okseragout

okseragout gregers@firma.tele.dk
Jeg ønsker en god opskrift på okseragout.

Okseragout EDBART
Her er en opskrift

Okseragout:

500 g oksesmåkød (tern)
200 g bacon i tern
200 g cocktailpølser
1 laurbærblad
1 ds flåede hakkede tomater
salt, peber
1 løg
ca. 3 dl vand



Bacontern ristes i en stegegryde. Tages op, mens oksekødet brunes. Løgene kommes ved og baconet tilbage. Tomater, vand og laurbærbladet kommes ved. Simrer 1 1/2 - 2 timer. 15 min. før kommes cocktailpølserne ved. Jævnes med lidt meljævning og smages til med salt og peber.


Serveres med kartofler og salat. Om vinteren kan vi godt lide kartoffelmos til.

Med venlig hilsen
EDBART



okseragout gregers@firma.tele.dk
Tak for opskriften.
Jeg har prøvet at lave ristede selleri:
1 selleri skrælles og skæres i strimler som 2xtændstikker. Ristes på panden i olivenolie til de er let gyldne. Serveres som tilbehør og smager som nødder. Rigtig lækre.


Okseragout med øl Tor
Køb noget godt okseinderlår. Skær det i tern.
Mariner det sammen med skiver af gulerødder,
tomater, fenikkel, løg, pastinak, persillerod
i en blanding af rødvin og olivenolie og hvidløg +
timian+1 laurbærblad + oregano i ca. 3-4 timer.
Skil grønsagerne fra kødet. Vend oksekødet i mel og svits det i olie i en stor jerngryde. Tag kødet op og svits så grønsagerne. Hælde det hele sammen i gryden med marinaden samt en porter og stil det i en 150 graders varm ovn i ca. 4-6 timer. Serveres med kartoffelmos og en tappernade af ansjos, persille, kapers.