Om mobning af overvægtige

Om mobning af overvægtige claespedersen
Om mobning af overvægtige.
I dag overhørte jeg en samtale mellem to personer som sad og snakkede om årets salg af julemærker og om hvad pengene skulle gå til, som skulle gå til ophold for børn der er overvægtige. Hvor samtalen blev drejet ind på at førhen blev indsamlingen brugt på, at børn der kom fra ringe vilkår kunne komme og få noget godt og sundt at spise. Hvor de to personer var ganske enig i, at det var de overvægtiges egen skyld, og de kunne bare dyrke noget motion og det burde også være sådan.

Men nu forholder det sig jo sådan, at en stor del af de overvægtige kommer fra socialt dårlige stillede familier, hvor man ikke har den store tradition for dyrke motion, og ikke har store overskud og føler sig uden for idræts fællesskab. Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at tilkende give min uenighed, og har erkendt den ene ganske enkelt evner at høre på andre end sig selv.

I dag har vi et overflod af alle vare og med masser af billige vare men som regel med en meget høj fedt procent samt chips, og slik der som regel står ved kasseapparaterne, samt har vi jo fremmet en kultur, hvor vi ikke bevæger os så meget. Så på tros af den opmærksomhed der været omkring overvægt, de sidste mange år, og der er postet mange penge i oplysnings kampagner fra sundhedsministeriet, for at få folk til at spise rigtigt. Men da sund mad er dyre, er det som regel ikke den der bliver valgt af de fattige, og de får ikke den motion de burde have.

Skal vi som samfund gøre en helhjertet indsats for hjælpe den gruppe af borger bør vi i skoler og på uddannelses institutioner indføre mere idræt og i folkeskole burde der være mindst 5 timers idræt om ugen. Samt på alle institutioner bør der være dagligt idræt og kendsgerningerne er at på specielt institutionerne, er der mange der bliver overvægtige og mister totalt deres kropslige kontakt.

Samt bør vi igennem vores afgift system fjerne momsen på de sunde og fedtfattige føde vare, eller regulere dem ved sætte en ekstra moms på de mindre sunde samt burde momsen fjernes fra El-cykler og almindelige cykler, som er tiltag der helt klart vil virke fremmende på folkesundheden og der ville være rart, hvis vi bare enkelte gange kunne se lidt konsekvens bag vores politikers ord om deres omsorg, for de mennesker trives mindre godt i vores samfund.

Mvh

MOBNING??? den iriterende
ja nu mener du jo det er deres egen skyld... men hvorfor gør du det? de overvægtige kan jo være bygget sådan og det behøver jo ikke være alt på deres krop som er fedt? eller hvad mener man til det? folk der er overvægtige kan også være fordi de har haft nogle problemer i deres liv som gør at de spiser for at de glemmer det de har gået igennem...
men de kan være jo også have en sygdomsom gør de spiser meget, for man kan have en hjerne sygdom der gør man spiser meget det kan de jo ikke gøre for, at de har været så uheldige.
det er ganske få der spiser for at tage på. ikke? kender du ellers nogle der ikke har klaget over deres vægt bare en gang men måske er de for dovne for at gøre noget ved det.
men når de tager sig sammen kan de jo tabe sig men det er nemmere hvis de har familie eller gode venner omkring sig der kun vil dem deres bedste og så hjælper dem.
min mening er at hvis man kender nogle overvægtige skal man først finde ud af hvorfor de spiser meget og så prøve at hjælpe dem så godt som muligt