oksemørbrad

oksemørbrad Anita
Hjælp!
Skal have gæster 9 voksne og 5 børn, hovedretten skal være oksemørbrad med grønt og bearnaisesauce,men,men,men jeg har aldrig lavet en oksemørbrad før!Hvor meget kød skal jeg beregne og hvad gør jeg ved den for at få succes. På forhånd tak.

du skal... muski
beregne 200-250g pr person. Som regel runder jeg lidt op - hvis du ender med at skulle købe 2800 g, så rund op til 3000 - det er ikke sjovt når alt er spist op.

Drys med en god friskkværnet peberblanding (evt. Santa Marias peberblanding, den er suveræn), ikke salt endnu. Brun dyret på alle sider, også enderne. Grundigt. Dernæst drysser du med salt og lægger den i et fad og så ind i ovnen i ca. 25-30 min på 160-170 grader. Når du trykker på den, skal den føles som det tykke i hånden, under din tommelfinger: fast, men elastisk. Læg stanniol over, dæk med viskestykker, håndklæder el. andet til at holde på varmen. Kødet skal hvile i næsten lige så lang tid som det har stegt, det er VIGTIGT, ellers bliver det en blodig steg, saften skal fordele sig. Dette giver en rød steg, hvis den skal være mere stegt, giver du den 10 min mere. Det er en del af stegningen, at du lader den hvile. Server også en kartoffel til, ellers bliver det alt for meget kød du skal servere. Lav hasselbach kartofler f.eks. Og hvis du giver en tunmousse til forret, så lægger det en god bund. Hvis I skal spise jer mætte i oksemørbrad og salat, så bliver det noget med 400 g pr næse og det vil være temmelig dyrt.
Håber du kan bruge dette, god fornøjelse.