er det altså blevet forbudt dulkis
- ligesom så meget andet, vi har fundet ud af, ikke er godt for nogen.

- Jeg kan se det stadigvæk er gældende at ingen i hvert fald er bleve kloge af tæsk.

..? trunte1970
er det mig Grith mener? Havde slet ikke læst dit indlæg, da jeg skrev mit!

Det gik jeg ud fra flaks
Da det var linket lige efter mit indlæg og gik derfra at du svarede at jeg accepterede vold mod børn. Og sluttede af med :
"Så lad være, og kan du ikke lade være, skal du søge hjælp
held og lykke med ungerne[:)]"

lige trunte1970
præcis..Og så tror jeg ikke engang, at jake er dum, men den afstumpede holdning og arrogante attitude viser da klart, hvorfor vold bare ikke virker som opdragelsesstrategi

ok.. trunte1970
bare en misfoståelse

Oki flaks
Jeg pakker min retfærdige harme sammen igen.[:D][f][f][f][f][f]

Hej trunte ayla1978
jeg har forsøgt at snakke med hende flere gange, men det er formålsløst, hun er 63 år gammel, og i hendes barndom, ja der fik man jo også tæv.

Jeg er helt og aldeles afklaret med min barndom, også med min mor, vi har bare aldrig været tætte, sådan er det, og det ændrer sig aldrig - pyt [;)]


Ayla

Gang i debatten Ravnemor
Hvor er det dejligt at så mange har responderet på mit indlæg. Jeg synes faktisk rigtigt godt om, at de fleste indlæg har været skrevet uden en alt for fordømmende tone overfor mig. Som sagt ved jeg godt at det er forkert det jeg gør, og ønsker at ændre min opdragelsesform. Tusind tak for de gode indlæg og råd.

Net, det er det ikke dr100
!!!!!!

Der skulle selvfølgelig stå nej.. dr100
...

Jeg kender det godt rodemund
men kunne da aldrig falde mig ind at gøre det... Der er milelangt fra at tænke tanken, til udføre den. Der er lov mod at slå sit barn, så hvis du gør det, må du også tage konsekvensen på lige linje med, hvis du knalder naboen èn, fordi han for tredje gang har parkeret foran din indkørsel... Skideirriterende, men giver jo ikke anledning til at gribe til vold...

Det er ok at slå sit barn ernst_kolding
og jeg har gjort det tit med begge mine drenge:

Når man slås for sjov, så er det ok at daske til dem, selvfølgelig ikke hårdt og aldrig i hovedet.

Jeg kan stadig grine af dengang den store drillede og slog mig, jeg greb en plasgrydeske og smak ham en i røven så grydeskeen splintredes, vi knækkede sammen af grin, skønt han ømmede sig noget og konen blev pissesur over tabet af en grydeske.

Nej det er ikke acceptabelt at bruge vold som opdragelsesmetoder, der findes andre metoder som faktisk gør mere ondt på barnet og uden det skader barnet.

Ernst

Som elsker at slås med knægtene

Hmm ja Anonym
Hmm ja et godt spørgsmål..

Føler mig en smule spiltet... man skal ikke slå sine børn, men jeg mener er man gammel nok til at man med vilje gør noget forkert, så skal man også have en straff... som en endefuld.. jeg har selv fået 3 stks i min barndom... godt og vel for en 14-15 år siden, og jeg har ikek taget skade af det...

Nu er min holdning også at vold aldrig skal være den første løsning(men nogen gange den sidste)

Men jeg går ikke ind for man skal tæve sine barn, men en fortjent endefuld tager ingen skade af... hvis barnet er gammel nok til at forstå sin handling...
Sikkert ingen der er enige med mig..

Børn har også brug for at lære der er konsekrevnser af ens handlinger

Knight - Der tydeligvis vil blive hamdret ned :)

enig mortil3
jeg er faktisk enig med dig :-)

jeg kan huske 2 (velplacerede) endefulde fra min barndom for ca 20-22år siden. jeg var en vildbasse der kunne finde på alt muligt og et par gange hvor jeg gik over stregen fik jeg altså en i enden med en grydeske!
én gang fik jeg en uden grund, min mor led meget af migræne og jeg gik efter hende en hel dag og pev. Den episode kan jeg ikke engang selv huske men har fået den fortalt..

det jeg vil sige med det er at jeg aldrig tvivlede på mine forældres kærlighed og jeg respektere dem den dag idag som nogle fantastiske forældre som jeg til en hver tid vil bruge som forbillede også med hensyn til mine egne børn.
jeg taler tit med dem om opdragelse, og jeg ved at min mor fortryder stærkt at hun smækkede os en (især når det var uberettiget) men jeg forsikrer hende om at jeg altid har syntes hun var verdens bedste mor!

jeg husker da jeg var 7-8 år og jeg havde lavet noget ballade, der sagde min mor "du skulle have haft en endefuld, men det er du simpelhen for stor til!!" Aldrig har jeg følt sådan en skam!! jeg ville 100gange hellere have haft den endefuld!

hertil kommer at jeg aldrig vil betegne en endefuld som VOLD! i mit hoved er vold noget helt andet, jeg ville aldrig fks slå mine børn i hovedet eller med div. redskaber som man også hør om nogle gange, men jeg vil ikke love at jeg aldrig kunne give dem et par velovervejde klap i måsen.

jeg håber aldrig det bliver nødvendigt!! jeg vil sige at i langt de fleste tilfælde kan man opdrage børn uden den slags, men jeg ser da også tit børn hvor jeg tænker -de burde sættes på plads på den ene eller den anden måde! for hold op hvor er der mange uopdragne møgunger idag.

til dig "ravnemor", hvis det her handler om et klap i ny og næ, så vær ikke for hård ved dig selv. slå aldrig dine børn i afmagt -søg hellere hjælp. børn har brug for masser af kærlighed -men også grænser. børn der ikke får grænser bliver jo heller ikke til at styre.

så er vi to der kan blive slagtet!

måske? mortil3
børn -især drenge har rigtig godt af at blive tumlet med. og få et par knubs af det!! se nu bare mange drenge der er vokset op uden far, nogle (ikke alle) er jo virkelig afstumpet på mange områder -de mangler det der forbillede der kan tage ordenligt ved dem og sætte dem på plads, en der kan lege brydekamp på græsplanen og ikke bliver bange når de kravler højt op i et træ, men tilskynde dem til at komme højere.

(for ikke at fornærme nogen vil jeg sige at mange enlige mødre gør et supergodt job))

jeg er lykkelig for at mine drenge har sådan en far! han er streng og uendelig kærlig på samme tid og ungerne elsker ham højt. nogle gange syntes jeg da han er for hård, men jeg ved også at han kan styre dem meget bedre end jeg og de respektere hans ord.

der må jo være en gylden middelvej...[s]

smæk så det gør av av løkke
Det er helt ok a smæk børn i måsen, og det skal være så hårdt de lære noget det der med et lille klask virker ik HALLO hvorfor slå så de ik kan mærke det så er der sku ik meget lærdom i det så knald dem nogen de fatter